![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri |
![]() |
![]() |
#106 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriKör Düğüm Bahtıma hep soruyordum,ben ne zaman seveceğim, Sabret derdi kara bahtım,sana aşkı vereceğim, Sen gelince benliğimi,bilmediğim bir his sardı, Kalpten kalbe ikimizi,bağlayan bir düğüm vardı, Gözlerine her bakışta, Gözlerime yaş doluyor, Gönlüm sanki kanat açmış, Mutluluktan uçuyor, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Değişen dünyama geldin hoşgeldin, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Daha önceleri nerelerdeydin, Bir o yana bir bu yana,bir toz gibi savrulmuştum, Aşkımdan gerçek aşkı,bulamadan kaybolmuştum, En sonunda aşkın yalan olduğuna inanmıştım, Sen gelince sevgin ile sanki yeniden doğmuştum, Gözlerine her bakışta, Gözlerime yaş doluyor, Gönlüm sanki kanat açmış, Mutluluktan uçuyor, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Değişen dünyama geldin hoşgeldin, Kararan bahtıma bir ışık verdin, Daha önceleri nerelerdeydin, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriLeyla İle Mecnun Bir feryat yıllarca cevapsız kaldı Öyle bir feryat ki bu duyan ağladı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk dünyada hiç yasanmadı Hasret dolu çile dolu sevgi dolu dert dolu Böyle aşk bir daha yaşanmadı Aşkımın göz yaşları tek ümidim hala Döktüğüm kanlı yaş yalnızlık ne bela Mahserde seninim senin leyla Ölmek bir son değil bize seven ölümsüzdür Leyla Dünya durdukça biz varız sevdikçe leyla biz varız leyla Bir efsane olduk dertle çilede Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim feryadımda Kaderimde kederimde son nefesimde Hep sordular mecnun leylan nerede Dedim ki leylam benim gündüzümde hem gecemde Kaderimde kederimde her nefesimde |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriMevsim Mevsim Mevsim mevsim, çiçek çiçek Baharlar deli edecek Her mevsimde sevdan beni Ha öldürdü öldürecek Doymam sana doyamam ki Senin gibi bulamam ki Dalga dalga yağmur yağmur Aşkın beni eritecek Doymam sana doyamam ki Bütün aşklar sen de sanki Dalgalarla yağmurlarla Aşkın beni bitirecek O davetkar bakışların Çatılmayan o kaşların Ağlıyorken göz yaşların Bana seni öğretecek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriMusalla Taşı Bir gün içki dolu vücudum Musalla taşına konursa Sen bilirsin meyhaneci onu nasıl sevdiğimi Namazım kılınır da Merhumu nasıl bilirsiniz diye sorulursa Tek suçu aşka inanmaktı İyi biliriz dersin değil mi Dertliyim derdim dünyadan büyük Meyhane evim sarhoşlar dert arkadaşım Elimde sigaram dumanı da bir başka yük Anam da babam da sensin şarap Meyhaneci bir tek sırdaşım Geçti artık değil mi bizim bizim Neşemiz her şeyimiz Hayat ızdırap felek kahpe kahpe değil mi Her yudumda damla damla artan kederimiz Gün gelir de meyhaneyi mezar yapar değil mi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriMüsaden Olursa Ben Gidiyorum Seninle tanışmam geçen kışındı Romandın gözlerin satırbaşındı Okuya okuya ismin aşındı Bu aşkın modası geçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Eşkıya bakışın beni yıldırdı Hançeriyle gururuma saldırdı Gönlüm ayrılığa kadeh kaldırdı Hasretin zehrolsa içti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Bir zaman gözyaşı döktü sürekli Nerede o eski yufka yürekli Kelebek gönlüme çiçek gerekli Senin ilkbaharın geçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Masallar anlatıp avutamazsın Talihim gözünü açtı diyorum Ninniler söyleyip uyutamazsın Gönlümün uykusu kaçtı diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum Madem ki akıyor gençlik su varı Kalmasın olmadık arzusu bari İşinin erbabı gönlüm süvari Kıskıvrak bir kısrak seçti diyorum Müsaaden olursa ben gidiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNe Değişti Ne değişti benden sonra, aşk mi değişti Sığamadım şu gönlüne, bilmem ne işti Ben aşkımı yere göğe sığdıramazken Sen öyle bir yere gittin ki o ne gidişti Duydum ki için için ağlıyormuşsun Ayrılığı kadere bağlıyormuşsun Gülüşümü sevişimi sıcak busemi Gezdiğim yerlerde arıyormuşsun Çok değişti senden sonra, her şey değişti Sayende bir yeni Leyla-Mecnun yetişti Sen anılar albümünde yerini alırken Aşkım bu ayrılığa karar vermişti |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNe Kaybederdin Bir günah işledim bi af diledim, Üstünde durmasan ne kaybederdin, Hemen her fırsatta bir tokat gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin, Neyin eksillirdi, beni affetsen, Ne vardı kalbimi tekrar fethetsen, Ne olur birazda bizden bahsetsen, Hep onu sormasan ne kaybederdin, Yakamı tutmasan yargılar gibi, Ahiret gününde sorgular gibi, Her yerde hatamı sergiler gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin, Evli olasakta keyfe kederdi, Gönül nikahımız bize yeterdi, Şeytana uyupta bu kadar derdi, Başıma sarmasan ne kaybederdin, Hiç şansım kalmadı dönsende geri, Yitirdim verdiğin bütün değeri, Aşkıma emanet ettiğin yeri, Bu kadar kırmasan ne kaybederdin, Yakamı tutmasan yargılar gibi, Ahiret gününde sorgular gibi, Her yerde hatamı sergiler gibi, Yüzüme vurmasan ne kaybederdin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNe Olacaksa Olsun Bilmemki bilememki sonumuz ne olacak Belki de bir mucize bizede rastlayacak Her derdin bir çaresi var elbet biliyorum Bir gün bulurum diye sabırla bekliyorum Ne olacaksa olsun bizim halimiz Biz böyle kadere layık değiliz Her gün türlü çileyle acıyla yaşıyorum Bunca yıldır nasılda yaşadım şaşıyorum Atarım desem atamam bende can taşıyorum her gün buna kanaat yeniden başlıyorum Ne olacaksa olsun bizim halimiz Biz böyle kadere layık değiliz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNe Oldu Gülüm Gülde suçsuz bu sessizlik Aşkta beladır sensizlik Seni görmemekte seni Sevmemekte talihsizlik Ne oldu gülüm ne oldu yavrum Gözlerin yaşla dolmuş ne oldu ömrüm Al sana kucak kucak Mutluluklar sıcak sıcak Ağlama gülü ver yavrum Kalpten kalbe bir yol vaki Senden gelir sana gider Şu alemde seni benden daha fazla Seven göster seven göster Bana ne diyemem bana ne diyemem Senden gelen dertlere bana ne diyemem Senin derdin benim derdim Başımın üstünde yerim Ağlama gülüver yavrum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNerden Bileceksin Ufka uzanan yolu sana gelen yol sanıp, Kendime güldüğümü nerden bileceksin, Dün buzdan bir dağ iken hayaline aldanıp, Birden çözüldüğümü nerden bileceksin Yılların arkasında biçare kaldığımı, Felekten neşe diye dertleri çaldığımı, Şu koskoca alemde yalnızmı kaldığımı, Nihayet öldüğümü nerden bileceksin, Ne bir başkası girdi şu gönülden içeri, Ne bir yabancı çıktı gönül kapısından, Tanrının bir hakkı için ilk sevdiğim sen oldun, Bana derman bulunmaz senden başkasından, Yılların arkasında biçare kaldığımı, Felekten neşe diye dertleri çaldığımı, Şu koskoca alemde yalnızmı kaldığımı, Nihayet öldüğümü nerden bileceksin, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNerede Beni ne benden sor nede neşeden Beni bilmek istersen sor aşk ve çileden Dil kötü söylerse gönül kırılır Kırma sakın bir hasretin aşığım ben Sevmenin zamanı geldi geçiyor Bulamadım bir seveni canı gönülden Nerede nerede Gönlümün Leyla'sı nerde Nerede nerede Belalım nerde Mutluluk sevince ele geçendir Gülmeyi bilen sevgiye kıymet verendir Şu koca dünyanın nesi var başka Bedbaht olanlar sevgıyı inkar edendir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNeredesin Sevgilim Çektiğim bu matem hasretten değil Aşkının kurbanı olduğumdandır Ömrüme sardığım bu kara bela Bir tek sana bağlı kaldığımdandır Sen olmazsan ne olur bilir misin gönlümde Ne hayat ne sebep kalır şu koca yeryüzünde Kapıldım bahtım diye vefasız sevgiliye Teslim ettim ellerimle gönlümü sev diye Şimdi oldum sevgilim gönlünün pervanesi Anladım ki bu dünya dertler meyhanesi Herkes kendi derdine düşmüş çare arıyor Açılan her yarayı bir sevgili sarıyor Nerdesin sevgilim Nerdesin kaderim Ben böyle acıya derde İsyan ederim Kim bilecek sevenin neler çekeceğini Kim bilirdi aşkımızın acı vereceğini Bilemedim sevgilim hayat bu mu aşk bu mu Her seven yara almış belki aşkta kanun bu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriNeyi Değiştirdikki Sevgiyle bakarsan yaralanırsın Hakkını ararsan karalanırsın Değmeyen bir şeyle paralanırsın Neyi birleştirdik ki dertlerden başka Doğruyu ispatla paralanırsın Neyi birleştirdik ki dertlerden başka Neyi değiştirdik ki sevgililerden başka Neyi geliştirdik ki bencilliklerden başka Sevgisiz bir dünyanın yalnızlıklarındayız Neyi eleştirdik ki yanlışlıklardan başka Yerlere vurduğun baş tacın olur Geciken adalet nefret doğurur Bir kurşun belki de amacın olur Neyi gücendirdik ki doğrudan başka Yorulur sevgililer aşklar bile yorulur Gönül suç işlemişse elbet hesap sorulur Vicdanlar hakem olur bir cezası bulunur Neleri savunduk ki haksızlıklardan başka Neyi değiştirdik ki sevgililerden başka Neyi geliştirdik ki bencilliklerden başka Sevgisiz bir dünyanın yalnızlıklarındayız Neyi eleştirdik ki yanlışlıklardan başka |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriO Benim Seni kaybetmekten naden korkmayayım, Neden sen dururken dertleri sarayım, İste şu dünyayı zamanı durdurayım, Nerede kal dersen hep orada kalayım, Gönlünde mutlluluk yüzündeki tebessüm, Olayım,olayım,olayım,olayım, Gönlünde Mutluluk olayım Bazen aç bazen tok ömür tatmadık mı? Bu aşkı beraber biz yaratmadık mı? Her kalp atışında heyecan duyuyorsan, Senide seven var diye inanıyorsan, Her zaman bu aşkta kaderi arıyorsan, O benim,o benim,o benim,o benim Kaderim sevenim o benim İste şu dünyayı zamanı durdurayım, Nerede kal dersen hep orada kalayım, Gönlünde mutlluluk yüzündeki tebessüm, Olayım,olayım,olayım,olayım, Gönlünde Mutluluk olayım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriO Senmiydin O senmiydin bir zamanlar benim sevdiğim O senmiydin dertlerini zevk edindiğim Çok değiştin son günlerde bana sevdiğim Yetmedimi her arzuna boyun eğdiğim Nerde o duygular nerde hani o sevgin Ya sen eski sevgili ol ya ben gideyim Sen değilsin sen değilsin benim sevdiğim Nerde ömrüm nerde gülüm canım verdiğim Ne dediysem ne yaptıysam yaranamadım Köle gibi peşindeydim hep adım adım Hayatıma küstüm sana darılamadım Aşkın benden güçlü imiş ayrılamadım |
![]() |
![]() |
|