![]() |
Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2) |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)GÜZELİM AŞIĞINIM EZELDEN Güzelim aşığınım senin ezelden Hasretinle ölürüm gel bize herdem Sana çoktan vurulup bu deli gönlüm Neyleyimki haberin yoktur hebekten Gel bana naz eyleme ay deli ceylan O kara gözlerine olmuşum heyran Azeri / Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)GURBET ELDE BİR HAL GELDİ BAŞIMA Gurbet elde bir hal geldi başıma Ağlama gözlerim Mevla kerimdir Derman arar iken derde düş oldum Ağlama gözlerim Mevla kerimdir Pir Sultan Abdal’ım böyle buyurdu Ayrılık gömleğin biçti giydirdi Ben ayrılmaz idim felek ayırdı Ağlama gözlerim Mevla kerimdir Söz: Pir Sultan Abdal Müzik: Ali Ekber Çiçek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY POTBORİ Erzurum’dan Erzincan’a yol gider Hanımlara deste deste gül gider Yeri yeri Haydar ağam sen yeri Bekletme Ali beği dön geri Erzurum Kale dibi beden yarey can Gülizar ey ey Kurban olam giden yare can Gülizar ey ey Şu Dersim’in içinde güle can Gülizar ey ey Beni yardan eden var güle can Gülizar ey ey He güle güle güle can Gülizar ey ey Tev güle güle güle can Gülizar ey ey Dersim Evleri uçta yarim hop hop nanay nanay Kalemde kaşlım nanay sırmada saçlım nanay Hoş bakışlım nanay nanay gülüm nanay yar Ver bana müjde yarim hop hop nanay nanay Kalemde kaşlım nanay sırmada saçlım nanay Hoş bakışlım nanay nanay gülüm nanay yar Bastığın topraklara hop hop nanay nanay Kalemde kaşlım nanay sırmada saçlım nanay Hoş bakışlım nanay nanay gülüm nanay yar Vereyim müjde yarim hop hop nanay nanay Kalemde kaşlım nanay sırmada saçlım nanay Hoş bakışlım nanay nanay gülüm Elazığ Bizim dağlar buradadır le hayde le hayde le hayde de le gayri Gülü sıra sıradır can can gine can Alan murad almasın le hayde le hayde le hayde le gayri Gözüm ardı sıradır can can gine can Erzincan - İliç Eli elime deydi de hem ben yandım hem kendi Bize kimse karışamaz arkamız çok efendi Dereye inemedim de yarimi göremedim O yari alam dedim de başlığı veremedim Hatay - Şenköy |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY 1: BAYBURT Di get Bayburt de get sende nem kaldı Bayburt dağlarında dabancam kaldı Di get Bayburt de get sende nem kaldı Bayburt dağlarında cıgaram kaldı Di get Bayburt de get sende nem kaldı Bayburt dağlarında caketim kaldı Di get Bayburt de get sende nem kaldı Bayburt dağlarında potinim kaldı Di get Bayburt de get sende nem kaldı YÖRE: Bayburt-Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY 2: ARMUDUN DİBİ KUYU Armudun dibi kuyu Uyu sevdiğim uyu Bana sarhoş diyorlar İçtiğim üzüm suyu Oy havar havar Havar demekte ne var Elin elime değse Üç aylık yolda ne var Yöre: Erzurum Kaynak: Oltu-Kısıkdere Mahallesi Derleyen: Mustafa Özarslan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY 3: KARŞIDAN KARŞIYA Karşıdan karşıya herk eden oğlan Belimden yağlığım düştü gördün mü Senin ile beni uygun söylerler Aramızda bir vazgeçti gördün mü İşte böyle böyle hal deli gönül İster ağla ister gül deli gönül Yöre: Sivas-Şarkışla Kaynak: Aşık Veysel Derleyen: Muzaffer Sarısözen --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (2) sayfa üç frmacil 3 --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (2) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY 4: BİR ÇİFT GÜVERCİN Bir çift beyaz güvercin olsam Çadır üstüne konsam Nazlıda yar hastalanmış Ben ona yorgan olsam Yine de oğul nenni de nenni Derdim de çok derinde nenni Güvercin havalarda Yavrusu yuvalarda Nazlıda yar hastalanmış Bu serin havalarda Yine de oğul nenni de nenni Derdim de çok derinde nenni Yöre: Doğu Anadolu-Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY 5: HATİCE Bizim köyde düğün var Ağlıyorsun neyin var Derdinden deli oldum Ölüyorum nazlı yar Kız Hatice Hatice Halaya gel bu gece Yar Hatice Hatice Saçı uzun beli ince Davul zurna vurulsun Kaynanalar yorulsun Haber saldım babana Kız seni bana versin Kız Hatice Hatice Halaya gel bu gece Yar Hatice Hatice Saçı uzun beli ince Yöre: Gaziantep Kaynak: Aziz Tok |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)HALAY 6: NARE Nare esvap yıkıyor Nare Köpük teştten akıyor Nare Narenin kaşı gözü Nare Yüreğimi yakıyor Nare Nare Nare hey Nare Nare Nare Nare hoy Nare Nare Kebabı köz öldürür Nare Sürmeyi göz öldürür Nare Yiğidi kılıç kesmez Nare Bir acı söz öldürür Nare Nare Nare hey Nare Nare Nare Nare hoy Nare Nare Yöre: Diyarbakır Kaynak: Celal Güzelses |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)GİYDİM ÇARIKLARIMI Giydim çarıklarımı Gel bağla bağlarını Terk ettim gidiyorum Bayburt’un dağlarını Hanım tayna ninay nom Canım tayna ninay nom Güzel tayna ninay nom Yosmam tayna ninay nom Yöre: Bayburt-Anonim Kaynak: Recep Kırıcı Derleyen: Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)PORTAKAL DİLİM DİLİM Portakal dilim dilim Soyda ye benim gülüm Vay gülüm vay Vay gülüm vay Ne dedim de darıldın Lal olsun ağzım dilim Yar bu gece gel koynuma Dola kolların boynuma Yar bu gece yar yar Yar bu yar bu gece Yöre: Şanlıurfa Kaynak: Nafi Budak Derleyen: Mehmet Özbek |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)ŞENKAYA YOLLARI Şenkaya yolları bükülür gider Zülüf ak gerdana dökülür gider Bir yiğit ki sevdiğini almazsa Ömrü ardı sıra sökülür gider Yüce dağ başında palut ağacı Dökülmüş yaprağı kalmış siyacı Eğer güzel gönlün bende yok ise Sen bana kardeş de ben sana bacı Yöre: Erzurum-Şenkaya Derleyen: Mustafa Özarslan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)EĞLE ÇOBAN Eyle çoban davarı Ormanın serinine Benden selam söyleyin Muhtarın gelinine Kayalar yarılmasın Sözle yar darılmasın Darılırsa darılsın Üstüme yar almasın Yöre: Erzurum Kaynak: Oltu-Kısıkdere Mahallesi Derleyen: Mustafa Özarslan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)DELİLO Dama çıkmış bir güzel Damın etrafın gezer Elinde bir deste gül Kendi gülünden güzel Dam başında dolanır İçtim başım dolanır Sen orada ben burda Buna can mı dayanır Yöre: Diyarbakır-Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (2)SULAR SESİN GELİYOR Sular sesin geliyor Daşların arasından Eğil eğil bir öpim Kaşların arasından Kaşların kaş kabağı Yanağı bal tabağı Horoz dilin lal ola Ne ¤¤¤ ettin sabahı Yöre: Erzurum-Horosan Kaynak: İlhan Turan |
![]() |
![]() |
|