![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiHani Nerdeler - Barikat Zaman bir nehirdir coşkuyla akıp giden; önüne kattığını alıp götüren zaman mezara ![]() acımasız dünyada bugün varız, ama yarın yokuz, geri dön bak! Tarih ayna gibidir; gün gibi ortada: tahtalı köylerden kesin dönüş yok eve; geri dönüş yok! Son nefesten sonra Aspendos'da biletler kesilip atılacak, perde inecek; Zaman, mekan bitecek; sonsuz karanlıkta yüzüne kapalı tüm kapılar çarpar; başında gezer zebaniler, tepelemeden uyan artık uyuma; bu kör uykudan uyan; Ahlayıp sızlanmak, lagaluga yapmak çare getirmez sana; çare getirmez ![]() gör; acı gerçek doğanın kanunu bu: Bugün varız ama yarın yokuz burada konuksun; beynin almadıysa bu da sana kanıt; geride kalan küllerin sana kanıt Sonsuz hiç bir şey yok; bu oyun burada biter, küller yok olup gider! Hani neredeler? Hayata sırt dönenler hani neredeler? Paraya tapanlar, kasıp kavuranlar hani neredeler? Söylesene bana şimdi hani neredeler? Hani neredeler Kazıklı Voyvodalar; Hitler, Stalin'ler hani neredeler? Kuyucu, Franco'lar, Yavuz, Muaviye'ler? Dünyayı ele geçirmeye çalışan bu solucanı bekler 3 kuruşluk kefensiz kara toprak ha! Kimler geldi bu yoldan; kimler gelip geçti! Daha sırada milyonlar; doğanın kanunu bu doğar büyür ölürüz Direnme boşuna; hiç aman dileme sakın; zaman acımasızdır ![]() bangır geliyor; alıp gidiyor zaman; sonsuzluğa, karanlığa seni gömecek zaman ![]() yaşamın tek, tek galibi zaman dinlemez yarınını; itirazın vız gelir, tırıs gider ona Fil dişi kuleler; tüm büyük başlar bile boyun eğer zamana? Sultan Süleyman'ı düşün! Şimdi yine söyle bana hani neredeler; ölüp öldürenler hani neredeler? İnim inim inleten, kan kusturan yaşama, gözü dönmüş katiller hani neredeler? Kölesi olma pis hayalin, kara paranın ![]() ucuz değerin peşinde koşup durma; sakın yatıp kalkma ![]() Boşuna tüketme nefesini, kendini; Kalmaz kimseye, sana, bana, bu dünya ![]() dönüştüren yarına, karanlığı bile mum gibi delip geçen; Çok uzak, zor değil bu mutlu gelecek! Ama engel var; o duvarı ören kaba saba yığınlar şiddete taparlar! Vur tekmeyi; kişilik yoksunu piyonların tümüne! Bas tekmeyi; metalik ruhlara meydan oku ha! Örnek olsun sana, Yunus, Bektaş'ı Veli, Gandi, Buruno hep söylerler: 'Taraf olmayan bertaraf olur' derler; yaşamdan taraf ol, sevgiye taraf ol; Kin haset husumet seni güldürmez; nefretten nefret et! Dağıt kara bulutları; ya şimdi ya hiç ![]() ya hiç ![]() bekler seni beni ![]() ya şimdi ya hiç; ya şimdi ya hiç; ya şimdi ya hiç! |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiGücün Varsa Sevgi Var ( Bubi Tuzağı ) - Barikat Acımasız hayat! Sürprizlerle geçen günler kovalar sokaklara günden güne doğanlar! Korkma; atacağın bir adım daha var: Mezopotamya; bereketli topraklar! Tek başına cirit atacağın koca saha ![]() ![]() umutlar; gencecik fidanlar ![]() ![]() ![]() kamarası! Hayatın gerçekleri toprağa gömülen! Seni bekleyen o mızrakların, kılıç, top ve tüfeklerin önünde zayıf olan insanların yere serildiği! Gördüğün ve de yaşadığın tatlı rüya! Sözüm ona güya düşen, gök kule seni mutlu olacağın cennet! Evet! Sloganıdır yeni çağın: sırtını dönme sakın ![]() Akın var ya bu akın! Bakın; küçük olan senin tek ayak bağın! Güçlü olmak için vur; bas kazmanın sırtına; her önüne gelene; gelene ve gidene ![]() şaşma; tek hedef var önünde; tek hedef zirve, zirve! Gücün varsa sevgi ve saygı var ![]() ![]() Gücün varsa sevgi ve saygı var ![]() hançer var ![]() ![]() yalanları; yalanları kalkan edin ![]() gelmez geçmişi! Geçmiş geleceğin çelikten zinciridir boyunlara vurulan ![]() ![]() Düşün; bu köpekler neden havlar? Tırmanırken ardından kemikleri savur ![]() peygamber edasıyla ![]() ![]() tut; kılıcın olsun bu gücün kendisi ![]() efendisi, dini kitabı! Sevgi, merhamet, hürmet seni vuran kurşun; dostundur ilkin seni sırından vuran! Dönüp bakma geçmişe; kanma, izin verme ruhun ve bedeninden parçalar koparmalarına ![]() zaman ise sadece ölmektir ![]() koca dünyada kaybedecek neyin var? İtilip kakılan, suratına tükürülen kimliksiz düşler kimin umurunda? Unutma; Tanrı bile güce sahip olandır ![]() oğlan olayı bir dene! Yine göreceksin; sürü eğilecek, sana verecek! Gerçek bu; gerçek, gerçek gücün kendisi; efendisi! Evet; gözü açık ol ![]() sevme; verme! Esen bir rüzgar ol! Geçici sevda peşinde koşup durma! Acımasız hayat bu; Mezopotamya! Adımına güvenme! Boyun eğme! Kul evine değil, kral tahtına oyna; boyun eğmektense ölmeyi tercih et! Ve asla düşme yere; düşenin dostu olmaz ![]() Saçı dik ![]() ![]() ![]() aklından fikrinden düşüncenden uzaklaşma; Düşünceni fikrini satma ![]() ![]() kurallarına uymayanın sonu derbeder ![]() şah mat ![]() kısmet der |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiGeceler Günlerimi Gömer - Barikat Geceler kör karanlık, geceler zindan, geceler derya bana! Yalnızlık ise bedenime bir zincir; zincir! Bu ilk kaçışım benim, bu ilk büyük yenilgim, bu ilk yıkılışım benim! Kaygı yok, beklenti yok, sevinç, umut yok ![]() içime işleyen! Sen, ben bir martı gibi kanat çırparken, yüreğini verdin bana! Sevincini, umudunu, gözyaşlarını tükettin hem de yanı başımda! Ben ise uslanmaz; başka sevdalar; başka kavgalar, başka savaşlar, başka davalar peşinde! Ben, düşlenen cennetin peşinde ![]() ![]() ![]() Ben, bu dünya kökten değişir sanmıştım; kanmıştım, yanılmıştım! Oysa değişen tek benim çöken omuzlarım! Neden; bu yitip gitmeler neden? Neden bu yükselen çığlıklar dinmez? Peki söyle neden aldığım yenilgiler? Sonu gelmez sandığım bu koca yıllar, tıpkı bir nehir gibi akıp gitti elimden ![]() ![]() sesine aşık olan şimdi ben; köşemde bekleyen hep şimdi seni yine ben! Yaram derin; yaram delirtir, yaram öldürür! Gidişimin dönüşü, gözyaşımın sonu yok! Geceler günlerimi gömer karanlığına ![]() ![]() Ya sen sevgilim? Sen benim sevincime, benim kavgalarıma, benim göz yaşlarıma, benim acılarıma tanık olan sevgilim! Peki sen söyle? Ya sen sevgilim! Ya sen beni geride bıraktığın bu yolun söyle beni neresine, ne zaman gömdün? Geceler günlerimi gömer karanlığına ![]() geceler pencerem ![]() Bırak, döne dursun akbabalar ![]() alttakiler! Çabaları boşuna; ancak ölü bedenime sahip ocaklar! |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiF Tipi Dünya - Barikat Yüce yüce dağları kasıp kavuran sinsi rüzgardan daha tipi İşte geldi barikat tan F tipi, F tipi Parça parça hayatlar, asık nice suratlar ![]() İçinde paylaşılan yalnızlıklar ![]() Veren bu çiçekler ![]() Çıkarmaya çalışır dört bir yanımdakiler ![]() Kapışarak ![]() Elindeki bu hırka' ![]() İlişkiler ![]() ![]() Nefesime kadar elim kolum bağlı benim ![]() Kapalı ![]() Sürgüler kapalı Hayat A, B, C ne de E tipi; herkes olmuş aynı tip; işte 'f Tipi' ![]() Düşünen gibi Yalanlar savrulur burada, maskeler takılır ![]() Birbirlerini daha çok çok kandırır ![]() Gerçekler topraklara gömülür! sürülür bir bir kendi yolunu Bu çizenler ![]() ![]() Yalnızlık demek; yalnızlık 'f tipi' demek ![]() Hep ışık tutan, aydınlatan, gökyüzünün yedi rengi dolaşır Uzaklaşır hayaller hep; uzaklaşır yarınlar ![]() Sadece benim gençlik yılarım Ben uslanmaz aşkların, kavgaların adamıyım ![]() Hep umudu ben aradım ![]() Yatıp kalktım ![]() Düşmanımın mermisinde Adım kazılıdır benim! varsın üstüme Gelsin bu zurnalarla kör gece ![]() Direnen bu elimde ![]() Yalnız; ben düştükçe hep kalkan ![]() ![]() İşledim size ![]() Kelime; aynen kilim gibi; aynen kilim gibi; aynen kilim Gibi Hayat acımasız olsa da; atsa da bir tokat; derdini bir Kenara at; yaşamana bak ![]() Getirecek ![]() Karanlık gecelere yazdım sözlerimi ışık olsun diye ![]() Yükseklere, tepelere menfeze ![]() Diplere ![]() Gözlerimin içindeki endişe nereye kadar devam edecek bu Böyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiDemir Ökçe - Barikat Nutuk atarak cenneti vadeden sana politikacılar! Güzel gün çığırtkanları bu oyunu satan sana ![]() işte yine sana ![]() güvendiğin; oyunlarına düşürmek tek amaçları seni beni onu bunu şunu Kurban arıyorlar; dünden hazır uşaklar ![]() işte seni beni! Başını ver, ama el verme kan emene; alet olma Binlerce yıldır altın diye sundukları hiçbir sistem mutluluk getirmedi sana; gözyaşıdır savaşlardan geri kalan sana Yine çığlık dolu, dört bir yan bak! Bak; aç sefil bu insanlar aldatılmış! Gözyaşı diz boyu; çığlıklar yükseliyor tufan sökecek; Dünya sonu geldi kaçamazsın; acı gerçekten kaçamazsın ![]() İçgüdünü dinle oyunun dışına çık sen doğaya aitsin sen doğaya, doğaya ![]() Bir virüs misali dünyayı kemiren; bile kendisinin kuyusunu kazan yığınlar dolu aramızda gezen senin, benim, içimde ![]() Acı gerçek bu; acı gerçekten kaçamazsın: Gücü yeten yetene dünya düzeni bu; gücü yeten yetene demir ökçe ![]() yöneten, seni beni köle eden demir ökçe! Para ve seraptır uyuşturucuları yalan; Yalan üstüne kurulan dünyayı sarmış dört bir yanı kan emen yarınlarını çalan ![]() ahlaktır uyuşturucusu yalan; Bu yalan dünyaya destek vereni arama: Yanı başında el ele verdiklerin bile katil; gülücükler dağıtan bile katil; hayvanları öldüren bile katil; topu katil; katil! Eski bu oyun bu oynadığın gerçekte; uykunda oynadığın; kör gör! Üç maymun oyunu bu seni beni yaşatan!Sakın kanma: umut yalandır ![]() çektiren yıkıntının içinde nice kurtaran geldi, el vermeden sattığın ![]() ![]() saracak güneş, özgürce dört yanı; ama değiştiremezsin sen de bu gerçeği ![]() ![]() Aptal olma gör; yüzleş artık Jöntürk'le işte gerçek: Ruhunu yitirmiş bu mekanik dünyada pisliğe doğduk biz, pislikte öleceğiz biz Geriye, geriye ağlamak kalır sana bana düşen; umut ölünce sana bana düşen, sana bana düşen |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiÇal Çalkala - Barikat Martı Jonathan'ı bilir misiniz siz? / Hani şu bizim özgür Martıyı / Yedi göğe çıkıp kanatlarını açan / Bırakan kendini gökyüzüne Jonathan / Sürgüne mahkum sürü dışı Jonathan / Bu şarkım sana; sana ithaf Jonathan Hey sen! / Hemen pes edip de çekilme köşene / Bağır, çağır; yumruğunu kaldır / Kır zincirini, yık duvarını / Hey sen! / Durma yerinde; göster onlara / Göster, göster; göster onlara / Göster, göster; aç göster onlara / Verme hakkını; göster onlara / Duymayanda duysun bizi; hep birlikte! / Zıpla / Bütün gençler buraya; hadi buraya / Hadi hadi yanıma benim dünyamda / Atla zıpla çal çalkala işte yaşam bu / Kıvır doya doya Bak, iyi bak; gör şu çocuğu / Hem yalınayak; hem de sokaklarda / Bak, iyi bak; gör şu ihtiyarı / Kırk yıl çalıştı; ama hali ne acı / bak, iyi bak; gör şu genci / Aslan gibi güçlü ve bir o kadar zeki / Umudu çalınmış; sevinci alınmış / Kara kara kara kararmış gözleri /Kader diyerek geçme sakın sende / Bak kaderi bu değil ki kabul etsin / Boynu bükerek yoluna gitsin / Duymayanda duysun bizi hep birlikte Sen, sen, sen ve sen! / Bak; iyi bak şimdi kendine / Açsaydın gözünü olmazdı bunlar / Çekilmezdi çileler; yaşanmazdı acılar / Parlardı gözler gülerdi yüzler / Sorunsuz dünya olmaz ki elbet / Ama yere değil gökyüzüne övgü düzen / Bizden size bir dünya / Bir dünya ki masmavi; / Gülen gençler ki tek düşümüz /b Duymayanda duysun bizi; hep birlikte! öntürk der ki yerinde sayma / Kara kara düşünüp de üzüntüye düşme / Geçen her boş gün kayıptır sana bana / Bak şu yıldıza bir ışık veriyor sana / Dolu dolu yaşama ışık veriyor bak / Gelecek bizimle; bizimle olanla / Doğruyu yanlıştan ayıranla / Duymayanda duysun bizi; hep birlikte --->: Barikat biyografisi sayfa üç frmacil 3 --->: Barikat biyografisi |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiCon Con Kulübü - Barikat Yaklaş hadi sende, işte Jön sahnede ![]() şimdi sıra bende ![]() ![]() musluğum kan ağlar! İnsanlar, eli her yerde karabasanlar! Alo! Yetiş, yetiş, yetiş itfaiye ![]() düştü donuma! Yoluma, koluma, kanıma, camıma tak eden oyunlar; cirit atan koyunlar; bükülen boyunlar! Soygun var! Atını alan o, Üsküdar'ı geçti ![]() para! Kaldı bize yara! Koca bir kara! Cepte yok para ![]() Hürra! Sürü mü, biri mi, ölüm mü, cünüp mü, yoksa sülük mü? Çaldığın düdük mü? Salla! Yargı'dır benim adım; onurumdur tacım ![]() kurşun ![]() ![]() biz, Türkçe rapin öncüsü, sözcüsü, gözcüsü ![]() ya! Real bir dünya! Altta ezilenler, üstte dans edenler! Yolumuza çıkıp boş yere ötenler! Yaylana yaylana: Con Con Kulübü! Sallana sallana: Con Con Kulübü! Hareket! Hareket var hareket! Harekette bereket ![]() Seyretmek gerek ![]() sek! Türkçe Rap'te karşımıza çıkan o tek kek önüme de gelsin, gelsin! Söz dönüp dolaşıp yine gelir bana; Pakten'den sana, odun gibi kafana ![]() açılın bak: geriyor özler, çelik gibi sözler! Hey gidi sizi koca koca kafalar; kaba saba güce tapan insanlar; zamanın gerisinde kalan dinozorlar! Bunun adı ancak 'gulu gulu dansı' ![]() ![]() kime ne?' Yedim kafayı; oldum kabadayı! Benim derdim var ya, benim bu tek derdim el alemi gerdi! Unumu da serdi! Verdi; ruhunu, bedenini, onurunu verdi! Tek derdi kendine kerizdi! Derdini söyle bulayım çare; derdin ne, derdin, derdin? Derdin ne? Con Con kulübü! Salla, hadi sende salla; Con Con Kulübü valla! Sallana, yallana, bollama, mollama oldu yeni moda; duvarı tırmala! |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiBırakma Beni - Barikat Sensiz geçen günlerimin ne tadı var ne tuzu! Yaşıyorum böylece her gün ölerek ![]() gibi acı çekerek ![]() üzgünüm ve de mutsuzum ben ![]() ölerek ![]() yaşamak, için yaşamak! Sevgilim söyle neden bıraktın beni; Yalnızlığa mahkum bir başıma beni? Gözyaşı çölünde gece oldu yine bak, yağmur yağıyor! Ama gezilmez ki sokaklarda sensiz; Yavan ve yalan; yavan ve yalan tüm bu yaşananlar ![]() Boşa geçer günler gözüm karardı; Anlamsızlık kapladı tüm ruhumu; karanlığa çeken beni yiyip bitiren Mektuplarını okuyorum; mektubun elimde; Gün ve gün yazılmış gözyaşı kokan ![]() elimden düşmez ![]() ![]() çocuk gibi safça güleceğim; hep güleceğim! Hayır, hayır sevgilim; gözyaşım engel buna; gülemem ha! Veremediğim yanıt bir başkası! İşte elimde mektubun: 'Sevgimle mi öldürüyorum seni ben sevgilim; Sevgimle mi boğuyorum seni ben' diyorsun ![]() içimi yiyor, daralıyorum ben ![]() bana' diyen, 'Seni seviyorum' diye başlayıp giden ![]() seviyorum, seni seviyorum! Duy beni ne olur 'seni seviyorum ben' yapayalnız burada, Karanlıkta ![]() yaşam bu değil; Yaşam sensiz güzel değil sevgilim ![]() Sanma sakın göremem buradan sevgilim; Sil gözlerini ne olur dayanamam ben ![]() ![]() Söz vermiştin bana: Güneşli bir günde kaçacaktık çocuklarla uzaklara, ormana! Salacaktık gökyüzüne uçurtmaları biz! Gülecektik hep biz, gülecektik sevgilim ![]() güller soldu burada ![]() Hatırla sevgilim, hatırla yağmuru; Sağanak gibi aniden yağan yağmuru ![]() Bırakmıştık kendimizi ![]() ![]() ![]() attık; Saatlerce sevişmiştik o gün yağmur altında! Cennetteydik biz, seninle ormanda, yağmur altında ![]() çok, çok güzel' demiştin ![]() Sen ölünce sevgilim öldü dünyam; Sevgilim benim de öldü dünyam! Bırakma beni! Bırakma ne olur sevgilim; sensizliğe, yalnızlığa, gözyaşına Sensiz geçmez bu günler sevgilim; Ben sensizim, ben yalnızım, yalnızım; Ben yalnızım, yalnızım ben, yalnızım! |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiBu Öfke Dinmez - Barikat Dilim bıçak gibi keskin; çıkan bu sözler çekilmez; tahammül edilmez! Beni bu yalan dolan yıkmaz; asla yıldırmaz! Akın var akın; bu akın var ya akın, güneşe yakın; sel olur kentin pisliğini siler, yutar, gömer ta diplere! Şimdi durmak yok; 'tam tam' zamanı! Seli besleyen yeni kaleler gerek! Diller çözülsün; silahlara dönüşsün; namlular bu kentten yeni bir cephe açsın! Harekette bereket! Bereket neye gerek! Nereye dönüp baksan, insan; karabasan gibi çöker üstüme üstüme! Her şey gelir üstüme üstüme; bu öfke dinmez asla; içimde beynimde Yok; artık yok! Machavel önümde! Dönüş yok! Dipten gelen bir dalga gibi bir anda boğmak için düşmanı; yeni dehlizler, gizli planlar; yazılıp çizilenler kükreyişe gebe; yedi göğe yükselen! At sırtında güya uçan Malkoçoğlu uslanmaz; seksek oynar; kendi bile anlamaz! Geyik sırtında Bursa kuşatılmaz! Kılıç kalkan istemem; yakın dövüş yok şimdi; vur kaç zamanı! Karargahım yer altı; kimse bakmaz, anlamaz! Öncü savaşçılar doğar, büyür burada; bir bir yayılır! Silahları beyninde; ansızın çıkar; kılıç gibi sözleri vurur; vurur böler, parçalar; açar demir kapıyı; bir ok gibi çıkan bu öfke dinmez, affetmez Duvarlar devrilir, çelik kaleler erir ve burada yürekler birleşir |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiBiri Tutmuş Biri Pişirmiş Biri Yemiş - Barikat Çokça zaman geçti aradan Değişen bir şey yok; her şey aynen Biri tutmuş, biri pişirmiş, biri yemiş Bunu gören insanlar 'hani bize' demiş Biri yitmiş geleceği görememiş Kendini kahraman sanmış ateşe atmış Gelin görün, bakın kim düşmüş bu bataklığa Farkında olmadan girersin bir çıkmaza Seni bu bataklığa itenler kalleş bir maşa Sende onların gözünde olacaksın bir maskot bir kukla Sana da verecekler bol para bir de tabanca Kalleşi de var; suçlu belki de masum inanlar Onları da vuracaksın gözünü kırpmadan teker teker At gözlüğünü takmaya devam edip gölgesinde kalleşlerin Bu yanlışlar yolunda kalıp yaşadıkça sen Sonunda senide vuracaklar kendi silahınla sırtından Bunları böyle gördükçe içim parçalanır Ve dilime aynen şöyle bir nakarat takılır Biri tutmuş, biri pişirmiş, biri yemiş Bunu gören insanlar 'hani bize' demiş Biri mecbur kalmış suça ortaklık etmiş Nasıl bir amaca hizmet ettiğini hiç bilememiş Dürüst ve namuslu yaşamak varken Sırf parası ve zengin yaşama hevesiyle Ne hale düştün bak görüyor musun haline Etmeseydin kara kirli zebani tekliflerine Nerede o masumiyetli dürüst insan Artık vazgeçsen de var çıkmaz kirli bir damganSen sen ol, onların yalanlarına kanma Eğer kazanacağın beş kuruş ekmek parası varsa Sende herkes gibi kazan alın terinle hakkınla Yoksa sende gideceksin onlar gibi kuyuya Biri hepsinin tepesinde bir kalleşmiş Köleleri boş beyinler emirler verirmiş 'Umurumda değil demiş hiçbir insan; gözümde para' derler Yoksul aç ve masum insanlara gücü yeter en iyiye Paraya kulluk eden sahte gücün temsilcisi Sen paraya para demeden şan şöhret içinde yaşarken Hakkıdır hakı sömürdüğün insanların ahı Senide bir gün bulacak meleklerin karası Huylu huyundan bu sözlerle vazgeçer mi Elini vicdanına koyup da sözlerimi dinle Dinlemezsen sonucunu, kararını ben bilemem Ama diyebilirim ki ya parmaklık arkası, ya da cehennem Biri kazandığıyla kıtı kıtına yaşamış Yine doğruluk ve dürüstlükten asla şaşmamış Kurtlar sofrasında yiyecek ekmek bulamazken Bir dilim ekmeğe bile göz dikenler varken Acımasız vicdansızlarla savaşmış Çek çek elini çek; sende uzak dur bizden Yoksa kara gölgem üzerinde biter aniden Hani sisler var ya gökyüzünde her yerde İçimde dolan nefes o an ve her an Duygularla savaşırım ben her zaman Yakındır iyi günler; kötü günler elbet geçecek Bu işte burada asla bitmeyecek |
![]() |
![]() |
![]() |
Barikat Biyografisi |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barikat BiyografisiBarikat - Barikat Barikat'ta hakikat, nasihat / jet-jilet sözlerimle; mikrofonda Refleks / Etme pes; tez / sayfalarca dokümanı attım önüne / Karışmasın kafam; düşüncelerimle bize ters; sana ters / insanları hedef aldım sözlerimde / bir iki; bir iki derken işte buradayım; devam edecek buna inançlıyım / kitleleri sömüren bu tip insanlara; işte karşınızda dimdik, dimdik ayaktayım / hep, dedik; bağırdık, çağırdık, söyledik; anlamadın; hiç kafana takmadın / bos beyinler saman yer; sana söylediklerim acaba nereye gider! Benim adim Yargı; Barikat'tan / Adam olana laf bir kez çıkar ağızdan / Haklinin hakkini almaya geldik / Ezeni ezmeye geldik / Piyasada sosyete, politika son nefeste / Bunların hepsini gel de engelle / milletvekilleri her zaman sıktı; halk bir koyun onlar kavaldı / Onun için Barikat; sonsuza itaat! / Nerede kaldı takat; nerede kaldı fakat / Devam ayni muhabbete, sohbete / Bakin görün simdi kanun nerede / Kanun mu dedin sen; nerede temel haklar / Çocuklar, gençler, engelliler ağlar / ihtiyarlar yalnız; sorunları ciddi / Bu olanlar hepimizin derdi / Ne çocuklar oluyor; ne çocuklar aç / Nefesleri kokmuş; yardim Barikat / Anlattım anlatacağım ben birebir / Mazlumların halini kimler bilebilir? Barikata selam, Hiphop'a devam! / 'Güm pat; güm güm pat' diye atan tüm kalpler benim gibi candır / Yüzü sekli şemalı; boyu posu rengi; kız-erkek, büyük-küçük hiç fark etmez: tümü benim kardeşim, aydın kafanın tümü / Al sana! / Ayrımcılığa karşı iste Barikat! / iste işte Barikat; iste Barikat'tan benim adim Jonturk / Siyah, beyaz, sari, melez hiç fark etmez / hepsinin kani kıpkırmızı / ister ate olsun, ister inanan; gay, lezbiyen, hetero; zayif, şişman, güzel, çirkin hiç fark etmez / insani insandan, hatta hayvandan bile / ustun tutarak hep, ayıran ve kayıran / rolleri yazan çizen; statü biçen / bu dünyaya sinir koyan / gerçekleri saptıran / kuyruğuna bastım gör ; kaçacak delik ara / Benim adim Jonturk; Barikat'tan / iste Barikat, / iste işte Barikat, iste Barikat; iste sana Barikat / iste Barikat! Tamam, tamam, tamam; topu senden aldı / Hiphopla aklandım, allandım, pullandım; kelimelerle inandım hep kürsüden hitap edene / Karşı gelip bağıralım / Barikat'ı kuralım önlerine anlasınlar hakikati / Karsı koy sende; insansın / Susarak olmaz; okulla olmaz / Tepki ver, tepki göster / Tepki vermezsen üzerine gelirler / Ben Barikattan adım Pakten / Gerçekleri anladım; isterseniz sayayım: sevgiye aç kalbini; sev dünyayı / Koru doğayı kirletme ruhunu dünyayı kirlettiğin gibi / renkli çiçekler; yeşil ormanlar; artık yapraklar kitaplarda kaldılar / Yeşiller, geri gelecek dediniz / Suları haksızca kirlettiniz / Siz sadece sektörünüzü genişlettiniz / Gökyüzüne ne oldu; yağmurlar asit oldu / Dünya yanıyor, eriyor, bitiyor, tükenip gidiyor / Ben Barikattan adim Pakten / izin veremem; asla kandıramazsınız beni / Hey sen; saman kafalı adam! / Cehaletinle katlettin yeşilliği / iste Barikat; sana Barikat! Barikat! Neye Barikat söyle? Kime Barikat; niçin Barikat? / iste Barikat! |
![]() |
![]() |
|