![]() |
Ey Azrail ! |
![]() |
![]() |
#16 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Ey Azrail !Ey Azrail !
![]() Neden böyle ansızın, geliverdin habersiz ? ![]() Ne olurdu üç beş yıl, önce haber verseydin, Hiç değilse rüyama, bir kerecik girseydin ![]() ![]() ![]() Aşk, meşk derken dünyadan, bir türlü kopamadım ![]() Senden özür dilerim, hazırlık yapamadım ![]() ![]() ![]() ![]() Görüyorsun yanımda, ne valiz var, ne bavul, Uykum öyle ağır ki; ne zil duydum , ne davul ![]() ![]() ![]() Yaşım yetmiş olsa da, gör ki; fıkır fıkırım, Bu cümbüşlü âlemi, ben nasıl bırakırım? ![]() ![]() Hani bir söz vardır ya ; ''Yaş yetmiş, işi bitmiş ![]() İnan ki; bu bir yalan, bunu diyen halt etmiş ![]() ![]() ![]() Ey Azrail ! ![]() Yasal haklarım için; bir avukat arıyorum ![]() ![]() ![]() Hayallerim, düşlerim, yarım kalan işlerim ![]() Estetik yapılacak, daha burnum, dişlerim ![]() ![]() ![]() Elli yaşımda ancak, voleyi vurabildim, Hortumlar sayesinde, holdingi kurabildim ![]() ![]() ![]() Gerçi ucuza verdim, şerefin kilosunu ![]() Ama böyle kazandım, şu uçak filosunu ![]() ![]() ![]() Ey Azrail ! ![]() ![]() Sana şöyle yüklüce, bir çek bile yazarım ![]() ![]() ![]() Şu masmavi havuzlu, sarayıma baksana, O daracık mezarda, yazık olmaz mı bana? ![]() Bazen çoluk çocuğa, içimden kızıyorum, Ölmemi bekliyorlar, inan ki; seziyorum ![]() ![]() ![]() Arkamdan göstermelik, iki damla gözyaşı, Bir de şöyle büyükçe, yaldızlı mezar taşı ![]() Tahmin ediyorum ki; mevlid de okuturlar, Ortalığı birazcık, gülsuyu kokuturlar ![]() Araya reklam konur; bir ilahi aryası, Mevlid bitince başlar, dedi-kodu furyası ![]() Etlerim, kemiklerim, didik didik edilir, Ben az gelirsem eğer, köklerime gidilir ![]() ![]() ![]() Ey Azrail ! ![]() Hele şu din konusu çok karışık bir saha ![]() Bazı büyük abiler, köşeleri tuttular, İrtica diye diye, beni de korkuttular ![]() İlâhiyat adına; ekranda iki kaçık; Kimlerin kuklaları oldukları apaçık ![]() ![]() ![]() Alim zalim karıştı, renkleri seçilmiyor, Velisiz kaldı sokak; deliden geçilmiyor ![]() Bu cinnet kervanına, kocabaşlar dahiller, Tuz bozulmuş, ne yapsın bizim gibi cahiller? ![]() Henüz daha gündemde, ne oruç var, ne zekat, Ne Kur'an'la tanıştım, ne de kıldım bir rekat ![]() Gönül desen, henüz genç, daha haccım duruyor, Nerde bir taze görsem, kalbim küt küt vuruyor ![]() Edemedim bir türlü, şu nefsimi terbiye, Ortalıkta ne görse; tutturuyor ver diye ![]() Ey Azrail ! Bilirim, gelince beklemezsin, Tükenen vadelere, saniye eklemezsin ![]() Bu satırlar boş geçen, bir ömrün hikayesi, İbret alanlar için, son pişmanlığın sesi ![]() ![]() ![]() Bilmem ki, bir duvarda, bu mütevazi çaba; Bir küçücük pencere, açacak mı acaba? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Mevlâ Bilir Ya... |
![]() |
![]() |
#17 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Mevlâ Bilir Ya...Vefâsız dost için, yanma bu kadar;
Nankörlük, beşerin hamurunda var ![]() ![]() Gördüğün yarayı, sen yine de sar; Kullar bilmese de, Mevlâ bilir ya ![]() ![]() ![]() Gösteriş düşkünü, süzme cehâlet; İslâmı etse de, servete âlet, Üzülme ![]() ![]() Kullar görmese de, Mevlâ görür ya ![]() ![]() ![]() El etek öperek, susan dillere; Rüşvet kapısında, bükük bellere; Zulmü alkışlayan, gizli ellere; Kullar yetmese de, Mevlâ yeter ya ![]() ![]() ![]() Benlik sevdâsıyla, kalem tutana, Allah'ın hükmüne, hüküm katana, İşret sofrasında, makam satana; Kullar sormasa da, Mevlâ sorar ya ![]() ![]() ![]() Sen ki; bozmadıkça, niyetlerini, Uzatmaz kalbine, şeytan elini ![]() ![]() ![]() Temiz alnındaki, ter bedelini; Kullar vermese de, Mevlâ verir ya ![]() ![]() ![]() Bir yudumluk hazdır, çöldeki testi, Kaptırma, şu dünya çarkına postu ![]() ![]() ![]() Kim demiş ki olmaz; doğrunun dostu? Kullar olmasa da, Mevlâ olur ya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Öyle Bir Gözyaşı Ver Ki Yâ Rabbî; |
![]() |
![]() |
#18 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Öyle Bir Gözyaşı Ver Ki Yâ Rabbî;Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî;
Aklansın ![]() ![]() Korkuları, umutlara döndürsün ![]() Rahmetinle, her damlası Cehennemler söndürsün ![]() ![]() ![]() Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî; Cennetler berâtı inci damlalar, Secdelerde seller gibi çağlasın ![]() Etrafımda haşre kadar melekler, Sevinçlerle ağlasın ![]() ![]() ![]() Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî; Eritsin ![]() ![]() Gönül ufukları, nûra bürünsün ![]() Açılsın da cehlin kara perdesi, Gerçek görünsün ![]() ![]() ![]() Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî; Müjdeler dökülsün, Arş-ı Âlâ'dan, Hidâyet selleri, sineme dolsun ![]() Her damlası Mahşer Günü Şâhidim olsun ![]() ![]() ![]() Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî; Esmâ'ndaki 'Doksandokuz' aşkına, Semâlardan gufranını indirsin ![]() Hesap günü, titreşirken Mîzan'da, Hicâbımı dindirsin ![]() ![]() ![]() Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî; Firdevs Göklerinden, nûr sağnakları, Dehşet günü, Sırât üzre saçılsın ![]() Sekiz yerden, sekiz cennet kapısı Bir lâhzada açılsın ![]() ![]() ![]() Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî; Sabahı beklerken, berzâh gecesi, Selâm sellerine dönsün köpürsün ![]() Kabir toprağımdan, Mahşere kadar, Azap kirlerini silsin süpürsün ![]() ![]() ![]() Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî Arıtsın ![]() ![]() Bütün zerrelerim, Kur'ân'la dolsun ![]() Ve Mahşer günü, şu tövbekâr bedenim, Şehitlerle haşrolsun ![]() ![]() ![]() ÂMİN! |
![]() |
![]() |
![]() |
İnsan Olmak, Bu Kadar Mı Zorlaştı? |
![]() |
![]() |
#19 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() İnsan Olmak, Bu Kadar Mı Zorlaştı?Varmaz oldu, vermeye hiç elimiz, Dönmez oldu, bir özüre dilimiz, Teşekküre çoktan bitti pilimiz; En küçük damlada, sabrımız taştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Bilgisizlik, ne vehimler üretti; Önyargılar, vicdanları kör etti ![]() Dürüst olmak ![]() ![]() Öfkemizden, yüreğimiz korlaştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Çağdaşlığı, maske yaptık yüzlere; Bu çifte yüz, yakışmadı bizlere, Merhametten, haktan yana sözlere, Hoşgörümüz, neden böyle darlaştı? İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Bir tarafta, ilme şaşı bakanlar, Bir tarafta at gözlüğü takanlar, İrfan desen, bu lisandan kim anlar? Gerçek âlim, gözümüzde horlaştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Helâl kazanç, nefsimize az geldi, Bankerlere tavuk verdik, kaz geldi, O gözyaşı sağnakları, vız geldi; Saçlarımız, değirmende kırlaştı, İnsan olmak bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Yedik içtik, haram helâl bir tuttuk, Dişe göre ne bulursak hep yuttuk, Mahşer, Mîzan, Kur'ân, vicdan unuttuk; Yollarımız, hep zulümde birleşti, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? Paspas oldu; sevgi, saygı, paraya, Ahlâk döndü, kanayan bir yaraya, Ailede, şeytan girdi araya; Karı, koca, kardeş, bacı hırlaştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Evde pişen, bizi tatmin etmedi, Beş yıldızlı sofra kurduk yetmedi, Şişelerle yarışımız bitmedi; Kalp gözümüz, şehvetlerle körleşti; İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Kendimizi, masaya hiç sermedik, Başkasına hiç söz hakkı vermedik, Sövdük, dövdük ![]() ![]() Mazlum yüzler, yumruklarla morlaştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Bayramlarda, beş dakika mezarlık, Bir senede, iki namaz ![]() ![]() ![]() Ettik hâşâ Allah ile pazarlık; Bir gaflet ki; içimize yerleşti, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Oysa bizler, ihsan için varolduk; Meleklerin secdettiği bir kulduk ![]() Bu şerefi taşımaktan yorulduk ![]() Edep, hayâ, akıl, fikir yozlaştı, İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Dîn ![]() ![]() İlim, irfan, sevgi, barış bu dinde, İnsanlık, ne buldu, nefrette kinde ? Sağduyumuz, hedefinden çok şaştı; İnsan olmak, bu kadar mı zorlaştı? ![]() ![]() Ey Mübarek akl-ı selîm , nerdesin?
Sen, ateşle aramızda perdesin, Hasreti var, gör ki sana herkesin; Cür'etimiz, haddimizi çok aştı; İnsan olmak, ne kadar da zorlaştı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|