![]() |
(Ps3) Gran Turismo 5 İncelemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() (Ps3) Gran Turismo 5 İncelemesi(PS3) Gran Turismo 5 İncelemesi… Sanırım GT5 için söylenebilecek ilk cümle bu olsa gerek ![]() ![]() Öncelikle oyunumuzun Türkçe dil destekli olduğunu belirtmek isterim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Size oyunun piyasaya çıkış aşamasından da yüzleri gülümsetecek bir olay anlatayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabi ben de oyuna kavuşur kavuşmaz eve geldim ve PS3′ün başına oturdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz bekleyin Prologue’a göre ana menü ve alt menüer baştan aşağı değiştirilmiş ve detaylandırılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ve B-Spec’ler haricinde bir de Özel etkinlikler var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sürüşe hemen geçemiyoruz, sabredin Daha önceki GT’lerde ehliyet almadan etkinliklere giremiyordunuz, 5′te ise sistemi biraz değiştirmişler, ehliyet aldıkça yarışları kazandığınızda topladığınız seviye puanları artıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() (Ps3) Gran Turismo 5 İncelemesiHaydi Piste… Sabretsenize arkadaşım, önce araba almamız lazım Bütün bunları saydığım menüde sıfır ve ikinci el araç bölümü de var ![]() ![]() ![]() ![]() Piste çıktığınızda aldığınız araca bağlı olarak değişmekle birlikte, eğer geçildiğinizi görürseniz, veya o kadar kasmanıza rağmen rakipler sizi çok zorluyorsa, kazandığınız ilk kredilerle hemen ana menüye dönüyoruz ![]() ![]() ![]() Tamam bu sefer çıktık piste İlk aracımızı alıp, kendimizi piste atıyoruz, isterseniz antremanla başlayın, isterseniz direkt olarak Acemi etkinliklerine girin, biraz deneyimliyseniz ilk rakipleri kolay geçiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Fizikler berbat, sesler kötü, dank dunk diye çarpılıyor, çarpınca birşey olmuyor, grafikler iyi değil”… Suuuus, çarpılırsın!!! Oyunun çıkması uzun süreleri bulunca, insanların beklentileri de çok arttı haliyle ![]() ![]() ![]() Örneğin grafik anlamında oyunun bazı hataları olmasına rağmen, kime bir tekrar videosu gösterseniz, millet gerçek hayattan sanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() (Ps3) Gran Turismo 5 İncelemesiBunun yanında, bazıları fizikleri eleştirdi, hatta oyun çıkmadan önce Prologue’daki fizikleri de eleştirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fiziklerin başka bir eleştirilen yönü ise şuydu, “gerçekçi fizikler diyorlar, araçlar takla atmıyor, niye gerçekçi hasar yok” vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasar konusunda ise şöyle bir yanılgı var, millet başlarda hasarı göremiyor ve hani hasar vardı diyor… Bu konuda 20 ![]() ![]() ![]() Nurburgring pistinden aynı sürücü aynı araç ile yapılmış gerçek sürüş ve GT5 içi sürüş videosu da sunalım sizlere Oyunun eleştirilebilecek 1-2 noktası daha var, onlar ise şöyle; Hatta bu sanırım en çok eleştirileni, oyunda sadece Premium araçların iç mekanları ile birlikte modellenmiş olması ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oyunun başka bir “kıt” güzelliği ise PS3 Eye kameranız varsa, Head Tracking özelliği ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() (Ps3) Gran Turismo 5 İncelemesiBir de müzikleri eleştireyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak, bizlerin artık canını sıkacak şekilde gecikmeye sebep olsa da, bazı eksikliklerine rağmen PS3′ün en iyi yarış oyunu ile karşı karşıyayız diyebiliriz sanıyorum ![]() ![]() ![]() Kötü müzikler, sadece Arcade ve Time Trial modlarında kullanılabilen PS3 Eye Head Tracking özelliği, bazı araçların kötü modellenmiş olması veya modellemelerindeki özensizlikler, sadece Premium araçların çok iyi modellenmiş olması ve sadece bunların kokpit kamerası ile kullanılabilmesi, grafiklerdeki bazı hatalar gibi faktörlerden not kırdım ancak notum kıt değil Zira, oyunu sevenlerin uzuuuuuuuuunca süreler başında durabilmesi, 1000 civarında aracı kullanma fırsatı sunması, detaylı modifiye ve araç ayarları ile sürüşe doğrudan etki edecek biçimde oynayabilme imkanı vermesi, özellikle Premium araçların gerçeğe yakın şekilde modellenmiş olması, Go-Kart, Ralli, Nascar yarışları yanında çeşitli markaların etkinlikleri vb ![]() şeklinde bir not almayı başarıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkese iyi sürüşler, iyi oyunlar ![]() “Bu videolardan, yarışlardan gaza gelmeyin, gerçek hayatta etrafınızdakilere zarar verebileceğinizi unutmayın, her zaman emniyet kemerinizi takın ve kurallara uyun, yarışmak için kendi bölgenizdeki özel yarış pistlerine g inceleme alıntıdır |
![]() |
![]() |
|