Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amber, reçeli

Amber Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Amber Reçeli

Amber Reçeli nasıl yapılır - amber reçeli tarifi - portakallı reçel

Malzemeler:

* 1 greyfurt

* 1 portakal

* 1 limon

* 1 mandalina

* 1 elma

* şeker

Yapılışı:

Greyfurt ve elmanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın Ben reçeli yaparken dilim dilim doğradım Size küp küp doğramanızı tavsiye ediyorum Limon, portakal ve mandalinayı ise başlarındaki siyah kısımları ,varsa temizleyerek, kabuklarıyla birlikte doğrayın Bu arada çıkan çekirdeklerini ayırmayı unutmayın tabi Doğradınız kadar meyveyi bir kapla ölçün ve o kadar şeker kullanın Bir kat meyve bir kat şeker olacak şekilde kat kat yerleştirin Hiç su eklemeyin Bir gece ya da 4-5 saat bekletin Ben işe gitmeden önce hazırladım ve akşam işten gelince de pişirmeye başladım Şekerle birlikte iyice sulandığından su eklemeye gerek kalmadı Tabi benim gibi kıvamını tutturamaz da ağda gibi bir reçeliniz olursa su katarak tekrar kaynatmanızı öneririm Orta ateşte kıvamını alana kadar yavaşça kaynatın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com