![]() |
Amber Reçeli
Amber Reçeli nasıl yapılır - amber reçeli tarifi - portakallı reçel
Malzemeler: * 1 greyfurt * 1 portakal * 1 limon * 1 mandalina * 1 elma * şeker http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı: Greyfurt ve elmanın kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Ben reçeli yaparken dilim dilim doğradım. Size küp küp doğramanızı tavsiye ediyorum. Limon, portakal ve mandalinayı ise başlarındaki siyah kısımları ,varsa temizleyerek, kabuklarıyla birlikte doğrayın. Bu arada çıkan çekirdeklerini ayırmayı unutmayın tabi. Doğradınız kadar meyveyi bir kapla ölçün ve o kadar şeker kullanın. Bir kat meyve bir kat şeker olacak şekilde kat kat yerleştirin. Hiç su eklemeyin. Bir gece ya da 4-5 saat bekletin. Ben işe gitmeden önce hazırladım ve akşam işten gelince de pişirmeye başladım. Şekerle birlikte iyice sulandığından su eklemeye gerek kalmadı. Tabi benim gibi kıvamını tutturamaz da ağda gibi bir reçeliniz olursa su katarak tekrar kaynatmanızı öneririm. Orta ateşte kıvamını alana kadar yavaşça kaynatın. Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.