Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Oyun Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
assassin, creed, inceleme

Assassin's Creed İnceleme

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Künye
Platform:
PC
Tür:
Adventure
Multiplayer:
Yok
Yayıncı:
Ubisoft
Yapımcı:
Ubisoft
Çıkış Tarihi:
2008 Mart

Min Sistem:
Windows XP,
Vista,
24 Ghz Intel Pentium 4 ya da eşdeğeri,
1 GB RAM,
128 MB Shader Model 3 destekli Ekran Kartı,
5 GB HDD Alanı

Dizinin başarısı muazzam bir seviyeye ulaştı efendim
Güzel çok güzel Bunun bize getirisi ne düzeyde peki?
Efendim adeta su gibi akıyor para her yerde elimiz var
Yetmez!! Bu kadar para bile bana yetmez Yeni şeyler bulun!
Ama efend
Kes!! Para getirecek yeni şeyler bulun derhal Bu ismi sömürmediğimiz bir yer olmalı
Efendim dizinin televizyon gelirleri, dvd satışları, kitapları, çıkartma albümleri, bonibonları, t-shirtleri, tangaları yani her şeyi var daha ne bulabiliriz
Bu kadar mı? Peh E hani oyununu yapmadınız mı salak herifler?
Efendim bir oyunun tamamlanması yıllar sürüyor Oyun bitene kadar dizi zaten bitmiş olur anlamı kalmaz
Beni bağlamaz arkadaşım Yıllar sürmeyiversin yapacağınız oyun 1-2 ayda bitiriverin Yemişim senaryoyu bilmem neyi Daya dizideki karakterlerin birebir kopyalarını görüp sevinsin garibanlar ötesine ne gerek var 3-5 saatlik bir düzmece için çuvalla para oh oh!!
Peki efendim

DİKKAT: Oyun dizi ile ilgili hiçbir bilgi içermemesine rağmen bu yazı içerebilir haberiniz olsun

İlk etapta �vay, ovvv, adaya bak� şeklinde ilerlese de dizi ilerleyen zaman içinde türlü türlü entrikalar, çatışmalar, felsefik yaklaşımlar, metafizik olaylar gibi beyin sömüren bir duruma bürünüyor An itibariyle 4 sezona ara verilmiş durumda (24 Nisan itibariyle devam edecek dizi) ve bende bu aradan istifade �dur bir de oyununa bakalım şu haylazın� diyerek atladım üzerine Bakalım dizinin içerdiği tüm bu derinliğin ne kadarını monitörün içinden bize yansıtabilmişler

Oyunumuz yemyeşil ağaçlar içinde yerde bayılmış bir şekilde yatan Elliott�un uyanması ile başlıyor Lost�un kendine has �göz bebeğine gir ve aniden uzaklaş� tavrı oyunun ilk saniyesinde bize merhaba diyor Kimdir bu Elliott? İşte oyunun sırtını dayadığı esas soru bu Hepimizin merakla arkalarındaki sırları öğrenmeye çalıştığımız onlarca karaktere ufacıkta olsa cevap vermek yerine, kim olduğunu hatırlamayan Elliott�un kendini bulma mücadelesini yönetiyoruz Kaza sonucu hafızasını kaybeden karakterimiz adaya düşmeden evvel foto muhabirliği yapıyormuş Bizde tüm oyun boyunca hafızasındaki eksik parçaları birleştireceğiz ve bunu yaparken de diziden aşina olduğumuz isimlere selam vereceğiz sadece

Waaaaaaaaaaalllttttttt!!!!

Düştüğümüz bölgeden kurtulup sahile geldiğimizde oyun yavaş yavaş amacını göstermeye başlıyor Uçak düşmüş, etrafta yaralı insan (evet insan çünkü etrafta bir yaralı var onu da jack kurtarmaya çalışıyor işte) ve dizi karakterleri sağa sola serpiştirilmiş Heyecanla bu karakterlerin yanına gidip konuşmak istediğinizde oyunun ilk falsosu ile karşılaşıyorsunuz; diyalog sistemi Sanırım önceden hazırladığımız soruları işimiz yokmuş gibi herkese soruyoruz ancak kimseden adam gibi cevap alamıyoruz Ada sakinleri ya bizi tersliyor ya da anlamsız bir cevap veriyor Aldığımız cevaplar o kadar özensiz ki sorduğunuza soracağınıza pişman oluyorsunuz Üstelik soruyu sorduğumuz kişi konuşarak cevap verirken biz susarak sorularımızı soruyoruz Hayır anlamadığım şu, adaya düşüşümüzün daha ilk saniyeleri, herkes şaşkın herkes dumur, böyle bir durumda ne diye herkes bizi azarlıyor kardeşim? Hepiniz birbirinizi tanıyorsunuz da bizim mi haberimiz yok? Ya da �lan olm bu herif dizi de yok ha sallayın gitsin muhatap bile olmayın� diye sözleştiniz mi? Örneğin Michael�ın yanına gidiyoruz �hacı naber?� diyoruz herif bize �Git ulan başımdan Waaaalllttt� diye cevap veriyor Densiz herif�

Oyun tür olarak macera olarak gösteriliyor Ancak oyunda macera türüne ait pek bir şeye rastlamıyoruz Bulmaca adına oyuna koyulan tek şey elektrik devreleri Tamamı aynı mantık üzerine kurulu bu bulmacayı Bioshock�taki su borularıyla oynadığımız mini oyunun basiti olarak düşünebilirsiniz Bulmaca olarak vasat olduğundan oyun �macera oyunu� sıfatını aslında pek hak etmiyor Ancak başka hiçbir türden esintiler de taşımadığından macera diyip işin içinden çıkıveriyoruz Önceden de bahsettiğim gibi amacımız geçmişini hatırlamayan karakterimizin geçmişindeki sır perdesini aralamak Bu nedenle işimize yarayabilecek, bize geçmişten bir şeyler hatırlatabilecek ne varsa arıyoruz Bu nesnelerden biri de fotoğraf makinesi ki oyunun hoşuma giden tek noktası işte burada devreye giriyor

Oyunun başlarında uçak enkazından kurtardığımız fotoğraf makinesi bizim can yoldaşımız Şöyle ki gittiğimiz, gördüğümüz yerlerde önemli kareleri fotoğraflamak bize ekstra bilgiler sağlıyor Ancak daha önemlisi geçmişi hatırlamamızda yardımcı oluyor Örneğin ada da gezinirken birden geçmişe ait bir kare gözümüzde canlanıyor Ancak görüntü net değil parça parça Burada mini bir bölüm devreye giriyor (dizinin flashback mantığı ile) ve bu parça parça fotoğraf karesinin tümünü makinemiz ile çekmemiz gerekiyor Sistem şöyle işliyor; biz bir yerde elimizde makine ayakta dikiliyoruz ve o sırada bir olay önümüzde akmaya başlıyor yaklaşık 20 saniye boyunca olay gelişiyor ve bu 20 saniyelik olayın bir bölümünü çekmemiz gerekiyor eğer çekemez isek olay baştan tekrar ediyor Resmi çekerken netlik, uzaklık ayarı gibi detaylara dikkat etmemiz gerekiyor yoksa çektiğimiz resimlerde bir şey eksik diyerek kabul etmiyor Bu kısımlar benim hoşuma gitti güzel düşünülmüş

Oyunun geçtiği yer devasa bir ada Her yeri tamamen ormanlık alan ve açık araziden oluşmakta Ancak biz bu heybetli oyun alanını serbestçe dolaşma hakkına sahip değiliz maalesef Gideceğimiz güzergah, birbirine sıkı sıkı bağlanmış ve içinden insanın geçmesine imkan vermeyen ağaçlar nedeniyle belirli Yola nereden çıktığımız ve nereye varacağımız oyun tarafından önceden belirlenmiş Bunu gördükten sonra insan keşke üstünde daha fazla çalışılsaydı ve adayı bizim keşfimize bıraksalardı diyor ister istemez Sahilden keyfi bir şekilde ayrılmak, sahil boyunca ilerleyip bir kabloya rastlamak, kabloyu takip edeyim derken siyah duman tarafından kovalanmak (oyunda siyah duman mevcut neyse ki) ve adanın belli belirsiz yerlerindeki ambarları(hatch) bulmak falan hoş olurdu diye düşünüyorum Belki dizi bittiğinde, her şey gün yüzüne çıktığında bu tarzda açık bir oyun yaparlar belli mi olur?

Gelelim teknik özelliklere Elbette içi bu kadar boş olan bir oyunu satmak için süslemeleri gerekiyordu Bu nedenle grafikler orta seviyenin üstünde Özellikle karakter modellemeleri son derece başarılı (Claire ve Hurley dışında onlar başka bir şeye benziyor� çok başka bir şeye) Ana karakter Elliott (Jack: Bu ada da benden başka ana karakter olamaz dağılın bakayım) bir çıkış noktası olmamasına rağmen oldukça kaliteli bir modellemesi var Ancak grafikler için söylediğim güzel sözleri sesler için pek söyleyemeyeceğim Oyundaki birkaç karakteri sadece dizideki gerçek isimler seslendiriyor Geri kalanları ise onlara çok benzediği düşünülen kişiler seslendirmiş Ancak eğer sizde benim gibi bir Lost hayranı iseniz ve ona bağlanmışsanız bu sesler kulağınızı tırmalayacaktır mutlaka

Tüm bunlar sonucunda görülüyor ki elimizde dünyada adı en çok bilinen televizyon dizisinin isminin arkasına saklanmış, içi tamamen boş bırakılmış, üstüne hafif bir cila çekilmiş bir oyun bulunuyor Eğer bir Lost fanatiği iseniz sırf karakterleri görmek için bu oyunu oynayabilirsiniz Eğer �Lost neymiş ki?� diyen ama macera oyunu tutkunu biriyseniz bu oyun size göre değil Düşünün en kıt oyun türlerinden biri olan macera türüne oyun çıkıyor ve maalesef uzak durun demek zorunda kalıyoruz Bunu oynayacağınıza Monkey İsland 3�ü bir kez daha bitirin mesela çünkü ben öyle yapacağım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com