Soru:"İltahaplı Romatizma" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"İltahaplı Romatizma"ben 17 yaşında bir bayanımiki sendir bacaklarımda ki ağrılarımdan dolayı aralık ayında doktora gittimorada aso 326 çıktıdaha sonra ocak ayında tekrar doktora gözüktüğümde aso 700 çıktıbenim ağrılarım bayağı artmıştıortepedi doktoru bana depo*****ilin iğne verdiortepedi doktoruna boğazımda bir takıntı olduğunu söyledim ve kbb gitmemi önerdikbb doktoru bana bir hafta kullanabileceğim antibiyotik verdi ve asom 626 düştükbb doktoru bana romatoloji doktoruna gitmemi önerdişua eklem yerlerim çok ağrıyornorolojiye gittim eeg tomagrafi çekildim baş ağrıları sebebiyle ama olumsuz hiç bişey çıkmadıben bolvadinliyim size gelsem yardımcı olur musunuz? iyi günler ProfDr Vural KAVUNCU 1303 23:13:11 ASO, streptekok denilen bir bakteri ile ilgili birbulaş geçirildiğini gösteren bir laboratuar tetkiğidir Boğaz, diş,deri üzerindeki herhangi bir enfeksiyondan sonra yükselir ve 6 ay kadar yüksek düzeyde kalırAntibiyotik tedavisiyle ancak eğer iltihap yeni ise ASO da bir düşme elde edilebilir Yani bizim için anormal ve ani yükselmeler dışında ASO çok değerli bir tetkik değildir Doğrudan romatizmayı gösteren bir tetkik değildir Bacak ağrısıise çok genel bir deyim Fizik tedavi branşı olarak bu tip ağrıların tanı ve tedavisiyle uğraşıyoruzYakın bir ilçede olduğunuza göre Afyon Merkezde bir Fizik Tedavi Uzmanına muayene olmanızda yarar vardır Prof Dr Vural Kavuncu Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
|