Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, genel, ile, ilgili, kartları, kimlik, üniversite, üniversiteler

Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)

Eski 10-21-2012   #61
Prof. Dr. Sinsi

SABANCI ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1999
Rektör: Prof Dr A Tosun Terzioğlu
İletişim bilgileri: Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi- İstanbul
Tel: 0 212 292 49 39
Faks: 0 212 252 32 93
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:

Rektör Prof Dr Tosun Terzioğlu: "Üniversitemiz daha başlangıcından itibaren bir dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıktı Öğrenim sistemimize programlarımızla öğrencilerimizin birden fazla alana hakim birden fazla yabancı dil konuşan, uygulamalı bir öğrenimden geçmiş , kendine güvenen bireyler olarak çalışma hayatının daha ilk yıllarında en iyiler arasında yerlerini almalarını sağlamış olacağız"
Sabancı Üniversitesi eğitim öğretim yılına 4 ekim 1999 yılında başlayacak Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından kurulan sabancı Üniversitesi'nin felsefesini "birlikte yaratmak ve geliştirmek" oluşturuyor sabancı Üniversitesi İstanbul'a 40 km uzaklıkta Tuzla'da bulunuyor
Sabancı Üniversitesi'nde başarılı her öğrenciye burs verileceği belirtiliyor Başarının değerlendirilmesinde ve burs dağıtımında ilk yıl ÖSS puanı esas alınacak Sabancı Üniversitesi'nde başarı derecesine göre 5 ayrı kategoride burs verilecek Onur bursu, başarı bursu, takdir bursu, teşvik bursu, çalışma bursu adı altında öğrenciler burs alabilecekler
Sabancı Üniversitesi'ne kayıt yaptıran bütün öğrenciler İngilizce yeterlilik sınavına katılacaklar Sınavı aşamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam edecekler Öğrencilerin bilimsel temellerin yanısıra analitik becerilerini de geliştirerek, bağımsız araştırmacı formasyonunu kazanmalarını sağlayacak olan akademik program esas olarak İngilizce ve Türkçe üzerinden sürdürülen bir öğrenimin yanısıra öğrencilere üçüncü bir dilde yetkinleşme olanağı da sağlanacak
Öğrencilerin büyük çoğunluğuna Sabancı Üniversitesi kampüsündeki yurtlarda barınma olanağı sağlanacak 200 öğrenciyi barındıracak kapasitede yurt tamamlanması hedefleniyor

--->: Üniversiteler Rehberi frmacil yedinci 7 sayfa --->: Üniversiteler Rehberi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #62
Prof. Dr. Sinsi

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1992
Rektör: Prof Dr İsmail Çallı
İletişim bilgileri: Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Esentepe Kampüsü Sakarya
Tel: 0 264 346 00 90
Faks: 0 264 346 01 17
İnternet Adresi wwwsauedutr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 4
Enstitü: 2
YO: 2
MYO: 6
Öğrenci sayısı: 18302
Akademik personel: 726

Rektör Prof Dr İsmail Çallı: "21 yüzyılın dünyasına hazırlanıyoruz Bu dönemde Sakarya Üniversitesi bünyesinde bilim ve modern dünyanın tüm gereklerini yerine getirecek alt yapıyı kuruyoruz burasını ikinci aileniz olarak görmenizi bekliyoruz"
Sakarya Üniversitesi'nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturdu Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlanan fakülte 10 kasım 1992 tarihinde rektör atanmasıyla hayatiyet kazandı
Sakarya Üniversitesi'nin hedefleri arasında sanal üniversite, fiziksel anlamda binalarının tamamlanması, öğrenci sayısını 20 binlerde tutarak Sakarya'ya başka üniversitelere kazandırılması bulunuyor
Sakarya Üniversitesi'nin 440 metre karelik kütüphanesinde, okuma salonu ve süreli yayınlar kısmı bulunuyor Kütüphanede 27 bin 700 kitap, 27 adet süreli yayın bulunuyor
Üniversitenin 10 civarında özel kız ve erkek kız yurdu yanında, Kredi Yurtlar Kurumu'nun Adapazarı'nda bir adet kız öğrenci yurdu ve üniversitede, kampüs girişinde yapımı süren 1500 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunuyor Sakarya Üniversitesi'ne ulaşım belediye otobüsleri ve dolmuş minibüsler ile sağlanıyor Şehir içinde bulunan şehirlerarası otobüs terminalinden yolcuları üniversite birimlerine ulaştıran servisler bulunuyor

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER: Sakarya Üniversitesi'nde her yıl mayıs ayı içinde bahar şenlikleri kutlanıyor Öğrencilerin organize ettikleri bahar şenliklerinde konserlerden, karting yarışlarına kadar pek çok etkinlik yer alıyor Sakarya Üniversitesi Spor Kulübü, 17 branşta tescilini yaptıran kulüp, halen 9 branşta faaliyet gösteriyor

BURSLAR: Üniversite öğrencilerine çeşitli devlet ve özel kurum ve kuruluşlarından burs veriliyor Burs veren kurum ve kuruluşların ilanları, üniversitenin fakülte ve yüksekokullarında da duyuruluyor Burs veren kurum ve kuruluşlar arasında, Başbakanlık Sosyal Yardımlarşma ve Dayanışma Teşvik Fonu, PTT, TCDD, Türk Eğitim Vakfı, Koç Vakfı, Sabancı Vakfı bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #63
Prof. Dr. Sinsi

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 3 7 1992
Rektör: Prof Dr Lütfü Çakmakçı
İletişim bilgileri: Süleyman Demirel Üniversitesi Çünür Kampüsü Isparta
Tel: 0 246 237 08 50
Faks: 0 246 237 08 59

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 12
Enstitü: 4
MYO: 12
Öğrenci sayısı: 25000
Akademik personel: 1100

Rektörü : Prof Dr M Lütfü Çakmakçı: "Genç, dinamik, çağdaş, sürekli gelişme ve yenileşmeye hazır, eğitimin yanında uygulamayı esas alan bir üniversitede bulunmak istiyorsanız, "ben" egonuzu yıkıp biz olmaya, bizimle birlikte takım oyunu oynamaya hazırsanız sizleri üniversitemize bekliyoruz"

Tarihçe: Isparta'nın yükseköğretim hayatı Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'yle başladı 1982 yılında fakülteye dönüşerek Akdeniz Üniversitesi'ne bağlandı 1992 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi kuruldu
Anadolu'nun batı yakasında Toroslar'ı yararak kuzeyi güneye bağlayan kavşak noktasındaki Isparta, yıllarca gülleri ve halılarıyla ünlü bir kent oldu 1992 yılında ise her ile üniversite furyasıyla Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'ne kavuştu
Üniversitenin bulunduğu bölge çok sayıda akarsuyu, kanyonları, ormanları, milli parkları ile zengin bir çevreye sahip bulunuyor Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 10 bin dekara ulaşan kampüs alanında kütüphane, eğitim ve labaratuvar bloklarından oluşan mekanları bulunuyor Bu arada çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından sağlanan bina ve tesislerle kişi başına düşen örtülü alan oranı Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı başarmış
Üniversitenin merkez kütüphanesinde 30 bini aşkın kitap bulunuyor Kitap kayıtları, arama ve idare işlemlerinin bilgisayarlarla yapıldığı katüphanede kitap güvenliği de otomasyona bağlanıyor
Türkçe eğitim öğretim yapan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, üniversite öğrencileri ve personeline, üniversite dışından isteyenlere yabancı dil kursları vermek amacıyla Yabancı Diller Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor
Üniversitenin 1998 yılında başlattığı bir çalışma ile öğrencilerin ilgi alanları ve yeteneklerine göre, üniversitenin çeşitli birimlerinde part- time çalışma imkanları bulunuyor Part- time çalışma yöntemiyle öğrenciler bir yandan iş hayatının gereklerini ve sorumluluklarını edinirken, bir yandan da bir çok burs ve krediden daha yüksek geliri kendi emekleriyle elde ediyorlar
Üniversitede bilgi işlem merkezinde yer alan sunucular ve iş istasyonlarının yanısıra her fakültede multimedya destekli kişisel bilgisayarların yer aldığı öğrenci labaratuvarları bulunuyor Bilgi işlem merkezinde tüm akademik ve idari birimler için eğitim, web, mail hizmetleri veriliyor

SOSYAL ETKİNLİKLER: Kış ve yaz aylarında kar eksik olmayan, mağara ve kanyonlarla dolu Toros dağlarının eteklerinde kök salan üniversite, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanısıra kayak, dağcılık, mağaracılık, rafting gibi günümüzün popüler spor etkinlikleriyle öğrencilerine boş vakitlerini değerlendirme imkanı veriyor
Üniversitede her yıl Mayıs ayında öğrencilerin kültürel ve sanatsal çalışmalarını ortaya koyduğu, konser, sergi, spor, tiyaktro açık hava konserleri gibi geniş bir yelpazede Bahar Şenlikleri etkinlikleri yapılıyor Üniversitede, havacılık, halk oyunları, tiyatro, çevre, radyo, dağcılık ve mağaracılık kulüpleri bulunuyor Üniversite spor kulübünün ise 15 branşta faaliyeti ve toplam 350 sporcusu bulunuyor

BARINMA: Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar bulunuyor Şu anda 2226 yatak kapasiteli kız yurdunda 1102 öğrenci, 1560 yatak kapasiteli erkek yurdunda 834 öğrenci bulunuyor Burdur'da 1664, Eğirdir'de 144, Yalvaç'ta 356, Atabey'de 160 kapasiteli devlet yurdu bulunuyor Bunların dışında özel sektörün devreye girmesiyle çok sayıda öğrenci pansiyonu ve özel öğrenci yurtları da işletmeye açıldı

BURS: Süleyman Demirel öğrenci sosyal hizmetler bütçesinin büyük bir kısmını muhtaç fakat başarılı öğrencilere karşılıksız burs, kırtasiye ve yemek yardımı için kullanıyor Her öğretim yılı başında bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler ilgili fakülte ve yüksekokul müdürlüklerine başvuru yapıyor Başvurular araştırılarak üniversite yönetim kurulu kararı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanmaları sağlanıyor

BESLENME: Isparta ve Burdur il merkezlerinde bulunan birimlerle, merkez kampüsündeki birimlerin öğle yemeği Sağlık ve Spor Dairesine bağlı merkez mutfağından karşılanıyor Yalvaç, Keçiborlu ve Eğridir'de bulunan birimler kendi mutfaklarını oluşturdular

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #64
Prof. Dr. Sinsi

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof Dr Abdurrahman Kutlu
İletişim bilgileri: Selçuk Üniversitesi Karatay - Konya
Tel: 0 332 350 70 05
İnternet Adresi wwwselcukedutr

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 14
Enstitü: 4
YO: 5
MYO: 24
Öğrenci sayısı: 47000
Akademik personel: 1984

RektörProf Dr Abdurrahman Kutlu; "Üniversitemizde öğrencilerimiz huzur ve güven ortamı içerisinde, hiçbir aksama olmadan eğitim öğretim görmektedirler Yetişmiş öğretim elemanı kadrosu, modern ve gelişmiş araştırma ve uygulama laboratuarları ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bilimin ve teknolojinin en son bilgilerini aktarmayı kendimize zevkli bir görev edinmiş bulunuyoruz"
Selçuk Üniversitesi dört ayrı kampüste eğitim veriyor Alaeddin Keykubad kampüsü, Meram eğitim kampüsü, Tıp fakültesi kampüsü, çevre il ve ilçelerdeki okullar Gelişme çalışmalarına sürdüren Selçuk Üniversitesi'nde fakülte ve yüksekokullarda 2500 bilgisayar, 60'ın üzerinde bilgisayar laboratuarı bulunuyor Fakülteleri ve yüksekokullarında toplam 45 kütüphanesi bulunan üniversitede tüm branşlara göre CD alımı yapılıyor
Üniversiteye bağlı bütün eğitim birimlerinin bulunduğu il ve ilçelerde özel ve kamuya ait öğrenci yurtları bulunuyor 26 bin öğrenciye sahip Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde üniversite vakfınca 700 kişilik, Konya Valiliği Özel İdaresi'nce 1000 kişilik öğrenim yurdu yapılıyor

BURSLAR: Üniversite, ihtiyaç sahibi ve başarılı 628 öğrenciye bir yıl süreyle aylık 10 milyon lira burs veriyor Yeni eğitim öğretim yılında da 200 başarılı öğrenciye aylık 20 milyon lira burs verilecek Öğrencilere üniversite dışından da çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından burs veriliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #65
Prof. Dr. Sinsi

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Rektör: Prof Dr Osman İnci
İletişim bilgileri: Trakya Üniversitesi Tekirdağ
Tel: 0 284 235 77 06
Faks: 235 72 74

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
Enstitü: 3
YO: 21
Öğrenci sayısı: 19703

Trakya üniversitesi'nin tıp fakültesi, Malkara, Keşan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Başbakanlık SYDTF, tıp fakültesi dekanlığı ve TEV, mühendislik fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK'tan yaklaşık 200 öğrenci burs alabiliyorlar Eğitim fakültesinden de 310 öğrenci MEB burslarından yararlanıyor Üniversitede, merekz kütüphanede, kitap, dergi ve tez olarak 40000 yayın bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #66
Prof. Dr. Sinsi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof Dr Ayhan Kızıl
İletişim bilgileri: Uludağ Üniversitesi Bursa
Tel: 442 82 00
Faks: 442 80 12

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 8
YO: 11
Öğrenci sayısı: 33250

Uludağ Üniversitesi'ne bağlı, fakülte ve yüksek okullar Bursa kent merkezi, Görükle Kampüsü ile çevre il ve ilçelerde bulunuyor Uludağ Üniversitesi Kampüsü'nde 120000 cilt eser bulunuyor Üniversitede EARM - TÜRDOK ve internet bağlantıları gerçekleştirilmiş olan bilgisayar ağı ile dünyanın herhangi bir yerindeki bilgi kaynağına ulaşmak mümkün kılınıyor
Üniversitede, sanata ilgi duyan öğrenciler için, çeşitli kulüpler bulunuyor ve enstrüman kursları veriliyor Kampüste, 3 kapalı spor salonu, 4 tenis kortu, 5 basketbol, 4 futbol, 1 kros parkuru bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #67
Prof. Dr. Sinsi

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1996
Rektör: Prof Dr Ahmet Serpil
İletişim bilgileri: Yeditepe Üniversitesi Maltepe- İstanbul
Tel: 0 216 387 91 00
Faks: 325 81 05
Öğrenim dili: İngilizce
Türü: Vakıf

AKADEMİK PROFİL:
YO: 1
Öğrenci sayısı: 2732

Dragos, Acıbadem, Üsküdar ve Büyükada'da kampüsleri bulunan üniversitede, öğrencilerin sportif ve kültürel etkinlikler yapabileceği öğreci kulüpleri ve salonlar bulunuyor
Yeditepe Üniversitesi'nin burslu bölümlerini karşılayan öğrencilerden öğrenim ücreti alınmıyor Tüm derslerin sonunda genel not ortalaması 200'nin üzerinde olan öğrenciler başarılı sayılırlar
Üniversite öğrencileri, yemekhane, kantin, kütüphane ve bilgi işlem sistemlerinden yararlanma imkanlarına sahipler Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin kurdukları, MBA ve hukuk gibi kulüpler de fakültelere bağlı olarak faaliyet gösteriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #68
Prof. Dr. Sinsi

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Rektör: Prof Dr Ayhan Alkış
İletişim bilgileri: YTÜ Merkez kampüsü barbaros bulvarı Yıldız- İst
Tel: 0 212 259 70 70
Faks: 0 212 261 42 84
İnternet Adresi wwwyildizedutr

AKADEMİK PROFİL:
Öğrenci sayısı: 16355
Akademik personel: 1028

Rektör Prof Dr Aylan Alkış; "Çağdaş yüksek eğitim öğretim hizmeti vermek, türk toplumunun uluslararası düzeyde rekabet gücünü arttırmak, Türkiye'nin bilim ve teknoloji hazinesine katkıda bulunmak amacındayız" Köklü eğitim kurumlarımızdan Yıldız Teknik Üniversitesi, özellikle son yıllarda hızlı yükselişiyle dikkat çekiyor İstanbul'un merkezinde, yeşillikler içindeki Yıldız kampüsüne ulaşım oldukça kolay
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri önce hazırlık sınıfına alınıyor ve 1 yıllık yabancı dil eğitimi görüyorlar Daha sonra da yabancı dil destekli Türkçe eğitim alıyorlar Son 4 yarıyılda yine yabancı dilde mesleki terminoloji dersi veriliyor
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bilimsel bir araştırmayı başlatabilecek ve yürütebilecek düzeyde bilgisayar destekli laboratuvarlar ve atölyeler bulunuyor
YTÜ'nün Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan devraldığı kız öğrenci yurdunda 700 öğrenciye hizmet veriliyor Öğrenciler Kredi ve yurtlar Kurumu yurtlarından da faydalanabiliyorlar

BURSLAR: Üniversite en az 2 bin öğrenciye burs verileceğini belirtiyor İlk 3 tercihine YTÜ bölümlerini yazan ve bu tercihlerden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrencilerin tümüne burs veriliyor Bu guruba girmeyen ancak burs isteyen öğrenciler de değerlendirmeye alınarak koşulları uygun olanlara burs veriliyor Ayrıca bazı araştırma projelerinde görev alan öğrencilere de ödeme yapılıyor

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER: Beden Eğitimi bölümünde tüm bölümlerin öğrencileri spor hocaları başkanlığında çalışmalarını sürdüyor Üniversitede 1 kapalı spor salonu, 2 açık spor sahası ve 1 spor merkezinde öğrenciler basketbol, hentbol, voleybol, judo, tekvando, güreş, masa tenisi dallarında spor yapıyorlar Üniversitede dağcılıktan politikaya, inşaattan münazaraya kadar 20'yi aşkın alanda öğrenci kulüpleri bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #69
Prof. Dr. Sinsi

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1982
Rektör: Prof Dr Yücel Aşkın
İletişim bilgileri: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Erciş Karayolu Van

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
YO: 11
Öğrenci sayısı: 759
Akademik personel: 172

Üniversite merkez kütüphanesinde 30161 kitap, 5200 cilt dergi bulunuyor Aboneliği devam eden süreli yayın sayısı ise, 801 Ayrıca, CD ROM ağı ve internet bağlantısı bulunuyor
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin öğrencilerine, SYDTF, TEV gibi kuruluşlar burs veriyor Ahlat ve Adilcevaz gibi ilçelerde halk, yüksekokulları ve öğrencileri destekleyerek yardımda bulunuyor
Üniversitede maddi güçlüğü olan öğrencilere burs veriliyor Üniversite merkez kampüsünde, öğrenci ve öğretim elemanı yetiştirme ve oryantasyon planı uyarınca çeşitli konferanslar, panel ve açıkoturumlar düzenleniyor Kampüste, 2500 kişilik kapalı spor salonu ve açık spor alanları bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #70
Prof. Dr. Sinsi

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Rektör: Prof Dr Ramazan Özen
İletişim bilgileri: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İncivez Zonguldak
Tel: 0 372 257 40 10
Faks: 0 372 257 21 40

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 7
MYO: 5
Öğrenci sayısı: 5324
Akademik personel: 366

RektörProf Dr Ramazan Özen; "Sevgili üniversite adayları ön yargıların esiri olmayan 1992 yılında kurulan üniversitemiz kaliteden taviz vermeden önemli aşamalar kaydetmiştir Kampüsümüz açık spor tesisleri ve peyzaj düzenlemesi ile Türkiye'de ilk sıralarda yer almaktadır" Üniversite kalite standartlarını yüksek tutarak bilimsel gelişmişlik düzeyini arttırmaya çalışıyor
Bu amaçla öğretim elemanı başına 15 öğrenciden fazla düşmemesini sağlayacak şekilde öğrenci ve öğretim elemanı sayısında kontrollü artış sağlanıyor Öğrenciler için internete bağlı ve dersler dışında da sürekli kullanabilecekleri bilgisayar laboratuvarları bulunuyor Üniversite kütüphanesinde yaklaşık 35 bin kitap ve 16 bin süreli yayın bulunuyor Üniversite sanayi işbirliği sağlayarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmaya çalışıyor Bu amaçla üniversite hem kendi içindeki uzmanlık alanlarını geliştirme hem de ülke dışında tanınmış üniversite ve bilim kuruluşlarıyla ilişki kurarak birlikte çalışmaya özen gösteriyor
Üniversite öğrencilerine maddi desteğe ihtiyacı bulunanlara burs veya kredi veren bazı kamu kurum ve kuruluşları bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-21-2012   #71
Prof. Dr. Sinsi

ABANT İZZET BAYSAL

KİMLİK KARTI:
Rektör: Prof Dr Nihat Bilgen
İletişim bilgileri:Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsü 14280 Bolu
Tel: 0 374 253 45 11

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
YO: 5
MYO: 6
Öğrenci sayısı: 9373
Akademik personel: 527

Rektör Prof Dr Nihat Bilgen; "Üniversitemiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmaz kalelerinden birisidir Akademik kadromuz bilimde ve eğitimde iddialıdır" Abant İzzet Baysal Üniversitesi, özellikle İzzet Baysal Vakfı'nın desteğiyle kısa sürede büyük gelişme gösteren bir üniversitemiz Yaşıtlarından biraz daha önde olan üniversite, bulunduğu yörenin güzelliği ile de oldukça şanslı
Üniversitenin sağlık hizmetlerini sağlık merkezi karşılıyor Merkezde 5 doktor, 1 diş hekimi, 1 laborant, 1 psikolog, 8 hemşire, 1 sağlık memuru görev yapıyor Merkezde 24 saat sağlık hizmeti veriliyor
Üniversitenin İzzet Baysal Kampüsü, şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor Ulaşım halk otobüsleriyle sağlanıyor Araçlar şehir merkezinden 15 dakika aralıklarla kalkıyor Üniversite bünyesinde 24 ayrı öğrenci topluluğu, kültür, sanat ve bilim dallarında çeşitli faaliyetlerde bulunuyor Üniversite bünyesindeki tüm öğrenci topluluklarının faaliyetleri, danışman öğretim elemanları tarafından koordine ediliyor İzzet Baysal kampüsünde bulunan çok maksatlı kültür merkezinde 514 kieşilik ve 208 kişilik iki salonda sempozyum, panel, konerans gibi etkinlikler yapılıyor
Merkez kütüphanesinde 35 bine yakın kitap bulunuyor Kütüphanede kurulan 10 terminalli bilgisayar sistemi ile kütüphanede bulunan yayınlara içerden ve dışarıdan ulaşmak mümkün duruma getirildi

BARINMA:
Şehir merkezinde 12 km uzaklıkta bulunan üniversiteye kaydolan öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ı Bolu dışı illerden geldiği için İzzet Baysal Vakfı'nın desteği ile 800 kız, 1400 erkek kapasiteli 5 öğrenci yurdu hizmet veriyor Düzce, Akçakoca ve Gerede ilçelerindeki kampüslerde de Yurt- Kur'a bağlı yeterli sayıda yurtlar bulunuyor

BURSLAR
Üniversitenin devletin katkıları dışında kurumlaşmasına yönelik destek öncelikle İzzet Baysal Vakfı tarafınrdan yapılıyor Vakıf üniversitenin 4 yıllık bölümlerine ilk sırada en yüksek puanla giren bölüm birincilerine bu bölümlerdeki birincilerden sonra gelen en yüksek puanlı Bolulu birer öğrenciye ve ayrıca maddi desteğe ihtiyaç duyan ve potansiyeli olan Bolulu öğrencilere karşılıksız bur veriyor Ayrıca her yıl fakülte ve yüksekokulları ilk üç sırada bitiren öğrenciler vakıf tarafından ödüllendiriliyor Sosyal ve kültürel faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere de vakıf tarafından teşvik ödülü veriliyor Her yıl 200'ü aşkın öğrenciye 9 ay süreyle burs imkanı sağlanıyor

--->: Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler) frmacil sekizinci 8 sayfa --->: Üniversite Kimlik Kartları (Üniversiteler İle İlgili Genel Bilgiler)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com