![]() |
Yufkalı Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkalı Piliç TarifiYufkalı Piliç 350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 patates (kabuğu soyulup, zar biçiminde doğranmış) 1 soğan (doğranmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 125 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, her biri 4'e bölünmüş) 1 küçük havuç (kazınıp, boylamasına 4'e bölündükten sonra, 5 mm kalınlığında doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı un 1/2 tatlı kaşığı adaçayı 1 küçük kabak (kazınıp, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, 5 mm kalınlığında dilimlenmiş) 2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş) Yufka malzemesi: 125 g un 2 çorba kaşığı zeytinyağı V4 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı mısır nişastası 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup, 35 cl ![]() ![]() ![]() Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup, ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() Mutfak tezgâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip, hamuru top yaparak üstüne koyun ve mısır nişastası üstüne ince bir tabaka halinde yapışana kadar, yuvarlayın ![]() Fırınınızı 170°C ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarifte, yufkayı evde hazırlamak yerine, hazır yufka da kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|