![]() |
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Kuzu Kapama Tarifi600 gr kuşbaşı et 1 adet soğan 1 demet pazı Yarım çay bardağı zeytinyağı 4 adet domates (sosu için) 2 diş sarmısak (sosu için) 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Etleri üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pazılı Kuzu Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Kuzu Kapama Tarifi1 kilo kuzu eti, (böbrek yatağı veya kol, 5 parça) 1 tatlı kaşığı tuz Az karabiber 3 su bardağı et suyu (yoksa su) 1 bağ pazı 5 bağ yeşil taze soğan (25 adet) 2 bağ dereotunun yaprakları Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz ![]() ![]() Pazıları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz ![]() Bol kaynar suda soğanlarla birlikte pazıları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz ![]() Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz ![]() Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|