Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hocanın, komşusu

Hoca'nın Komşusu

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hoca'nın Komşusu

HOCA'NIN KOMŞUSU
Bir atasözümüzde:
"Çalışan kazanır, çalışmayan aldanır" denmiştir Bu sözün ne kadar doğru olduğunu hatırlatmaya gerek yok Ders yılı sonunda karnelerimizi aldığımızda gerçeği gözle­rimizle görürüz Görürüz ki çalışanlar sınıfını geçmiş, ça­lışmayanlar ise kalmıştır Yani atasözümüzde denildiği gibi çalışan kazanmış, çalışmayan kaybetmiştir
Çalışan insan güçlüdür, kuvvetlidir Tembel ise zayıf ve şahsiyetsizdir
Nasreddin Hoca komşusunun evinin önünden geçer­ken bir ses duymuş:
"— Ya Rabbi, bana Cennetini ver, beni Cennetine koy"
Pencereden başını uzatıp bakmış ki, ne görse beğenir­siniz? Komşusu yatağa sırtüstü yatıp gözlerini tavana dikmiş, bir yandan esniyor, bir yandan Cennet istiyor:
"— Allah'ım, bana Cennetini nasip et"
Bir ders vermek için komşusunun çatısına çıkmış Ta­kır tukur gezinmeye başlayınca adam aşağıdan seslen­miş:
"— Kim var orada?"
"— Benim" diye cevap vermiş Hoca Kaybolan eşeğimi arıyorum"
Adam kahkahalarla gülmüş:
"— Be hey hoca, hiç çatıda eşek aranır mı?"
Hoca gürlemiş yukardan:
"— Bre ahmak! Peki yatakta Cennet aranır mı?"
Evet çocuklar Dünyada başarmak için de çalışmak, âhirette Cennete girmek için de çalışmak lâzım Edison ampulü çalışmadan mı buldu sanıyorsunuz? Arşimet meşhur kanununu rüyasında mı gördü yoksa? Fatih Sultan Mehmed hayalinde mi aldı İstanbul'u, Osman Ga­zi çadırında mı kurdu koca imparatorluğu?
Gecelerini gündüze katarak çalıştılar, zorluklara kat­landılar, güçlüklere göğüs gerdiler ve sonunda başardı­lar
Çalışmak b aş an m n sırrıdır ve her meslek, namuslu olmak şartıyla şereflidir
[size="4"]Unutmamalı ki İslâm dini helâl yolda çalışmayı ibadet saymıştır

[size="4"] Ahmet Şahin “Dini Hikayeler” s:27

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com