Saatteki Yazı ! |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saatteki Yazı !Medine-i Münevver’de Peygamber (SAV)’in mescidinde oturuyordum Az sonra yanıma çok temiz giyinmiş, yüzü nurlu genç bir adam geldi Edeb ve huşu içerisinde diz çöktü Bir ara gözüm kolundaki saate ilişti Saatin camı üzerinde arapça bir ibare görünüyordu Daha fazla sabredemeyerek sordum: - Saatinizdeki yazı nedir? Dönüp baktı, - Burada, dedi, “El-mevt-ü Hakk’un” yani “Ölüm haktır” yazılı saatime her bakışımda ölümü hatırlamak ve ahiretim için daha iyi hazırlanabilmek için bunu yazdırdım Gerçekten her zaman ölümü hatırlamak insanı günahlardan koruyor Bu nurlu yüzlü genç bana ölümle ilgili daha başka şeyler de anlattı Onun Ezher üniversitesinde öğretim üyesi olduğunu öğrenince yüreğimin nasıl gurur ve sevinçli olduğunu anlatamam |
Saatteki Yazı ! |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saatteki Yazı !Bu konunun altına da bir şeyler yazayım istedim Evet zaman ve ölüm ikisi parelel ilerleyen iki gerçek Doğarız ölürüz Ne doğum ne de ölüm düşündürmez insanı Bir örnekle açıklasak mı? ; Bir hanım, arkadaşına soruyor; - ay kız bu akşam yurtdışından bir grup konsere geliyormuşşş duydun muu ? - duymam mı, bileti bile aldım kızıım - ay inanmıyorum Bir bilet alıyoruz büyük bir gösteriye Ve bu biletin altında bir adres; "İnnalillah ve inna ileyhi raciun" ve başrolde biz Soruyor melekler "Men Rabbuke" ? Rabbin kim?" Ne var canım bu soruda demeyin Çeneniz öyle bir ağırlığa muhattab oluyor ki, açamıyorsunuz ağzınızı Halbuki dilinizi ucunda Olmuyor, çıkmıyor boğazınızdan Oysa basit bir soru aslında "Men rabbuke? " ALLAH azze ve celle Sen Rabbini anmadın ya, sen rabbini unuttun ya, sen rabbini zikretmedin ya; Azaların sukuta bürünüyor o AN Biz bir bilet alıyoruz konser olsun, eğlence olsun şenlik olsun İşte o anlar bizim şeb-i aruzumu oluveriyor O an ne Allah(cc) kalıyor, ne peygamber (sav) içimizin kuytularında Sade boş bir gürültü İçimzde Gaflet yankılanıyor Şarkıyla birlikte bir dürtü peyda oluyor omuzlarda Kızlar-Erkekler hiç beklenmedik reflekslere gark oluyorlar ve işte çılgınca ayırıyorlar bedenlerini Hak'tan Ve boşluğa bırakıyorlar vicdanlarını Şakaklarda patlayan ölüm, bir anda ayaklar altında can çekişiyor Ölümsüzlük suyunda içiyor ve sarhoş oluyoruz tek damlasıyla Olmuyor çıkmıyor nefesim neden? diye sormak istiyor insan "Men rabbuke" diye tekrar soruyor melekler Çırpınışlar faydasız, serzenişler fuzuli Yasin Suresi 65 Ayet ; "O gün onların ağızlarını (kapatır) mühürleriz; yaptıkları şeyleri elleri bize söyler, ayakları da şâhitlik eder" Bu gün saatlerimize bakınca “El-mevt-ü Hakk’un”deyip düşünelim bugünki planlarımızı Acaba yapmaya değer şeyler mi yaptıklarımız Düşünmeye değer şeyler mi düşündüklerimiz Dertlenmeye değer şeyler mi dertlendiklerimiz Ölmeye değer şeyler mi amaçlarımız Allah akıbetimizi Hayr eylesin Selametle Vesselam |
|