![]() |
Soru:"İltahaplı Romatizma"
ben 17 yaşında bir bayanım.iki sendir bacaklarımda ki ağrılarımdan dolayı aralık ayında doktora gittim.orada aso 326 çıktı.daha sonra ocak ayında tekrar doktora gözüktüğümde aso 700 çıktı.benim ağrılarım bayağı artmıştı.ortepedi doktoru bana depo*****ilin iğne verdi.ortepedi doktoruna boğazımda bir takıntı olduğunu söyledim ve kbb gitmemi önerdi.kbb doktoru bana bir hafta kullanabileceğim antibiyotik verdi ve asom 626 düştü.kbb doktoru bana romatoloji doktoruna gitmemi önerdi.şua eklem yerlerim çok ağrıyor.norolojiye gittim eeg tomagrafi çekildim baş ağrıları sebebiyle ama olumsuz hiç bişey çıkmadı.ben bolvadinliyim size gelsem yardımcı olur musunuz? iyi günler Prof.Dr. Vural KAVUNCU 13.03. 23:13:11 ASO, streptekok denilen bir bakteri ile ilgili birbulaş geçirildiğini gösteren bir laboratuar tetkiğidir. Boğaz, diş,deri üzerindeki herhangi bir enfeksiyondan sonra yükselir ve 6 ay kadar yüksek düzeyde kalır.Antibiyotik tedavisiyle ancak eğer iltihap yeni ise ASO da bir düşme elde edilebilir. Yani bizim için anormal ve ani yükselmeler dışında ASO çok değerli bir tetkik değildir. Doğrudan romatizmayı gösteren bir tetkik değildir. Bacak ağrısıise çok genel bir deyim. Fizik tedavi branşı olarak bu tip ağrıların tanı ve tedavisiyle uğraşıyoruz.Yakın bir ilçede olduğunuza göre Afyon Merkezde bir Fizik Tedavi Uzmanına muayene olmanızda yarar vardır. Prof. Dr. Vural Kavuncu Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |