Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, genger, kuzu, tarifi

Kuzu Etli Genger Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Genger Tarifi



Kuzu Etli Genger Tarifi

MALZEMELER:
1 kg genger (deve dikeni)
Yarım kg kemiksiz kuzu kuşbaşı et
500 gram yoğurt
1 baş soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Gengerlerin dikenli yapraklarını alıp saplarının üzerlerini sıyırarak temizleyin Bir parmak uzunluğunda kesip kararmaması için limonlu suda bekletin Küp küp doğradığınız soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında pembeleşinceye kadar kavurun Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup suyunu biraz çekinceye kadar kavurmaya devam edin Küçük doğranmış domates, tuz ve salçayı da ekleyip karıştırın Gengerleri de ekledikten sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişirin Üzerine yoğurt dökerek sıcak servis yapın

Not: İstenirse düdüklü tencerede 15 dakika pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.