![]() |
Sezen Aksu Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriSÜRÜKLÜYORUM ÇARESiZLiĞİMİ Sürüklüyorum çaresiz yanlızlığımı aldırmazlığımdan Acımasızlığında İstanbul'un Yitik umutlarımla dağınık buruk Yürüyorum kalabalık caddelerde Yürüyorum bilmeden nereye gittiğimi Amaçsız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerim boş bakışlarla Takılıyor bir yerlere Yüregim kanıyor ılgıt ılgıt Sıcak sıcak şahlanıyor içimde özlemin Kahrediyorum karanlıklar içindeyim Oysa istanbul ışıl ışıl parlar Mutsuzluğum siniyor sokaklara Seni solukluyorum derin derin Büyüyor giderek içimde yokluğun Anılar mir cekiyor gözlerime Sürüklüyorum çaresiz yanlızlığımı Vurdum duymaz acımasız yollarında İstanbul'un |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriFİRUZE Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yıllarını Ağla ağla firuze ağla ![]() ![]() ![]() Bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Kiskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazlı bir çiçek bir orman kuytusu Hüzün büğüsü gibisin sen Firuze Duru bir su gibi bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş yıllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan göz bebeğine Herşeyin bedeli var güzelliğinin de Bir gün gelir ödenir, öde Firuze ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriAYRILIKLAR BİTMEZ Gün agarınca kalkamaz birden O yattığın sert kuru yerinden Bir baş ağrisi ense kökünden Acır kendine başlar yeniden Her kadehte bir isyan şahlanır Bir isim bir aşk daha silinir yine gönlünden Her tüketilmiş sarhoş geceden Tek sey anımsar eski günlerden Bir çift mahsun göz uysal hüzünlü Biraz kaderci ürkek çekingen Her anı yaşardi can-ı yürekten Ne zaman isteyip arasam en uzak yerlerden Ve ayrılıklar bitmez oğütür Ve gölgeler siner ömrüne kaçarlar kendinden Yıllardan beri hep yapa yanlız Taşır sırtında bir yük misali Sarar pişmanlık şöyle inceden Yorgun utançlı başlar yeniden Her kadehte bir isyan şahlanır Bir isim bir aşk daha silinir yaralı gönlünden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriNEREDESİN Erken geldi o mevsim Zamandan korkuyorum Bu beyazlar yaşım değil Yaşadıklarımdan iz Sevgiler sevgiler Özlemler ayrılıklar Kavgalar çelişkiler Kalır mı çizgisiz Gözlerim yanımda Bir zaman dudağımda Olmayan izler kimsiniz Yolun yarısı bile değilken Yillar beni nasil gectiniz Hala umutlarla uyanırken Gençliğime çizgi çektiniz Hani o çok sevenler Ey dostlar sevgililer Ben burdayım ya siz neredesiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriDÜMTEK Kıvrım kıvrım kıvrılarak döngülerek Edali işveli göz süzerek Gerdan kırarak bel bükerek Vur tefe vur tefe düm düm tek Desinler rüzgar gibi saçları Kalem misali siyah kaşları Bakışıyla anlatır aşkları Vur tefe vur tefe düm düm tek Şarkılar söyleyerek ve hep gülerek Ritmine uyup da dansederek Doldurup doldurup şarap içerek Bu gece neş'enin gecesi olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriBENi UNUTMA Bir gün gelir de unuturmuş insan En sevdiği anıları bile Bari sen her gece yorgun sesiyle Saat onikiyi vurduğu zaman Beni unutma O saatlerde serpilir gülüşün Bir avuç su gibi içime Senin de başında o çılgın rüzgar Deli deli esiverirse bir gün Beni unutma Büyük acılarla tutuştuğum gün Çok uzaklarda olsan yine gel Bu ölürcesine sevdiğine gel Ne olur tanrıya kavuştuğum gün Beni unutma |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriBİR ACI KAHVENİN Gün olur da bir dost ararsan eğer Açıktır kapım sana çekinmeden gel Sözlerimde inan ne sitem Ne de kırgınlık bulamazsın Bir gün yolun düşerse eğer Beni bıraktığın gün gibi Yine dost bulacaksın Gün olur da bir dost ararsan eğer Ne olursa olsun geçen zamanda Sanki bir şey olmamış gibi karşılarım Seni yılların özlemiyle kucaklarım Bir acı kahvenin kırk yıl Hatırı vardır derler Azmi içtim ellerinden Unutmadım öğünleri gel Buraya yolun düşerse eğer |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriDİLİMİN UCUNDA KELİMELER Karşımdasın ilk kez yıllardan sonra Gözlerinden gözlerim kaçıyorsa Hoş gör bu halimi sakin darılma Yanımdasın ilk kez yıllardan sonra Ellerinde ellerim titriyorsa Dilim anlamsız sözler söylüyorsa Nedenini o an sakın sakın sorma Dilimin ucunda kelimeler Bir türlü söyleyemiyorum Dilimin ucunda kelimeler Nerden başlasam bilmiyorum Hatırlar mısın o eski günleri Anlatırdın bana hep dertlerini Bir dostum yalnızca senin için değil mi Oysa içimde sevginin özlemi Yıllarca duygularımı gizledim İçimde fırtına vardı ben sakladım Oysa hep seni sevdim seni yaşadim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriSENSİZİM Sensizim senden uzakta Seni düşünüyorum Seni özlüyorum Ve özlemeyi çok seviyorum Sensizim senden uzakta Seni özlüyorum Seni seviyorum Seni sevmeyi çok seviyorum Seninleyim sana dokunuyor Seni hissediyorum Ve hissetmeyi çok seviyorum Bir gün seni kaybedeceğim Duygusu sarıyor benliğimi korkuyorum Ve bu korkuyu çok seviyorum Tıpkı bir sağnakdaki Yaprak üstündeki içim Hani seversin de korkarsın dokunmaya Uzaktan seyretmek yeter bilirsin Oysa sen benim olmasan da Seviyorum Ve işte bunu hissetmeyi çok seviyorum Bu gece şehirde bir tevekkül var Can aliş verişte her taraf hazar Ayaklar altında hey sabaha kadar Kubbeler hu çeker kullar sallanir Bu nasıl ibadet kimin cağrısı Bütün bakışlarda safran sarısı Evler secde etmiş hey gece yarısı Adalar hu çeker göller sallanır Ne yardan haber var artık ne serden Göz gözü görmüyor tozdan topraktan Telgraf telgraf ayrılıklardan Direkler hu çeker teller sallanır Nedir topraktaki bu iniş kalkış Bir tarafta ecel bir tarafda kış Bütün bahçelerde hey ayin başlamış Ağaçlar hu çeker dallar sallanır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriZELZELE Bu gece şehirde Bir teveccüh var, var, var, var Can alışverişte Her taraf pazar Ayaklar altında hey hey Sabaha kadar Kubbeler hu çeker Kullar sallanır Hu hu hu Bu nasıl ibadet Kimin çağrısı vay, vay, vay, vay Bütün bakışlarda Safran sarısı Evler secde etmiş hey hey Gece yarısı Odalar hu çeker Holler sallanır Hu hu hu Ne yardan haber var Artık ne serden vay, vay, vay, vay Göz gözü görmüyor Kardan topraktan Telgraf telgraf hey hey Ayrılıklardan Direkler hu çeker Teller sallanır Hu hu hu Nedir topraktaki Bu iniş kalkış vay, vay, vay, vay Bir tarafta ecel Bir tarafta kış Bütün bahçelerde hey hey Ayin başlamış Ağaçlar hu çeker Dallar sallanır Hu hu hu Bu gece şehirde Bir teveccüh var, var, var, var Can alışverişte Her taraf pazar Ayaklar altında hey hey Sabaha kadar Kubbeler hu çeker Kullar sallanır Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu Hu hu hu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriBAZEN Yanardağ mı içimdeki alevlenir söner Nedir bu öfkeli saplantılar gelir gelir gider Bazen bir duygu beni gök yüzüne çeker Bazen bir tutku gelir toprakla bir eder Bu karmaşanın adı nedir düğümlenir cözdükçe Yalanlar mı gizlidir yoksa gerçeklerin içinde Bu karanlığın sonsuzluğun yolu nerde kim bilir Zaman derin bir kuyu sanki kaybolasım gelir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriKEŞKE Yavaş yavaş açıldı gözlerim Bir pencere aralanır gibi Uçtu yüreğim uçtu gitti Sanki bir kuş havalanır gibi uçtu gitti Keşke görmeseydim Ağlayan gözlerini insanların Keşke bilmeseydim Yıkılmış umutların acısını Yavaş yavaş açıldı gözlerim Bir kitabın sayfaları gibi Yandi yüreğim yandı gitti Sanki bir mum alev alır gibi yandı gitti |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriZAVALLI BİR GECE Bu gece ben şarkıların kederiyle içip Duman duman savrularak dağılmak istiyorum Bilmedigim sokakların yabancı insanina Kaynaşarak efkarımı dağıtmak istiyorum Bu gece ben gerçeğimden uzaklaşıp giderek Düşlediğim dünyaları seyrederek görerek Boynu bükülü bir köşede kadehiyle yarışan birine Teselli vermek onunla gülmek ağlamak istiyorum Kaderci bir şarkiyla of çekip de şöyle Büyülü bir aşk arıyorum Bu gece ben cebimdeki en son kuruşa kadar Yiyip içip gezip tozup tükenmek istiyorum Gün ışırken yalpa yalpa sallanıp da giderek Evin yolunu bile şaşırıp kaybolmak istiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriŞÖYLE YÜREKLi BİR SEVDA Ansızın uçup oklar saplandı hep Sözlerinden yıllar yılı şu gönlüme Bak sevdamın göç mevsimi geldi Uçuyor artık başka yüreklere Şöyle yürekli bir sevdam olmadı Alsın götürsün beni ta güneşlere Öykü diken sevgilerin kanatlarına sarsın beni Senle enginken en saf dengeli Aşkla yoğruldum bittiği zamansız Anlamazsın ki sorma boşuna Kim seslenen kim yapa yanlız |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sezen Aksu Şarkı SözleriBiR ZAMANLAR DELİ GÖNLÜM Ele avuca sığmazdı deli gönlüm Bir zamanlar neredeydi şimdi nerde İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Aklım başka duygularım başka yerde Bir deli rüzgar savurdu beni böyle Umutluk tutsak benim altın kafeste İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Zincirledi yüreğimi artık sende Yok ağlatmaz asla beni bir gün ayrılık Pişmanlığım nefret olmaz öfke olmaz Senden daha güçlü bir hasret bulunmaz İster güneş ol yak beni yağmurum ol at beni Acılarla sevinçlerle yaşat beni |
![]() |
![]() |
|