Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Oyun Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bioshock, demo, inceleme

Bioshock Demo İnceleme

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bioshock Demo İnceleme

Çok uzun zamandır konuşulan ve beklenen demoyu Xbox Live'da gördüğümde içim kıpır kıpır etti doğrusu Çok güzel görünmesinden ziyade, oyunun beni esas vurduğu kısım orjinalliği Bioshock'ın demo incelemesini, fazla tadını ve gizemini kaçırmadan (ne kadar orada burada konusu ve detaylı yazılarla yer alsa da) sizlere aktarmaya çalışacağım

Oyunumuz su altında kurulmuş, su altında yaşama hayali için çok büyük çabalar sarfedilip başarısız olunan bir şehre, çok bahtsız bir yolla adım atmamızla başlıyor Bu şehir aslında öyle masum bir yer gibi görünse de kısa zamanda işlerin yolunda gitmediğini anlıyoruz Şehir yukarıdaki hayattan biraz daha ayrı, içinde bazı genetik deneyler dönmekte, insanların genleriyle oynanıp elde edilen sonuçlar vatandaşlara bir opsiyon olarak sunulmaktaFakat işler sanıldığı gibi yolunda gitmiyor; kargaşa ve kaos ortalığı yıkıp geçiyor

Demo başladığında beni en çok etkileyen şey grafiklerin mükemmel oluşu Şahsen ilk sahnede ben demodamıyım yoksa oyundamıyım diye ayırt edemedim ve yaklaşık bir yirmi saniye bekledim Sonradan ekranda ufak bir not belirip "Sol çubuk ile karakterinizi hareket ettirebilirsiniz" yazısını gördüğümde ufak bir afalladım doğrusu

Atmosferik alanlardan geçerken neler yapacağımız, nelerden sakınacağımız aldığımız ufak bir telsiz aracılığıyla, oyun boyunca içeride mahsur kalmış bir elemandan bize bildiriliyor Size söylemem gereken bu bildiğiniz bir "Git öldür!" oyunu değil İçinde çok daha fazla karmaşık ve ilginç öğeler içermekte

Öncelikle bahsetmek istediğim şey bu şehirde gerçekleştirilen genetik oyunlardan yararlanabilmemiz Oyun boyunca karşılaştığımız satın alma merkezlerinden (düşmanlarımız üzerinden para topluyoruz, veya ortalıkta buluyoruz) satın aldığımız veya orada burada bulduğumuz bazı genetik düzenlemeler içeren şırıngalardan kendimize enjekte ettiğimiz kodlar, bedenimizde bazı değişiklikler yapıyor Mesela demoda ilk edindiğimiz özellik sol elimizden Starwars vari bir elektrik atma olayı Garip garip bakmayın bana; Burası gerçekten yaratıcılığın dolaştığı ve bu tür şeylerin garip olmadığı bir yer Şimdiden böyle bakışlar atmaya başladıysanız, ileride bahsedeceğimiz şeylerden kimbilir ne beklerim ben sizden

Oyun boyunca hem hikayeyi çözüyoruz, hemde değişik düşmanlarla karşılaşıyoruz İlk düşmanlar genelde saçma sapan genetik değişimlere uğramış, insan vari fakat birazcık saldırgan oluşumlar Dediğim gibi, tüm şehirde bir kaos sürmekte, her taraf yıkık dökük ve hepsi bu genetik oynamaların sonucu Herkez birbirine saldırıyor nitelikteResmen psikopat diyebileceğimiz türden insanlarla dolu Bu aslında bize bir avantaj kılıyor Yani oyunun bir noktasına geldiğimizde insanları birbirlerine düşürüp kendimize kaçış olanağı yaratabiliyoruz

Oyun boyunca karşılaştığımız Lazarus Vector diye çağrılan bir respawn merkezinden doğuyoruz, tabi ölürsekOyunun zorluğu yaratıcılığınıza göre değişiyor diyebilirim Mesela tüm düşmanlar suya değerken oraya bir elektrik atmak var iken, tek tek öldürmeyi seçebilirsiniz Size kalmış Ayrıca oyun boyunca (demo boyunca olmasada) bir çok silahla karşılaşıyoruz Demodakileri sayacak olursam bir ingiliz anahtarı (Half-Life'ın crowbar'ı niteliğinde, en basit silahımız), bir magnum, ve bir makinalı tüfek İleride karşımıza çıkacaklar ise hem genetik yapımızı değiştiren şırıngalar hem de el bombasından tutup değişik tuzaklara uzanan bir yelpazeye sahip Elimizden gönderdiğimiz elektrik tam olarak öldürmese de düşmanımızı bir süreliğine çarpıyor İngiliz anahtarıyla kafasına vurup öldürmek veya ateş edip mermi harcamak size kalmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com