![]() |
Elmalı Sarımsaklı Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Sarımsaklı Piliç TarifiElmalı Sarımsaklı Piliç 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) bir tutam tuz 5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 kg golden elma (kabukları soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, her biri 8'e bölünmüş) 6 diş sarımsak (kabukları soyulmuş) 1 limonun suyu Önce fırınınızı 170 °C ısıtın ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir kabı biraz tereyağıyla hafifçe yağlayıp, pilici kaba yerleştirin ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|