![]() |
Almanca Öğrenmek İstiyorum |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumbn almanca öğrenmek çok istiyorum ii gidiyodum öğreniyodum bu sitede ama şu artikeller konusu çok kafama takıldı bn kelimenin artikelini bilmiyorum diyelim mesela baum ağaç yani başına der gelmiş bunun yaptığımız tanımla bi ilşkisini bulamadım ne den baumun başına der geldi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumtesekkurler verdigin bilgiler icin ama devami yokmu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumsahis zamirleri formunu görmek istiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumAlıntı: lacos Nickli Üyeden Alıntı sahis zamirleri formunu görmek istiyorum :) ne demek hemen derhal |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumsahis zamirleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumAlmanca'da Şahıs Zamirleri Şahıs gösteren «ben, sen, o, biz, siz, onlar» kelimelerine şahıs zamiri denir ![]() ![]() ben ich [ih] sen du [du:] o er [er] o sie [zi:] o es [es] biz wir [wi:r] siz ihr [i:r] onlar sie [zi:] Yukarıda gördüğümüz bu şahıs zamirlerinde iki dikkati çekmektedir: 1 — Almancadaki er, sie, es kelimelerinin Türkçe karşılığı tektir, «o» ![]() «o» kelimesinin gösterdiği, bir kadın veya bir erkek yahut da cinsiyetsiz bir varlık olabilir ![]() ![]() ![]() Almancada durum değişiktir ![]() ![]() Meselâ der Mann için er, die Frau için sie, das Haus için es kullanılır ![]() Bu er, sie, es kelimelerinin üçü de ayrı yazıldıkları halde aynı anlama, yani «o» anlamına gelirler ![]() ![]() Hiçbir zaman artikeli der olan bir isim için es, das olan bir isim için de er kullanılamaz ![]() ![]() ![]() ![]() 2 — Yukarıda verdiğimiz listenin sonunda sie kelimesinin iki defa geçtiğini, yalnız bunların sonuncusunun, yani «Siz» anlamına geleninin büyük harfle başladığını görüyoruz ![]() ![]() ![]() SEIN fiili «Sen bir öğretmensin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkçede nasıl bu ekler şahıslara göre değişiyorsa sein fiili de şahsa göre değişik şekildedir ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdiye kadar derslerimizde gördüğümüz ist ve sind, sein fiilinin iki şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ALMANCADA ŞAHIS ZAMİRLERİNİN HALLERE GÖRE ÇEKİMLERİ Bundan önceki konularımızda şahıs zamirleri incelemiştik ![]() Şimdi de şahıs zamirlerinin ismin hallerine göre çekimlerini inceleyeceğiz ![]() Normalde ben şahıs zamiri yalın haldedir ![]() ![]() Bu beni kelimesi de ben şahıs zamirinin -i halidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tablonun mutlak surette ezberlenmesi gerekiyor ![]() Kısa aralıklı tekrarlarla zamirlerin tüm hallerini kolaylıkla ezberleyebilirsiniz ![]() Bu zamirlerin cümle içinde nasıl kullanıldığını da forumda bulunan Almanca Öğreniyoruz bölümünde bulabilirsiniz ![]() Şahıs zamirlerinin bunların haricinde bir de -in hali mevcuttur fakat kullanılmadığı için biz burada yer vermeyeceğiz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorummerhaba arkadaslar cok güzel vallahi böylesi yararlı olanları bizlerlen paylaşmanız keşke benimde bildiğim bir bilgi olsa paylaşabilsem ama birsey sormak istiyorum izninizle alm dili ile ilgili hersey yazılı ama şimdi cümle kurdum diyelim okunusunu nasıl yapacaz yani cümleyi yazdık mi nasıl okunuyor onuda öğrenmemiz lazım bundada yardımcı olurmusunuz rica etsem tşk ederim allah razi olsun emeği gecen herkese allaha emanet olun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumteşekkür ederim benimde biran önce öğrenmem gerekiyor almancayı inşallah yardımı dokunur |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumben almanca öğrenmek istiyorum çok önemli benim için |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumben de beğendim fakat fiillerin 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumarkadaşlar bende artikellerde takılıyordum artikell olmadan cumle Yanlıs olur sanıyordum ama öyle değilmiş ![]() Almanya da yaşamış bir arkadaşıma sordum artikel olmadan da cümle kuruluyormuş almanlar artikelsizde anlıyormuş ![]() ![]() ![]() bende 1 bucuk aydır almanca öğreniyorum zamanları bitirdim cok kolay ve zewkli bir dil kelime bilirsen takılmadan almanca konusabilirsiniz kelime ezberlemeye çalısın ![]() dankeee für alles!! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorummerhaba ben ahmet netten almanca öğrenmek ve kendimi geliştirmek istiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumalmanya yasiyorum ama almanca bilmiyorum buda beni üzüxor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumTşk ederim inşaLah faydaLi olur buqun ba$Ladim aLmanca'ya Sizinde ßiLqiLerinizden yararLanmak istiyorum:) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Almanca Öğrenmek İstiyorumcok iyi mutlaka ögrenmeliyim |
![]() |
![]() |