![]() |
Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır TarifiTavuklu Karnıyarık Tarifi Malzemeler; ? 2 tane iri tombul patlıcan ( Çizgili soyulmuş, tuzda acı suyu çıkarılmış ![]() İç harcı için: ? 2 tane kemiksiz tavuk butu ![]() ? 3 tane orta boy kuru soğan ![]() ? 2 tane yaşil biber ![]() ? 2 tane sarı biber ![]() ? 2 tane kırmızı biber ![]() ? 3-4 tane domates ![]() ? Tane karabiber ![]() ? Kırmızı biber ![]() ? Pul biber ![]() ? Kekik ![]() ? Köri ( isteğe bağlı ) ? Tuz ![]() Yapılışı: İç harcını aynı tavuk sote gibi hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları soyalım iki parmak kalınlığında halka halka keselim ![]() ![]() ![]() Pişen patlıcanlar pişirme kabına yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Sosun Yapılışı: Küçük bir tava yada tencerede yarım kaşık domates salçası ve bir kaşık biber salçası eklenir çok az sıvı yağ ile kavrulur ![]() ![]() Pişirme kabındaki tavuklu patlıcanların üzerine yavaş yavaş gezdirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|