Domates Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Mantarlı Tavuk TarifiDomates Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi 4 parça tavuk ince göğüs fileto 2-3 mantar 2 domates 4 diş sarımsak 1 tutam kıyılmış maydanoz 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik (hepsinden birer tutam) Etleri sarmak için alüminyum folyo kağıt Domates Sos için: 1 kutu doğranmış konserve(konkase) domates veya 4 taze olgun domates 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ 2 dal taze fesleğen 2-3 diş sarımsak Tuz Baharatın hepsini küçük bir kaba alıp zeytinyağı ile iyice karıştırın Etlerin iki yüzünü de bu karışıma bulayıp bir tabağa dizin ve bir kenarda bekletin Mantarları ovarak temizleyin Maydanoz kıyın Domatesleri soyup minik küpler halinde konkase) doğrayın Sarımsakları soyup dilimleyin Bütün doğranmış malzemeyi bir kaba alıp üzerine 1 kaşık zeytinyağı, tuz, karabiber serpip karıştırın Etleri 15x15 cm ebatlarında kesilmiş alüminyum kağıt parçaların üzerine alıp ortalarına sebzeli karışımı paylaştırın ve sıkıca sararak (rulo şeklinde) kapatın Bir fırın kabına veya derince bir tepsiye dizip bir miktar su ekleyin ve 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin Sos için verilen malzemeyi bir sos kabında koyulaşana kadar pişirin Blenderle ezerek sos kıvamına getirinEt rulolarını folyolarından çıkarıp servis tabağına alın ve üzerlerine sıcak sos dökerek servis yapın |
|