Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, koyun, tarifi

Koyun Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Haşlaması Tarifi



Koyun Haşlaması Tarifi

1 kilo koyun eti (kol kısmından)

3 adet havuç

1 adet kereviz

100 gram tereyağı

2 yumurta

4 adet patates

1 limon

3-4 soğan

tuz

Kemikli eti, birer kişilik parçalara ayırınız Bol su ile ateşe oturtunuz Biraz yumuşayınca içine kabuğu soyulmuş, üçe ayrılmış havuç, ince doğranmış soğanı koyup, kerevizi de ilâve ediniz Tuzu da atarak, yavaş yavaş suyu azalıncaya kadar pişiriniz Diğer tarafta, unu yağ ile kavurup, ete ilâve ediniz Kaynayınca yumurta ve limonla yaptığınız terbiyeyi dökünüz Sonra içine kesme şeker büyüklüğünde haşlanmış patates koyup servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.