![]() |
Roulede Tarifi ( Et Dolması ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Roulede Tarifi ( Et Dolması )Roulede Tarifi ( Et Dolması ) MALZEMELER: 4 parça dana budundan dövülmüş uzun et parçaları Un Tuz Karabiber Kızartmak için yağ 1 bardak et suyu (300 ml et bulyona 150 ml su ilave edin) Limonlu kekik otu Dolgusu için: 3 tane taze soğan veya ince pırasa 3-4 adet havuç 3-4 adet kereviz sapı Yarım demet maydanoz Sebzesi: (toplam 800gram) pırasa, taze fasulye, mantar ve küçük patates Terbiyesi için: 100 ml üzüm çekirdeği yağı veya çiçek yağı 2-3 çorba kaşığı kırmızı üzüm sirkesi Yarım çorba kaşığı hardal Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI: ince kesilmiş taze soğanları, havucu, kereviz saplarım ve maydanozu karıştırıp et parçalarının üzerine (1-2 çorba kaşığı kadar) yerleştirin ve et parçalarını yuvarlayıp rulo haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|