![]() |
Kuzu Pirzola Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Pirzola TarifiKOYUN KUZU PİRZOLA 1000 gram koyun ya da kuzu pirzolası 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz 1 çorba kaşığı kekik (istenirse) 1 Kalem kalem ayrılmış 1000 gram koyun pirzolasını, alafranga denen yöntemde, yanı pirzolanın alt kemik kısmına rastlayan yağ ve az etlerin usul üzerine kesilmesi suretiyle hazırladıktan ya da kasaba hazırlattıktan sonra, et dövmeye yarayan demir ile üstlerine vurmak suretiyle pirzolaları yarım parmak inceliğinde yassıltmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Sonra, dövmüş olduğumuz pirzolaları bir sahan ya da tabağa koyduktan sonra, üstlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 orta büyüklükte soğanın suyunu ilâve etmeli ve hepsini karıştırdıktan sonra, 1-2 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır ![]() ![]() 3 İki saat sonra, soğan suyu ve zeytinyağında bırakmış olduğumuz pirzolaları harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 4 - 5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli, (ızgara tellerini zeytinyağıyle yağladıktan sonra pirzolaları oturtmalıdır) ve pirzolaların alt tarafları kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirmek suretiyle aşağı yukarı 4-8 dakika arasında pişirmeli, sonra da ılıkça bir tabağa alarak tuzladıktan sonra servis yapmalıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Pirzola Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Pirzola TarifiKuzu Pirzola Tarifi Malzemeler 6 adet kuzu pirzola 1 tutam pulbiber 1 dal kekik 2 diş sarımsak Tuz Karabiber ActiFryı çalıştırıp 2 dakika ısınması için bekleyin ![]() ![]() Sarımsakları soyup ezin ve kekik dalıyla birlikte pişirme haznesine ilave edin ![]() ![]() Pirzolaları servis tabaklarına alıp tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() Not: Pirzolaların büyüklüğüne göre pişirme süresini arttırabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Pirzola Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Pirzola Tarifi2 adet Kemikli Bütün KUZU PİRZOLA 3 Diş Sarımsak 100 gr Tereyağı 1 Demet Dereotu Yarım Bardak Adaçayı 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Ade Soğan 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Tuz yeteri kadar Yenibahar Yarım Bardak, Çamfıstığı 1-Temizlenmis kemikli kuzu pirzolasinin tam fileto kismini biçakla uzunlamasina delin ![]() 2- Tencereye zeytinagi ve tereyagini aktarin ![]() ![]() 3-Pirzolayi dövülmüs sarmisak, kirik tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayin ![]() ![]() ![]() 4-Yanına garnitür olarak domates ve biber sote edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|