![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularYüreğini koy Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanıyorsan ve buna Rağmen hala yalnızsan, için rahat olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir insan eksik yaşıyorsa, ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak İçin uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için? Hayatı ıskalama lüksün yok senin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Epeydir eline almadığın kitaplar seni bekliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen yüreğinin sesini dinleyenlerdensin ve biliyorsun as olan yürektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz hiç aşka yüreğinizi koydunuz mu? Sevdalarınızı vatan gibi savunabildiniz mi? Sevmek değil sevememek sularında yüzmekten korktuğunuz oldumu hiç? |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularAzerinin aşkı Sen meni sev, men seni sevem ![]() ![]() Sen menin için yan ![]() ![]() Men senin için yanim duduşam ![]() ![]() Glasik eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() Ya da sevme haberin olmasın ![]() ![]() Men sana sevdalanıp dolaşam ![]() ![]() Platonik eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() Sevdada oturah, yiyah içah ![]() ![]() Elele olah, gan kusah ![]() ![]() Tombilik eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() İstersen sevdadan kendimi kesim ![]() ![]() Sağımı solumu doğrayım biçim ![]() ![]() Psikopatik eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() Eyle sevek ki gara sevda olah ![]() ![]() Araplara benzeyen gapgara olah ![]() ![]() Gara eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() Yalan söylemeyeh hep doğru diyah ![]() ![]() Beraber oturah beraber yiyah ![]() ![]() Realist eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() Birbirimize türkü söyleyah, mizildiyah ![]() ![]() El ele tarlalarda, bostanlarda gezah ![]() ![]() Romantik eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() Kediyi, gudiği sen diye sevim ![]() ![]() Sen de horozi, guligi men diye sev ![]() ![]() Sembolik eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() El ele tutuşip kendimizi elehtriga verah ![]() ![]() Zangir zangir tityeyah, ölmeyah ![]() ![]() Elektronik eşk neyse onu yaşayah ![]() ![]() Ahırlarda, komlarda buluşah ![]() ![]() Tezek agalahlarinin dibinde oturah ![]() ![]() Otantik eşk neyse onu yaşayah |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularAşk ve Sevgi ile ilgili yazılar ![]() ![]() ![]() [ Ölmeyen Sevgi ] Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki dalından yeni koparılmış gibi tazeydiler, buram buram kokuyorlardı, sevgi kokuyor, aşk kokuyor en önemlisi de özlem ve hasret kokuyordu güller ![]() ![]() ![]() Hepsinin üzerinde damlalar vardı ![]() ![]() ![]() Az sonra sevdiğini göreceği için kalbi yine deli gibi atmaya başlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Onları hiç bir şey ayıramazdı ![]() ![]() ![]() Ne hasret, ne ayrılık, ne de ölüm ![]() ![]() ![]() Genç adam telaşla saatine baktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve gözlerini önündeki uçsuz bucaksız denizlere dikti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte az sonra sevdiği gelecek, ona sarılacak, kucaklaşacaklardı ![]() ![]() ![]() Sonra söz yüzüklerini takıp, evliliğe ilk adımlarını atacaklardı ![]() Genç adam öyle heyecanlıydı ki sevdiğine kavuşmak için can atıyordu ![]() ![]() ![]() Martılara baktı, birbirleriyle oynaşıp, uçuşan martılara ![]() ![]() ![]() Ne kadar güzel dansediyorlardı havada ![]() Tekrar saatine baktı genç adam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklına kötü düşünceler gelmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdiğine bir şey olamazdı ![]() Onsuz hayat yaşanmazdı ki ![]() ![]() ![]() O ölse bile devamlı benimle yaşar diye düşündü genç adam ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten nedense etrafındaki insanlar ona sanki kaçık gibi bakıyorlardı ![]() ![]() Artık bıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 sene oldu dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine gelmeyecek galiba, en iyisi ben onun evine gideyim diye mırıldandı ![]() ![]() ![]() Hiç olmazsa gülleri her zamanki gibi yanına koyar, ona vermiş olurdu ![]() ![]() ![]() Genç adam ayağa kalktı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularSayın abonemiz Sayın abonemiz, aradığınız numara yanlıştır ![]() “Dahası, aradığınız telefon hattı, makinesi ve makinenin üzerindeki tuşlar da yanlıştır ![]() “Sayın abonemiz, zaten aradığınız kişi de evde yoktur ![]() ![]() “Kaldı ki, aradığınız numara, ulaşmaya çalıştığınız kişiye de ait değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz, ahizeyi yanlış tutuyorsunuz, numaraları yanlış kişiden, bir dizi yanlışlıklardan geçerek alıyorsunuz ve elinizdeki numarayı değil, başka bir numarayı, yine yanlışlıkla çeviriyorsunuz ![]() “Sayın abonemiz, bu yanlışlıklardan hiçbiri olmasaydı bile, siz yanlış kişiye ulaşmaya çalışıyordunuz ![]() ![]() ![]() ![]() “Ona karşı hissettiklerinizi yanlış yorumluyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz bu bir teyp kaydıdır ![]() ![]() ![]() “Ayaklarınız yere basmadan seviyor, aklınız bir karış havada hisleniyorsunuz ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz, sadece aradığınız numara, telefon, aradığınız kişi ve hissettiğiniz duygular değil, bulunduğunuz mekan da yanlış ![]() ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz, siz de yanlışsınız, ben de yanlışım ![]() “Yanlış band kaydını dinliyorsunuz ![]() ![]() “Lütfen aradığınız numarayı kontrol ederek tekrar arayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz, ulaşmaya çalıştığınız kişi yanlıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz, sırada bekleyen insanlar var ![]() ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz, aradığınız numara yanlıştır ![]() ![]() ![]() “Sayın abonemiz, sizin bizim abonemiz olduğunuz da doğru değil ![]() ![]() “Sayın abone adayımız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularGidene kal demeyeceksin ![]() ![]() ![]() Gidene kal demek zavallilara, Kalana git demek terbiyesizlere, Dönmeyene dön demek acizlere, Hak edene git demek asillere yakisir ![]() Kimseye hak ettiginden fazla deger verme, yoksa degersiz olan hep sen olursun ![]() ![]() ![]() Düsün ![]() ![]() ![]() ![]() Kim üzebilir seni senden baska? Kim doldurabilir içindeki boslugu sen istemezsen? Kim mutlu edebilir seni, sen hazir degilsen? Kim yikar, yipratir seni sen izin vermezsen? Kim sever seni, sen kendini sevmezsen? Hersey sende baslar, sende biter ![]() ![]() ![]() Yeter ki yürekli ol, Tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yasama sevgisini ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularKapımızda nöbet tutuyor ölüm Ay Gülüm Kapımızda nöbet tutuyor ölüm Diyecektim ki gülüm; Mevsim hazan mevsimi, mevsim gözyaşı mevsimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yanı bahardır kıyılarımızın bir yanı cehennem ![]() Durmadan gözyaşı dökülüyor yüreğimizin üstüne ![]() ![]() ![]() ![]() Sararan yapraklar tutunamıyor artık dallarda gülüm! Rüzgar estikçe savrulup gidiyor her biri bir yana ![]() ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; mevsim hazan mevsimi, mevsim hüzün mevsimi, har düşmüş bağlara, bahçelere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; mevsim hazan mevsimi, mevsim kıran mevsimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bacakları kopan çocukların feryatları doluyor yüreklerimize ![]() ![]() ![]() Gerçeklerle hayallerin karıştığı, rüyalar şehri İstanbul’da bombalar patlıyor durmadan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güvercinlerin öldürüldüğü, defnelerin sessizce ağladığı günlerdeyiz gülüm! ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; Çiçektir çocuklar: Bakım ister, özen, özveri, güven ve sabır ister, açmak için çiçeklerini bahara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; Bahçedir çocuklar: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; Yüreklerimizi yıllardır sıcak ve hillesiz bir sevgiye kilitleyip, umutla ,özlemle geleceğe dair apak düşler kurduk ![]() ![]() ![]() Sevgiyi, umudu, güveni, dostluğu, barışı, özgürlüğü, mutluluğu ve bunların getireceği güzellikleri bekledik ölümüne ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; Geleceksin diye bütün yollara gül döktük ![]() ![]() Sevgiyi,dostluğu, barışı, baharı, sevinci getireceksin diye dağlara, ovalara, denizlere ![]() ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; Yaşamak güzel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; Gel! Yorulduk yollarına gül döküp beklemekten ![]() ![]() ![]() ![]() Diyecektim ki gülüm; Herşeye rağmen yüreğinde bin umut taşıyor çocuklar gelecek baharlara ![]() ![]() ![]() Dünyanın dört bir tarafında barış ve umut şarkıları söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama diyemedim, diyemedik gülüm! ![]() ![]() ![]() Kapımızda nöbet tutuyor ölüm |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularAnlat Bana, Nedİr AŞk İlk günbatımının hemen ardından söylediklerimiz, bir yüzyıl sonra da geçerli olabilirdi ve biz, güneşe boğulmuş bir ilkyaz sabahının ilk saatlerinde, en çalışkan çiftçilerle yarışarak, zamanı değirmenlerimize çuvallar dolusu taşıyabilirdik ![]() anlat bana, nedir aşk? İlk mektuplarımızla birlikte okumayı sökerdik ve ellerimizin tutkusu uğruna en yakıcı özlemleri göze alabilirdik ![]() tapınaklarında beklemek yerine, şimdi ele geçirilmiş bir gecenin saatlerinde eritebilirdik ![]() eğer, anlat bana, nedir aşk? Sabahın ilk dalgaları bizi kumsalda bulmayabilirdi ve biz, günah çıkartmak için mavi sığınaklarımızı yeğlerdik ![]() Köpüklü haritalarda yerimizi arayanlar, bir an sonra haritalarını yitirirler, sonradan, çok sonradan söylencelerimizle yetinmek zorunda kalırlardı ![]() olmamışsa söylencelerimiz eğer, anlat bana, nedir aşk? |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularDokunma Yağma be yağmur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağma yağmur ![]() Esme be rüzgar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esme rüzgar ![]() ![]() Geçme be zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçme zaman ![]() ![]() Akma be gözyaşım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakma gözlerime Çoktan perde indi üstlerine Bakarsam dayanamam ağlarım Sarılma ne olur Böyle bir şefkat fazla bana Hep isterim sonra, alışırım Sevme be güzelim beni ![]() Gönül sayfamı çoktan kapadım Dokunma sakın bana ![]() Yüreğim yaralı ![]() Seninde canını acıtırım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularSen yalnızlığımın bahanesisin Sen yalnızlığımın bahanesisin, her gün kanayacak değilsin ya ![]() ![]() ![]() Yalanlarla avutmak zorunda değildin ki beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gittiğin yerlere ardından bakakalıyorum sinsice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurtaramadığım kanatlarımın en beyazıydın sen ![]() ![]() Senin doğallığındı benim yasaklarımı yasaklayan ![]() ![]() ![]() Tüm bu kalabalığın suçunu üstlendin sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıradan bir mekandayım yine, senin olmadığın her yer gibi yani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerinin ıslattığı her yaşamdan bir parçayım şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen de karar veremiyorum, gözlerine mi yoksa sözlerine mi inanmalıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimi kapatmam yetmiyor bıraktıklarını geri vermem için ![]() ![]() Her yol sen olduğuna göre, tek çare oldu yoldan çıkmak ![]() ![]() ![]() ![]() Simsiyah bir dünya bıraktın, kırılmadım; büyümüşlüğümü hiçe saydın, kırılmadım; giderken bana bir avuntu bile bırakmadın yine kırılmadım; ama bir hoşça kal demeden çektin gittin ya, kırıldım, üzüldüm, üşüdüm ![]() ![]() ![]() Resmini geri almak için bulduğun bahaneler bile yetersiz kalacak kendini aklaman için ![]() ![]() ![]() ![]() Acılarımın bir parçası olmanın sonuna geldin artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeyin sonuna yaklaşırken, biraz da umut oluyor yeni başlangıçlar için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söylediklerimi anlatma çabası içinde olduğumdan hep konuştum, hiç susmadım ![]() ![]() ![]() ![]() Hatırlamakta korkutuyor ama ![]() ![]() ![]() Sen sakın düşünme düşündüklerimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkimizde farkındayız bir çok şeyin, hatta ikimiz dışındakiler bile ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ne senin mutluluğunum ne bir başkasının ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kocaman bir kalabalık gibisin, paylaşımcılığını yitirmiş iç dünyamda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanlış hayatlarda ve yanlış aşklarda arıyorum yine yarım kalmış yüreğimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularYaşamak lazım yaşamak MuTLuLuğu haber eT bana ey doğan güneş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kader denen kim vurdunun çarkında yuvarLanıp giTmeLere devam edeceğiz sanırım, ama umarım bu sefer yuvarLanıp giTmeLerimiz kısa sürecek, ve o aşk kokan sevda kokan sohbeTLerimize kaLdığımız yerden devam edeceğiz ![]() ![]() ![]() Aşk dedik ya adına bir kere mühürLedik ya birbirimizi yüreklerimize koLay koLayda söküp aTıLmıyor hani ![]() ![]() ![]() Sevda kokuyor buram buram bu şehir, arTık isTesende siLemem seni doLaşTığımız, sarmaş doLaş oLduğumuz bu kaLdırımLardan, Ben sana aiTim, nasıL anLaTıLır, ancak yaşanır… GözLerin, beni benden aLan benLiğime ben kaTan, yüreğimde sen avuçLarımda ayrıLıkTan kaLan hüzün, aşk dedik ya adına bi kere, mesafede girse aramıza, aramızda isTemedikLerimizde girse bizi bizden koparamazLar rı ![]() ![]() ![]() NasıL anLaTıLır biLmem ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk yaLan, sevda yaLan diyenLere, iki saTır sözüm var… Aşk, sevda öyLe bir duygu ki Tarifi yok anLaTıLması zor, Yaşamak Lazım yaşamak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularCan çiçeği Erişilmez bir uçurumun kıyısında, senden başka kimsenin farkında olmadığı bembeyaz bir çiçektim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen yağınca susuzluğum dinerdi, biterdi kimsesizliğim, dağılırdı ürpertilerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erişilmez bir uçurum kıyısında rüzgarlara ağıt yakan, yalnız ve boynu bükük, bembeyaz bir çiçektim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() çünkü seni seçmiştim ben, sevdam, arkadaşım olarak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umudumun bitip tükendiği anlar da oldu elbette zaman zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen beyaz bulutlarla gelirdin, bembeyaz gelinlikler içinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar sonra şimdi yine bekliyorum seni, bir umutla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmuşum, içimdeki umutların beyazlığını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düştüğüm her uçurumda sen varsın yanımda seni taşıdım içimde bir damla gözyaşı gibi bütün yıldızlara ismini haykırdım, bütün gecelere bir sen yoksun bir sen duymuyorsun bi-tanem rüyalarımı hicran alır her gece gelmezsin çağrılarım isyan olur her gece bilmezsin sevdasını yüreğime taht kurduğum nerdesin bir sen yoksun bir sen bilmiyorsun bi-tanem bil ki hep sana aktım bu sevdalı nehirlerde hep seni bekledim bu düştüğüm yerlerde ümit kervanları bir bir gelip giderler de bir sen gittin bir sen gelmiyorsun bi-tanem Gel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelmeni istiyorum biten umutları, yiten sevdaları diriltmen için, solan yaprakları yeşertmen için ![]() Tüm ümitlerin tükendiği anda çıkıp gelmeni, üzerime yağmanı bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen bir nazlı gül olaydın dalına yaprak olurdum canına can verirdim acına toprak olurdum sen bir türkü olaydın kıskanırdım rüzgarlardan kalbime koyardım sesini yalnızca ben duyardım tual olaydın fırçalarıma sevginin rengine boyardım ne okşardım saçını ne öpmeye kıyardım sen de sevseydin beni canına can verirdim kanına kan veririrdim sende sevseydin beni yoluna toprak olurdum dalına yaprak olurdum pervane olurdum ışığına etrafında döner dururdum seinde sevseydin beni önüne yol olurdum kapına kul olurdum sende sevseydin beni |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularBeklentİsİz Sevmeyİ Denedİnİz Mİ? Hiç beklentisiz sevdiniz mi? Yani "Bugün telefon etmedi" demeden, "Şu an nerede acaba?" diye kendi kendinizi yemeden, "Yaş günümü hatırlayacak mı acaba?" diye bir beklenti içine girmeden ![]() ![]() ![]() Sevdiniz mi hiç? Onun, size ait bir mal olmadığını kabul edip , onu özgür yaşamı ile sevmeyi denediniz mi? Yanındaki erkek arkadaşına aldırmamayı öğrenip ama aldırmıyormuş gibi yapmadan, gerçekten aldırmadan, "Bitecekse biter , bunu ben değiştiremem, beni sevmeyi bırakmasını değiştiremeyeceğim gibi" diye düşünüp ![]() Onu yersiz kıskançlıklara boğmaktan ve kendinizi yıpratmaktan vazgeçebildiniz mi hiç? Hiç beklemeden çalan bir kapıda, onu karşınız da görmek ne güzeldir bilir misiniz? Beklemediğiniz bir anda hediye almak en sevdiğinizden ![]() ![]() ![]() Ve beklemeden gelen bir "seni seviyorum" mesajının tadına varabildiniz mi hiç? Siz istediğiniz için değil, o istiyor diye yapıldı mı tüm bunlar? Ve beklentisiz sevmenin tadına bakabildiniz mi hiç? "Bugün beni hatırlamadı" yerine "Hiç beklemiyordum, senin geleceğini" diyebilmek ne güzeldir oysa ![]() ![]() ![]() Onu boğmadan, kendinizi boğmadan sevebilmek ne güzeldir ![]() ![]() ![]() sevmenin, sevilmenin tadına varabildiniz mi hiç? Yapılmamış davranışlar, söylenmemiş sevgi sözcükleri ile kendi kendinizi aşk çıkmazında kaybedeceğinize, Hiç beklenmeyen bir demet çiçekle mutlu oldunuz mu? Beklentisiz sevin ![]() ![]() ![]() Ben, beklentisiz seviyorum ![]() ![]() ![]() "Niye aranmadım" diye düşünüp kendini kendinizi yiyeceğinize, hiç beklenmedik bir "Seni özledim" mesajı ile aşkı yakalayın ![]() ![]() Beklentisiz sevin ![]() ![]() ![]() Ben, beklentisiz seviyorum ![]() ![]() ![]() O, sizin sevgiliniz oldu için değil ![]() Ona tapulu malınız gibi, çantanız, arabanız gibi davranma hakkınız olduğunu düşünmeden ![]() Onu sevdiğiniz, onun da sizi sevdiği için sevin ![]() ![]() ![]() Sevgiye karışan "beklenti" denen illeti hemen silin aşkın ak sayfalarından ![]() ![]() ![]() Göreceksiniz ki, o zaman aşk, başka bir güzel ![]() ![]() ![]() Göreceksiniz ki, o zaman sevgili, daha bir romantik ![]() ![]() ![]() Göreceksiniz ki, o zaman sevmek ve sevilmenin damaklarda bıraktığı tat, yıllanmış şarap gibi, beklenti zehrine karışmadan bir başka döndürüyor insanın başını ![]() ![]() Ben, beklentisiz seviyorum ![]() ![]() ![]() Onun nerede olduğunu merak etmiyorum ![]() ![]() ![]() "Beni bugün neden aramadı" diye geçirmiyorum içimden, aramadığı zamanlarda ![]() ![]() ![]() Geleceğe dair hayallerim de yok zaten ![]() ![]() ![]() Ben, sevgiyi yaşıyorum ![]() ![]() ![]() Onun yanımda olduğu anlar o kadar değerli, o kadar kıymetli ki ![]() ![]() ![]() gerçekleşmeyecek beklentilerle mahvetmiyoruz o anları ![]() ![]() ![]() Beklentisiz seviyoruz ![]() ![]() ![]() Sevdiğimiz için seviyoruz ![]() ![]() ![]() Hayalsiz, geleceksiz, beklentisiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deneyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beklentilerle boğduğunuz aşklarınıza acıyacaksınız |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik Mevzuularpapatya tarlası Papatya tarlasi ![]() ![]() ![]() Bir papatya tarlasi düsün ![]() ![]() Ilkbahar ayi ![]() ![]() Ve sen, onun yanindan gecen yolda yürüyorsun ![]() ![]() ![]() Ve o papatya tarlasinda bir papatya dikkatini ceker ![]() ![]() Binlercesinden birisidir ama sen, onun yanina gidersin ![]() ![]() Onda seni ceken bir seyler vardir ![]() O papatyayi oldugu yerden koparirsin ![]() ![]() Sadece senin olsun istersin, sadece senin ![]() ![]() Ölecegini düsünmeden ![]() ![]() ![]() ![]() Icindeki siddetin durduramadigi bir bencillik ama bir o kadar güzel ve hapsedici ![]() Iste bu TUTKU ![]() ![]() ![]() Yine o tarlanin kenarindaki yolda yürüyorsundur ![]() ![]() Yine milyonlarcasi arasinda bir tanesi seni ceker ![]() ![]() Yaklasirsin, yanina gidersin o papatyanin ![]() ![]() Gözlerin baskasini görmez olur o an ![]() Onun icin herseyi yapmak istersin ![]() ![]() ![]() Dokunmak istersin ![]() ![]() Dokunamazsin, orda, onunla ölmek istersin ![]() Ama birden hafif bir rüzgar eser ve bir baska güzel cicek kokusu gelir burnuna ![]() ![]() Dayanamazsin onun kokusuna ![]() ![]() Unutturur herseyi bir anda ve o kokunun geldigi yöne gidersin ![]() ![]() O papatya orda kalmistir, yüreginin bir kenarinda ![]() ![]() Paylasilmamistir bi cok sey ![]() ![]() Unutulmaz belki ama geri de dönülmez ona ![]() ![]() Iste bu ASK ![]() ![]() ![]() Yine o yoldasin ![]() ![]() Papatya tarlasinin yanindan gecen ![]() ![]() Ve yine bir papatya ![]() ![]() ![]() Milyonlarcasinin icinde seni ceker ![]() ![]() Gidersin yanina ![]() ![]() ![]() ![]() O hic ölmesin diye her seyi yaparsin ![]() ![]() Tüm gücünle onunla olmak istersin ![]() ![]() Oradan seni koparacak hic bir güc olmadigina inanirsin ![]() ![]() Ve orda onunla ölene kadar birlikte kalirsin ![]() ![]() ![]() Iste bu da SEVGI ![]() ![]() ![]() AHMET ALTAN |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularYüreğini kanatmıyor mu zaman? Aşkı bedenlerimize, çiçekleri parfümlere kurban ettik ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhumuzu yitirdiğimizin farkına bile varamadık ![]() ![]() ![]() Ölmekten kaçıyoruz çünkü yaşamayı unuttuk ![]() Kimseyle konuşamıyoruz, kimseyi dinleyemiyoruz çünkü kendimizle kavgalıyız ![]() ![]() Tenlerimiz kalplerimizi esir etti ![]() ![]() ![]() Bulut nasıl ağlar, nar çiçeğini kim boyar,kumrular nasıl kur yapar,bülbüller birbirlerine hangi aşk sözlerini fısıldar, bilmiyoruz anlamıyoruz ![]() Semaların dilini çözememişsen,sevgi kalbine kılavuz olamamışsa,hala meyveyi ağaçtan, suyu buluttan biliyorsan, nasıl yaşayabiliyorsun dünyada? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğinizde sevgi tomurcukları hiç solmasın! |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularBir başıma bir ben ![]() ![]() ![]() •Yorgun uyanıyorum gecelerde sabahlar olamıyor bir türlü ![]() •Deli gönlüm coşkulu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() •Arkadaşlarıma anlatıyorum, arada bir de kendi ailemle paylaşıyorum bütün bunları , belki arkamdan gülüyorlar ama her zaman umutla bakıyorlar bana •Bazen de kendim kendimle konuşuyorum “yalnızlığım arkadaşım ![]() ![]() ![]() •Kendimi seviyorum,bazen de kızıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() •Aslında Dosttum kendimle kendime ve anlatıyorum ne varsa içimde •Arkadaş oluyorum bazen de alıp başımı gidiyorum sahil kenarına •Ve ısmarlıyorum en güzel yiyeceklerden özellikle sade dondurmaları kendime ![]() •Ben varım bu dünyada yalnızca tek başıma •Gerisi ise hepsi hikaye ![]() •Ne zaman sevgiye kalbimi açsam ; avucumun içinde kalıyor aşk kırıntıları •Ne zaman dost diye baksam yüzüne gülüyorsun arkamdan dalga geçercesine, •Ne zaman arkadaş desem bugün var yarın yok oda •Bir ben varım işte bu dünyada ![]() •Bir başıma bir ben ![]() •Bende beni terk edemem ki aşık olmazsam eğer ![]() |
![]() |
![]() |
|