![]() |
Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci Bölüm |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümBir güneşti gördüğüm dağlar ardında Uzanıp gittiğim yollar ateşti sanki Tuttuğum ellerde dostluk saklı bağrımda Yürüyüp gittiğim yollar ateşti sanki Bir volkandı içimizde coşan nehirler Costukça umutlar hep taşardı sanki Ne oldu bizim güneşe neden doğmuyor Uzun uzak gecelerde sabah olmuyor İşte bizim hikayemiz hep böyle gider Umutlar hep gecelerde yol olur gider İşte bizim hikayemiz burda biter Aydınlıklar karanlıkta yol olur gider |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümSen benim hiç bir şeyimsin Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok cığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykum arasında cağırdığım Çocukluk sesimle ağlayarak Sen benim hiçbir şeyimsin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümDağlar bize düz olur mu Yar gelmezse ne olur Bir yar gider bin yar gelir Düşmanlar görür kör olur Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine Güle baykuş kondurmayın Küstürüp soldurmayın Yare bir şeyler söyleyip Kafamı bozdurmayın Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümNe Sen Leylasın Ne De Ben Mecnun Ne Sen Yorgun Ne De Ben Yorgun Kederli Bir Akşam İçmişiz, Hepsi Bu Hep Sonradan Gelir Aklım Başıma Hep Sonradan Ne Sen Bulutsun Ne De Ben Yağmur Ne Sen Mağrur Ne De Ben Mağrur Hüzünlü Bir Akşam Susmuşuz Durgunuz, Hepsi Bu Hep Sonradan Gelir Aklım Başıma Hep Sonradan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümHaydi git güle güle Güle güle sana Acılara yeten gücüm Mektuplara yetmedi Demirlere yeten gücüm Mektuplara yetmedi Bu ne biçim sevgi Nasıl kardeşlik Bu nasıl dostluk Bu ne beter sevda Benim aklım ermedi Haydi git güle güle Güle güle sana İçli mektuplar gelmesin Kavuşmaz uzaklardan Yanık mektuplar gelmesin Kavuşmaz dostluklardan Haydi git güle güle Güle güle sana Zincirlere yeten gücüm Mektuplara yetmedi Demirlere yeten gücüm Mektuplara yetmedi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümArd-arda bilmem kaç zemheri geçti Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu Dışarıda gürül gürül akan bir dünya Bir ben uyumadım, kaç bahar leylim Hasretinden prangalar eskittim Karanlık gecelerde kendimden geçtim Saçlarına kan gülleri takayım Bir o yandan bir bu yandan Elma yanaktan Açar kan kırmızı yedi verenler Kar yağıyor bir yandan Savrulur karaca dağı savrulur zozan Bak bıyığım buz tuttu, üşüyorum ben Zemheri de uzadıkça uzadı Seni baharmışsın gibi düşünüyorum Seni diyarbekir gibi düşünüyorum --->: Ahmet Kaya Şarkı Sözleri sayfa üç frmacil 3 --->: Ahmet Kaya Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümHani benim gençliğim nerde Bilyelerim topacım Kiraz ağacında yırtılan gömleğimi Çaldılar çocukluğumu habersiz Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tellere takıldı Penceresiz kaldım anne Uçurtmam tel örgülere takıldı Hani benim gençliğim nerde Ne varsa bu gençliği yakan Ekmek gibi aşk gibi Ne varsa güzellikten yana Bölüştüm büyümüştüm Bu ne yaman celişki anne Kurtlar sofrasına düştüm Hani benim gençliğim nerde Hani benim sevincim nerde Akvaryumum kanaryam Üstüne titrediğim kaktüs çiçeği Aldılar kitaplarımı sorgusuz Duvarlar konuşmuyor anne Açık kalmıyor hiç bir kapı Hani benim gençliğim nerde Yağmurları biriktir anne Çağ yangınında tutuştum Hani benim gençliğim nerde |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümDağlar bize düz olur lo Yar gelmezse ne olur Bir yar gider bir yar gelir Düşmanlar görür kör olur Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda zulüm var lo Düşemem yar peşine Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda ölüm var lo Düşemem yar peşine Güle baykuş kondurmayın Küstürüp soldurmayın Yare birşeyler söyleyin Kafamı bozdurmayın Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarımda ölüm var lo Düşemem yar peşine Hadi sen git işine de Herkes kendi işine Dağlarında zulüm var lo Düşemem yar peşine |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümYapma bana bu nazı , kırarım şimdi sazı ) 2 Suratını asıp da kışa döndürme yazı Suratını asıp da cehennem etme yazı Hadi bize gidelim yar , şişeleri dizelim yar ) 2 İçelim içelim ölümüne içelim ) Karakola düşelim yar ) Bakma öyle gözüme , inanmadım sözüne ) 2 Ben ne hatunlar gördüm , güvenilmez sözüne Ben ne avratlar gördüm , güvenilmez sözüne Gecelere gidelim yar , ödülleri alalım yar ) 2 İçelim içelim ölümüne içelim ) Dgmye düşelim yar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümGel benim derdime bir derman eyle Alemler derdine derman olansın Özümün hükmüne bir ferman eyle Alemler hükmüne ferman olansın Bir ismin hayder'dır bir ismin ali Hak murtaza dedi sana ya veli Cihanın ahırı hem de evveli Vilayet mülküne sultan olansın Pir sultan abdal'ım meydanda merdim Her nereye baktımsa yarimi gördüm Seherde tesbihim evradım virdim Garip gönüllere mihman olansın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümArtık seninle duramam, Bu akşam çıkar giderim Hesabım kalsın mahşere Elimi yıkar giderim Sen zahmet etme yerinden Gürültü yapmam derinden Parmaklarımın üzerinden Su gibi akar giderim Artık sürersin bir sefa Ne cismim kaldı ne cefa Şikayet etmem bu defa Dişimi sıkar gierim Bozarmı sandın acılar Belaya atlar giderim Kurşun gibi mavzer gibi Dağ gibi patlar giderim Kaybetsem bile herşeyi Bu aşkı yırtar giderim Sinsice olmaz gidişim Kapıyı çarpar giderim Sana yazdığım şarkıyı Sazımdan söker giderim Ben ağlayamam bilirsin Yüzümü döker giderim Köpeklerimden kuşumdan Yuvrumdan cayar giderim Senden aldığım ne varsa Yerine koyar giderim Ezdirmem sana kendimi Gövdemi yakar giderim Beddua etmem üzülme Kafama sıkar giderim! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Kaya Şarkı Sözleri İkinci BölümGeçici ayrılık benimkisi İlkyaz çiceğine gebeyim Ağıtlar yakmayın adıma Ben ölmedim ölmeyeceğim Sıcak saklayın gecelerimi Karlar altından çıkıp geleceğim Düşlerinizin ateşinden Ilık bir rüzgar gibi eseceğim Demlice bir çay koyun üstüne Aç çocuk gibi besleyin sobayı Nasıl tutuyorsanız gözlerimde Öylece tütsün buharı Uzunca serin yatağımı Boyunca uzansın ayağım El aman deyince gece Usulca kıvrılır yatarım Can canım canlarım Hazır mı koynunuzdaki yerim Gün olur gecikmiş çocuk gibi Bağıra çağıra gelirim |
![]() |
![]() |
|