![]() |
Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!! |
![]() |
![]() |
#31 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Bir zamanlar uzak ülkelerin birisinde, verimli toprakların bulunduğu bir vadide Şeka adında kibirli bir adam yaşardı ![]() ![]() Bir gün yine atıyla gezerken Şakir adında ortakçı bir köylüyle karşılaştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hah!” diye homurdandı Şeka, Şakir’in sofrasındaki yenmemiş yarım ekmeği ve peynirleri görünce: “Bunlar benim yemeğim olsaydı şükür falan etmezdim!” “Benim karnımı doyurmaya yettiler ama” diye cevapladı Şakir tevazuuyla ![]() ![]() ![]() Kibirli adam, merakla rüyasını sordu ona ![]() “Her taraf güzel çiçekler ve huzurla doluydu ![]() ![]() “Rüyalar!” diye tersledi Şeka ![]() ![]() “Bu gece ölmek ha!” diye kendi kendine söylendi yolda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece, kendini daha iyi hissetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bana anlamsız geldi” diye fikrini açıkladı doktor ![]() ![]() Gerekli tetkiklerden sonra yüzündeki kocaman gülümsemeyle “At gibi sağlam ve sağlıklısın!” diye müjde verdi Şeka’ya ![]() Doktor tam çantasını toplatıp evden ayrılmaya hazırlanıyordu ki, kapıya bir haberci geldi nefes nefese ![]() “Doktor, doktor!” diye feryat etti adam ![]() __________________
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Beterin Beteri Var
Mehmet işten çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet dayanamaz: - Şu an besbeter bir durumdayım Efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeyh oralı olmaz aynı tekrar eder: - Beterin beteri vardır ![]() ![]() Mehmet, cevap vermez ama daha beterini hayal bile edemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeyh, durumu öğrenir, ziyaretine gelir ![]() - 'Nedir bu başıma gelenler? Önce işten sonra eşten oldu,şimdi de ![]() ![]() ![]() Şeyh sözünü keser: - Beterinde beteri vardır ![]() Bizimki dayanamaz: - Hocam anlatamadım galiba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeyh hiç umursamadan karakoldan ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O geceyi hücrede geçiren Mehmet, sabahleyin şeyhi karşısında görünce ağlamaya başlar ![]() ![]() - Beterin beteri vardır, sen durumuna sabret ![]() Bizimki şaşkınlıktan ağlamayı bile unutur: - Sabır mı? Sabır taşı olsa çatlar ![]() Şeyh güler geçer ![]() Bizimkinin öfkeden kanı beynine sıçrarsa da bir şey diyemez ![]() Şeyh gidince ortalığı birbirine katar ![]() ![]() memuruna da hakaret edince fena şekilde dayak yer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ooo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Böyle arkadaş olmaz olsun efendim ![]() ![]() ![]() Şeyh yine hiçbir şey söylemeden ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün şeyh efendi karakolu ziyarete gelir ![]() ![]() ![]() - Ya Rabbi sana şükürler olsun, iyi ki hücreye girmişim, ben de muhakkak kavgada ölebilirdim ![]() Mecusi'ye hizmet ettiğimden dolayı Mecusi Müslüman oldu ![]() Şeyhi görünce başını eğer: - Haklıymışsınız efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeyhi gülümser: - Beterin beteri olduğunu anladın demek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet çok geçmeden karakoldan çıkarılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Herşeyde vardır bir hayır Zamanın birinde bir padişah yaşarmış ![]() Padişah avlanmayı çok sever,sıksık avlanırmış ![]() Padişahın aklı-selim , "Herşeyin hayırlısı ,her şeyde bir hayır vardır ![]() ![]() Padişahın başına birşey gelse vezir hep ;"Padişahım üzülmeyin herşeyde bir hayır vardır ![]() ![]() Padişahda vezire bu yüzden çok kızarmış ![]() Yine birgün padişah vezirine "bugün ava nereye gidelim "diye sormuş,vezir bir yer tarif etmiş ![]() Oraya gitmişler fakat avlanırken padişah elinden yaralanmış, eli kanamış ve elinin yarasını sarmışlar ![]() Padişah vezirine kızmış,"senin yüzünden oldu" demiş ![]() Vezir yine aynı cevabı vermiş ;"Her işte bir hayır vardır padişahım ,üzülmeyin ![]() ![]() Bunun üzerine padişah vezire çok kızıp,ben elimi kesiyorum,sen bana "Her işte bir hayır vardır" diyorsun deyip veziri zindan attırmış ![]() Vezir zindana giderken yine "Her işte bir hayır vardır" deyip gitmiş ![]() Padişah yine öfkelenmiş,"adamı zindana attırıyorum adam yine aynı şeyi söylüyor" demiş ![]() Padişah avlanmak için az bir adamla başka insan ayağı değmemiş bir yere gitmiş,avlanırken oranın yerlileri bunları faka bastırıp,esir etmişler ![]() Yerliler hergün bir esiri kendi inançları gereği kurban ediyorlarmış,sıra padişaha gelmiş ama onu serbest bırakmışlar ![]() Çünkü yerlilerin inanacına göre sakat veya ,bir yeri yaralı admdan kurban olmazmış ![]() Padişah vezirini düşünüp ona hak vermiş ![]() Hemen ülkesine dönüp vezirini serbes bıraktırmış ![]() Ama yine soruyu sormuş; "Hadi benim elimin kesilmesini anladık,peki senin zindana girmendeki "hayır" nedir demiş ![]() Vezirde bende zindana girmeyip sizinle gelseydim,yerliler şimdi diğerleri gibi benide kurban etmiş olacaklardı demiş ![]() Ders alıp,öğüt çıkaran ne mutlu ![]() Selametle kalın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Bu dunya etme-bulma dunyasi
Bir adam, karisi ve yasli babasi ![]() Kadin kayinpederini istememekte, huysuzluk etmekte, evin huzurunu bozmaktadir ![]() Bir gün kocasina: -Bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamcagiz saskinbiraz da sitemli bir vaziyette: -Ne diyorsun hanim, o babam babam; öldüreyim mi, atayim mi? Kimi var bizden baska bakacak, dese de karisi israrda israr ediyordu ![]() Adam bakti olacak gibi degil babasini daga birakmaya karar verdi ![]() ![]() - Baba, torununla beraber daga oduna gidiyoruz, istersen sen de gel" der ![]() ![]() ![]() yola koyulup daglara, ormanlarin içlerine girip bir müddet gittikten sonra, babasina: - Baba sen burada biraz dinlen ![]() ![]() Odun toplamadan, babasini orada birakarak dönerler ![]() Yolda oglu: - Dedemi almadik baba ![]() - Dedeni oraya biraktik ![]() ![]() Torun israr eder: - Dedemi isterim ![]() ![]() ![]() ![]() - Baba, sen ihtiyarladiginda ben de senin gibi seni getirip daga mi birakacagim? der demez adamin akli basina gelir ![]() ![]() Ihtiyar adam , kendisini almak için yoldan geri dönen ogluna: - Evladim, sen beni birakip gidemezsin ![]() ![]() ![]() Adam babasini alip eve getirir ![]() «Bu dunya etme-bulma dunyasi» diye ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Ne Kadar Fakir? Bir gün çok zengin bir adam oğlunun kırsal kesime götürüp ona insanların ne kadar fakir olabileceğini göstermek istemişti ![]() Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gün bir gece geçirdiler ![]() “Yolculuğumuzu nasıl buldun?” “Çok güzeldi babacığım!” diye cevap verdi oğlu ![]() “İnsanların ne kadar fakir olabileceğini gördün, değil mi?” “Evet ![]() “Peki ne öğrendin?” “Şunu gördüm” dedi oğlu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve çocuk ekledi: “Ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için, teşekkür ederim babacığım!” __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Bela'nın önünden sapmasını bilin
Okyanus adlı dev bir lügati Arapçadan Türkçeye çeviren Asım Efendi, bir öğrencilik hatırasını şöyle anlatmaktadır: - Tahsilim zamanında bizim medreseye en yakın fırından ekmek alırdım ![]() Senelerce bu fırının müşterisi olmaya devam ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama tam o sırada birden aklıma geldi: - Bu Adam bir belâya müstahak hale gelmişse, neden bunu benim elimden bulsun? Ben de onu belâya atan Adam suçunu yükleneyim? Sabredeyim, mutlaka bunun içinde bir hayır vardır, dedim ![]() En nihayet herkes ekmeğini alıp gittikten sonra, bana DA istediğimi Verdi, dershaneme geri döndüm ![]() ![]() Sordum; Dediler ki: - O işçi, dün aniden hastalandı, şu anda ölümle burun burunadır ![]() Fakat bir türlü ölemiyor, can çekişip duruyor ![]() Hemen aklıma geldi, ona vurmayı niyet ettiğim taşı alıp, ziyaretine gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu olaydan alınacak ders şudur: Siz de suçsuz yere bir sataşmaya uğrarsanız, işi kavga ve münakaşaya götûrmeyiniz "Belanın önünden sapmasını bilin" ve: "Bu Adam bir musibete müstahaktır, fakat benden bulmasın," diyerek çekilin ![]() O kişi neye layıksa onu bulacaktır ![]() Yeter ki bu bela sizin elinizle gelmesin, başınızı derde sokmasın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!BİZ DE ONLARA YAKLAŞIYORUZ Sulltan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: - 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der ![]() Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der: - Biz de onlara yaklaşıyoruz ![]() ALDIĞIMIZ FİYATA Keçecizâde'nin Rusya'da bulunduğu sıralarda Rus Çarı, Keçecizâde Fuad Paşa'ya takılır: - Paşa şu Girit'i satsanız! - Hay hay, satalım ekselans - Kaça satarsınız? - Aldığımız fiyata Girit'in yirmi seneyi aşkın bir zamanda ve binlerce şehitle alındığını bilen Çar sararır ![]() BİLMEK İÇİN ÖĞRENMEK Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi çok güç bilgisiyle, dünya çapında bir şahsiyet olan İbnülemin Mahmud Kemâl (İnal) a sormuşlar: - "Sizdeki bilginin çok azına sahib olmalarına rağmen sizden çok daha fazla tanınanlar var ![]() Şöyle cevap vermiş: - Ben bilmek için öğrendim, onlarsa bilinmek için! DERDİN DEVASIZI ![]() ![]() ![]() İbn-i Sinâ ya: - Dünyada devâsı olmayan bir dert var mıdır? diye sorduklarında: - Derdin devâsızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır, cevabını vermiş ![]() DERS ALABİLMEK Lokman Hekim'e: - "Bilgeliğini kimlerden aldın?" diye sorduklarında: - Körlerden, cevabını vermiş ![]() ![]() FATİH NİYE ÜSTÜN Napolyon, S ![]() Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam ![]() ![]() ![]() GENÇ FATİH Bir genç, "Fatih Sultan Mehmed'in resmini neden hep yaşlı bir insan suretinde çiziyorlar" diye sorunca, bir yazarımız şöyle cevap vermiş: - Yaptığı işler o kadar büyük ki, bunları genç bir insanın yapacağını hayallerine sığdıramıyorlar GÜNLÜK Bir Hristiyan, Ahmed Vefik Paşa ya: -Camilerinizde niçin günlük (bir çeşit koku) yakmıyor sunuz? diye sorduğunda,ondan şu cevabı almış: -Bizimkiler abdestlidirler ![]() ![]() ![]() KADER Fatih Sultan Mehmet, çocukluğunda biraz yaramazlık yapınca, babası olan 2 ![]() -"Ne kadar yaramaz bir çocuksun, senden adam olmaz" diye çıkışır ![]() Orada bulunan ve velâyet sırrıyla kalp gözü açık olan Akşemseddin Hazretleri, hafifçe gülümseyerek şöyle der: -Peder ne der, kader ne der ![]() KADERİN İCABI Kenân Rıfâi ye sormuşlar: - Madem ki neticede kaderin dediği oluyor ![]() Şu cevabı vermiş: - Çalışmak da kaderin icabı olduğu için! SIR Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış ![]() - Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş ![]() Vezir: - Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: - İyi, ben de bilirim ![]() ***** Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu ![]() -Gel seni camiye götüreyim, dedim ![]() ![]() -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun, dedi -Biliyorum ama, sebebini gerçekten merak ediyorum ![]() -Ne bileyim olmuyor işte, dedi ![]() ![]() Gayri ihtiyari gülmeye başladım ![]() -Herhalde şaka yapıyorsun, dedim ![]() -Ciddi söylüyorum, dedi ![]() ![]() Gerçekten öyleydi ![]() ![]() -Peki, dedim ![]() -Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim, dedi ![]() ![]() ![]() Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti ![]() ![]() Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra, kendisinin camide olduğunu söylediler ![]() ![]() ![]() Yavaşça yanına yaklaştım ve kısık bir sesle: -Hani,dedim ![]() Hiç sesini çıkarmadı ![]() ![]() ****** Nasreddin Hocaya Sormuşlar: Hocam Kader Nedir?diye ![]() Bunu Bilmeyecek Ne Var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Her Koyun Kendi Bacağından Asılır! Bir gün halka doğru yolu göstermek için söylediği sözlerden rahatsız olanlar, Hârûn Reşîd’e gidip; “Sultanım, bizim yaptıklarımızın ona ne zararı var? Bizi kendi hâlimize bıraksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Tövbesi Kabul Olan Genç Allahü teâlâ, peygamberi Musa aleyhisselâma hitap edip: (Ey Musa! Filân mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefât etti ![]() ![]() ![]() ![]() -Bu gece, burada, Allahü teâlânın dostlarından biri vefât etti mi? diye sorunca: -Ey Allahın peygamberi! Allahü teâlânın dostlarından hiç kimse vefât etmedi ![]() ![]() ![]() -Ben onu arıyorum, buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey Rabbim! sen buyurdun ki, o''Benim dostumdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!LİSAN-I AVÂM (HALK DİLİ) Bir varmış bir yokmuş, zamanın ve mekanın birinde bir medrese varmış ![]() ![]() Bir gün talebeler, hocaları ile birlikte bir mesîre yerine teferrüce(pikniğe) gitmişler ![]() ![]() - Size kaç defâ lisân-ı avâm ile ifâde-i merâm eylemeyeceksünüz dedüm ![]() ![]() Talebeyi bir güzel fırçalayan hoca bir daha böyle konuşması durumunda cezasının falaka olacağını da ifade etmiş ![]() Bir müddet sonra hoca, geçmiş mangalın başına ![]() ![]() ![]() - Ey hâce-i bî-misâl ve ey üstâd-ı zî-kemâl bu şâkird-i pür-kelâl size şu vech ile arz-ı hâl eyler ki; bir şerâre-i cevvâl, bî hikmet'il-müteâl, nâr-ı mangaldan pür-tâb ile ser-i âlînizdeki kavuğu iş'âl eylemiştir! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Maşite hatunun imanı Firavunun hazine işleriyle görevli bir veziri, bunun da Maşite adında bir hanımı vardı ![]() ![]() ![]() Maşite hatun bir gün hamamda Firavunun kızının saçını tararken, tarak yere düştü ![]() ![]() -Ey dadı! Bu nasıl sözdür ![]() -Evet yavrum Allah vardır ![]() ![]() Firavunun kızı bu sözlere daha da kızarak dedi ki: -Seni babama şikayet edeceğim ![]() ![]() Durumu babasına söyledi ![]() - Sen benden başka bir tanrıya inanıyormuşsun ![]() - Ey Firavun sen de biliyorsun ki sen ilâh değil, âciz bir kulsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözlere çok kızan Firavun onu hemen öldürmektense, her gün bir uzvunu keserek başkalarına da bir ders olmasını istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey Maşite, beni tanrı olarak kabul edersen seni serbest bırakacağım ![]() Maşite, yavrusunun acıklı hâline, bir de Firavunun hâline baktı ![]() - Ben ancak bir olan Allah'a inanıyorum ![]() Firavun eline geçirdiği bıçakla 5 yaşındaki yavrunun gırtlağını annesinin gözü önünde kesti ![]() ![]() - Söyle, benden başka tanrı var mıdır? - Allah birdir, Allah'tan başka ilâh yoktur ![]() Bu sefer Firavun 5 aylık kundaktaki yavruyu getirmelerini istedi ![]() ![]() Maşite hatun önceki yavrusunun uğratıldığı akıbetini düşündü ![]() ![]() ![]() - Hayır anne, hayır! sabreyle! Rabbim sensin deme! İmanından asla dönme ![]() ![]() ![]() Firavun ve orada hazır olanlar bu sözü duydular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Küçük çocuk ve dua Deniz kenarına oturmuş, gözlerinide ilerdeki bir noktaya dikmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük çocuk, başını çevirmeden; - Ama rüzgârlı, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() bile atamıyorum ![]() Küçük çocuk, ona cevap vermedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() olduğu gibi, rüzgârın âniden yön değiştirmesiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() okşarken - Dua ha! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sola bakındı ![]() her şey gerçekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!ŞEYTANIN OYUNU -İsrailoğulları arasında biri vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İblis, şeytanlarını çağırdı ve sordu: - Bu abidi kim yoldan çıkarabilir? O sizi artık aciz bıraktı ![]() ![]() Şeytanlardan bir ifrit dedi ki: -Onu ben fitneye düşürebilirim ![]() ![]() Bunun üzerine İblis: -Sen ona git dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda delilerin yanına atıldı ![]() ![]() ![]() -Eğer o kızın iyileşmesini istiyorsanız, falan rahibe götürün ![]() ![]() ![]() Alıp götürdüler ![]() ![]() ![]() Dönüp geldiler, hastalığı yeniden geldi ![]() -Eğer onun tamamen iyileşmesini istiyorsanız, bırakın o rahibin yanında bir kaç gün kalsın ![]() Kızı götürüp rahibin yanına bıraktılar ![]() ![]() Rahip, gündüzleri daima oruç tutar, geceleri ise, ibadetle geçirirdi ![]() Rahip yemeğe oturduğu bir sırada,ifrit kızın cinnetini tazeledi ![]() ![]() Bu iş böylece uzayıp gitti; günün birinde rahip onun yüzüne ve vücuduna baktı ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine ifrit ona geldi; şöyle dedi: -Sen, o kızla zina ettin ![]() ![]() ![]() -Eceli geldi; öldü ![]() ![]() Kızın üzerine yürüdü, kesti, gömdü ![]() ![]() Bir başka rivayette ise, sordukları zaman onlara şöyle dedi: -İyileşti evine gitti ![]() Onun bu sözüne inanıp gittiler ![]() ![]() -Rahip ona zina etti ![]() ![]() ![]() ![]() Rahibi yakalayıp idam yerine götürdüler ![]() Rahip asılacağı sırada, ifrit geldi ve rahibe şöyle dedi: -Sana bu yapılanları ben yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() Rahip: Bu halde sana nasıl secde edeyim? Deyince, ifrit şöyle dedi: -Başınla bana imalı secde et, razı olurum ![]() Rahip, böylece ona secde etti ![]() Bunun üzerine ifrit şöyle dedi: -Ben senden uzağım ![]() Allahu Teâlâ bunu şöyle anlattı: -"Şeytanın misali şöyledir ki, bir insana; inkâr et! der ![]() -"Ben, senden uzağım Ben, Âlemlerin Rabbi Allah'tan korkarım ![]() Her ikisinin akıbeti cehennemde sonsuz kalmaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!İnsana teşekkür etmeyen… Bir “İslâm âlimi”, bir gün sevdiklerine; - Kardeşlerim, insanlara teşekkür etmeyen, Allaha şükretmiş olamaz, buyurdu ![]() Sordular: - Önce kime teşekkür etmeliyiz efendim? - Evvelâ bize dînimizi öğreten “Hocamız”a, buyurdu ![]() - Nasıl teşekkür etmeliyiz? - Söylediklerine kıymet vermek ve gösterdiği yolda yürümekle ![]() - Sonra kime teşekkür edilir efendim? - Anne babamıza ![]() - Kâfir olsalar da mı hocam? - Elbette ![]() ![]() - Sonra hocam? - Üçüncü olarak “İşveren”e teşekkür edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret Veren Kısa Hikayeler..:!!!Bir genç, bir “İslâm âlimi”ne giderek; - Efendim, Allahın bir kulunu “Sevmediği”nin alâmeti nedir? diye sordu ![]() Cevabında; - O kulun, ne dîne, ne de dünyâya hiç faydası olmayan “Boş işler”le uğraşmasıdır, buyurdu ![]() Delikanlı sordu yine: - Efendim, benim çok sevdiğim bir arkadaşım var ![]() ![]() - Çok tehlikeli ![]() Delikanlı irkildi: - Nasıl yâni hocam? - Şöyle ki, namaz kılmak, Allahın biz kullara en mühim “Emri”dir ![]() ![]() ![]() Ve ekledi: - Ona söyle, mutlaka kılsın namazını ![]() - Peki efendim, ya üzülürse? - Üzülürse, “Îmanı gitmez” ![]() |
![]() |
![]() |
|