![]() |
Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!! |
![]() |
![]() |
#16 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Ç İ V İ Kötü karakterli bir genç varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Genç, ilk gün tahta perdeye otuz çivi çakmış ![]() ![]() ![]() Babasına gidip söylemiş ![]() Babası onu yeniden tahta perdenin önüne götürmüş ![]() “Bu günden başlayarak tartışmayıp kavga etmediğin her gün için tahta perdeden bir çivi çıkart ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarla kavga edildiği zaman kötü sözler söylenir ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!GÜVEN MESELESİ
İngiltere'de yargıçların maaşı yoktur ![]() ![]() İngiliz devleti hakimlerine o kadar güveniyor yani ![]() Birgün hakimin biri bir bankaya gidip 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Banka yöneticileri en üst makamdan onay almadan bu kadar parayı veremeyecekleri söyleyip hemen Içişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlığa filan telefon etmişler ![]() Ancak aradıkları her yerden gelen cevap aynıymış: ÖDEYIN! Gel gelelim bankada o kadar nakit yokmuş ![]() ![]() Ertesi gün para bir bavul içinde hazırmış ![]() ![]() Hakim çıkagelmiş ![]() ![]() ![]() Hemen Adalet Bakanlığı'nı aramışlar ![]() Derhal bakanlık müfettişleri devreye girmiş ve hakime hareketinin sebebini sormuşlar ![]() Hakim : "Kraliçe nin hükümeti bize gerçekten bu kadar güveniyor mu? Onu sınadım" cevabını vermiş ![]() Raporlar bakanlığa iletilmiş ve aynı gün hakim azledilmiş ![]() "Kraliçe hükümetinin saygın bir hakimi, devletine güvenmiyor ve onu sınıyorsa, devlet ona asla güvenmez ![]() - "Güven" çok ince bir çizgidir ![]() Onu kalınlaştırarak kırılmasını engelleyen tek şey, " iki taraflı " olmasıdır ![]() Şimdi birkaç noktayı sorgulamak istiyorum ![]() ![]() İşinizdeki ilişkilerinizde, ortamınızda güven önemli mi? Personeliniz size ne kadar güveniyor? Neden? Güven seviyesi beklentilerinizi karşılıyor mu? Geliştirmek için neye ihtiyacınız var? Aldığınız aksiyon nedir? Siz personelinize ne kadar güveniyorsunuz? Neden? Güven seviyesi beklentilerinizi karşılıyor mu? Geliştirmek için neye ihtiyacınız var? Aldığınız aksiyon nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!İYİ Kİ GELDİN! Adam kapıyı açtığında, polislerle karşılaştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Ya Sonra Alanında başarı ve şöhreti yakalamış zengin bir yatırımcı küçük bire sahil kasabasında tatil yapıyordu
![]() ![]() ![]() ![]() “Balıkların çok kaliteli ve güzel” dedi balıkçıya, “Seni tebrik ederim ![]() “Teşekkür ederim” diye karşılık verdi balıkçı ![]() “Bu balıkları tutman ne kadar zamanının aldı?” “Fazla değil, bir iki saat ![]() “Peki neden birkaç saat daha kalıp daha fazla balık tutmadın?” “Yakaladığım balıklar bu gün ki rızkımızı yetiyor ![]() “Peki ama geriye kalan vakitlerde neler yapıyorsun?” “Çocuklarımla oynar, öğle uykusuna yatar, evimin bahçesinde çalışır ve arkadaşlarımla oturur sohbet ederim ![]() ![]() Yatırım bankacısı küçümser bir eda ile “Ben işletme ve yatırım konusunda doktora yaptım” dedi, “İstersen sana yardım edebilirim ![]() “Öncelikle, balık avlamaya daha fazla zaman harcamalısın ve para kazanmalısın ![]() ![]() ![]() Balıkçı araya girdi: “Peki, ya sonra?” “Sonra, yakaladığın balıkları aracıya satmak yerine, onları balık konservecilerine doğrudan sen satarsın ![]() ![]() Böylece, hem ürünü, hem ürünün işlenmesini, hem de dağıtımını kontrol altında tutarsın ![]() ![]() ![]() “İyi de, bu işler ne kadar zaman alır?” diye sordu balıkçı ![]() “15-20 sene ![]() “Peki ya sonra?” Yatırımcı keyifle güldü ve “İşin en güzel kısmı o zaman başlıyor” dedi ![]() “Doğru zaman geldiğinde şirketini halka açacağının ilan edersin ve hisse senetlerini satışa çıkarırsın ve çok zengin olursun ![]() ![]() “Demek trilyonlar ![]() ![]() ![]() “Sonrası belli değil mi canım? Sonra da emekli olursun ![]() ![]() ![]() Balıkçı: “Peki, şimdi ne yaptığımı sanıyorsun Allah aşkına ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Dilenci Kim?
Saltanatının sınırları geniş diyarlara uzanan bir hükümdardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu hükümdar, bir gün sarayının önündeki bahçede yürüyüşe çıkmış gezinirken, yanına başı önünde eğik, elinde dilenci kabı taşıyan bir adam yaklaştı ![]() ![]() Hükümdar, adamlarına o ana dek hiç konuşmayan dilenciyi bırakmalarını emretti ![]() “Ne istiyorsun?” diye büyüklenerek sordu hükümdar ![]() ![]() ![]() Fakirler, dilenciler bir şeyler ister, o onlara fazlasıyla ihsanda bulunur, adamlar bin bir teşekkürle ve minnetle yanından ayrılırken o “Var mı benim gibi cömert?” dercesine sağına soluna bakınır ve etraftaki yağcıların övgü dolu sözlerini kendinden geçerek dinlerdi ![]() Ama bu defa öyle olmadı! Dilenci güldü ve başını kaldırıp hükümdarın gözlerinin içine bakarak şöyle dedi: “Sultan hazretleri yoksa benim arzumu yerine getirebileceklerini mi sanıyorlar?” Böylesine küstahça bir söz karşısında önce ne yapacağını bilemedi hükümdar ![]() ![]() ![]() ![]() “Elbette ki senin arzunu yerine getirebilirim ey dilenci! Ne olduğunu söyle yeter ![]() “Çok basit,” dedi dilenci ve dilenirken kullandığı kabı uzattı: “Bu kabı bir şeyle doldurmanın istiyorum ![]() Bu kadar basit bir isteği duyunca rahatlayan hükümdar kahkahalarla güldü: “Bundan kolay ne var?” Yanındaki vezirlerden birisine dönüp emretti: “Bu adamın kabını parayla doldurun ![]() Vezir saraya gitti, dönüşte getirdiği büyükçe bir kese altını dilencinin kabına boşalttı ![]() ![]() Hükümdar ve etrafındakiler gördüklerine inanamadılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne kadar altın ve gümüş boşaltırsa boşalsın, hükümdar dilencinin küçük kabını dolduramıyordu ![]() ![]() ![]() Gerçekten de, altınlar, gümüşler, elmaslar, yakutlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En sonunda, hükümdar dilencinin kapandı ve mağlubiyetini ilan etti: “Sen kazandın, ama gitmeden önce bana tek bir şey söyle ![]() ![]() Gerçekte, bir dilenci değildi karşısındaki ![]() ![]() Melek “Bu kap” dedi, “insan hırsından yapılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Yeşil Elbise Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu
![]() "Gel seni camiye götüreyim", dedim ![]() ![]() "Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun," dedi ![]() "Biliyorum ama,sebebini gerçekten merak ediyorum ![]() "Ne bileyim olmuyor işte,dedi ![]() ![]() Gayri ihtiyari gülmeye başladım ![]() "Herhalde şaka yapıyorsun," dedim ![]() "Ciddi söylüyorum," dedi ![]() ![]() Gerçekten öyleydi ![]() ![]() "Peki,dedim ![]() "Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim," dedi ![]() ![]() ![]() Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmişti ![]() ![]() Onunla konuşmamızdan 2 ay sonra,kendisinin camide olduğunu söylediler ![]() ![]() Bahçedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve üzerinde yine yeşiller vardı ![]() Yavaşça yanına yaklaştım ve kısık bir sesle: "Hani,dedim ![]() Hiç sesini çıkarmadı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Habib Baba Doğu Anadolu’dan, Habib Baba isimli bir şahıs, 4 ![]() ![]() ![]() Hayırlısı der içinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamama gider, yıkanmak istediğini söyler ![]() ![]() ![]() ![]() Baba ![]() “Celalli sultan 4 ![]() “Baba bir hışımlarına uğramayayım, benim kellemle oynama ![]() “Şuracıkta, sessiz sedasız yıkanırım, onlara görünmem ![]() ![]() Hamamcı, Habib Baba’nın ısrarına dayanamaz, yüzü yumuşak bu Anadolu insanını geri çeviremez ve kabul eder ![]() ![]() Biraz sonra hamama tebdil-i kıyafet, celâlli sultan 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beraber yıkanırken, bir ara Habib Baba gencin sırtını keseler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keselerken âdeta bir yoklama çeker ve “Baba” der “Kader de, vezir olmak ta varmış ![]() ![]() ![]() ![]() “A be evladım” der Habib Baba, “Öyle bir sultana vezir ol ki, vezirlerin bile karşısında titrediği sultana senin uyuzlu sırtını keseletsin!” |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!“A be evladım” der Habib Baba, “Öyle bir sultana vezir ol ki, vezirlerin bile karşısında titrediği sultana senin uyuzlu sırtını keseletsin!” Hayat bu işte:)
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!H A Y I R Bir zamanlar Afrika’daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı ![]() ![]() ![]() Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı ![]() “Bunda da bir hayır var!” Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar ![]() ![]() ![]() Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: “Bunda da bir hayır var!” Kral acı ve öfkeyle bağırdı: “Bunda hayır falan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?” ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşının zindana attırdı ![]() Bir yıl kadar sonra kral, insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamlarıyla birlikte avlanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın baş parmağının olmadığının fark ettiler ![]() ![]() geleceğine inanıyorlardı ![]() ![]() ![]() Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu ![]() ![]() “Haklıymışsın!” dedi ![]() ![]() İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum ![]() ![]() “Hayır” diye karşılık verdi arkadaşı ![]() ![]() “Ne diyorsun Allah aşkına?” diye hayretle bağırdı kral ![]() “Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi?” Ve sonrasının düşünsene ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Dostun Attığı Gülden Yaralanmışız ![]() ![]() ![]() Hallâc-ı Mansûr hazretlerini Bağdât'ta Tâkkapısına götürdüler ![]() ![]() ![]() ![]() Hallâc-ı Mansûr'un rahmetullahi aleyh elleri ve ayakları kesildiğinde; "Sakın korkudan sarardığımı zannetmeyin ![]() ![]() ![]() Darağacına çıkan Mansûr hazretlerine şu suâl soruldu; "Tasavvuf nedir?" "Tasavvufun en aşağı derecesi, işte bende gördüğünüz bu haldir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kendisinden nasîhat istemek için gelen hizmetçisine; "Nefsi, yapması gereken bir şeyle, ibâdetle meşgul et! Yoksa o seni yapılmaması gereken bir şeyle, haramlarla meşgul eder ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!K E Ş K E Eski Çin’de taş ustası olarak çalışan Lee adında bir adam vardı
![]() ![]() ![]() Bir gün Lee işinden evine dönüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra fısıltıyla “Allah’ım” diye dua etti, “keşke güneş olsaydım ![]() ![]() Allah Lee’nin duasının kabul etti ve ona “Güneş olabilirsin” cevabını verdi ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç gün sonra, gökyüzünde kocaman beyaz bir bulut belirdi ![]() ![]() ![]() “Keşke bulut olsaydım!” diye dua etti bu defa ![]() ![]() Allah duasını yine kabul etti ve “Bulut olabilirsin” dedi ![]() ![]() Bir gün, Lee kendisine doğru büyük bir kara bulutun gelmekte olduğunun gördü ![]() ![]() ![]() Lee, kara bulutun önce yağmur damlalarına, sonra da kocaman bir ırmağa dönüştüğünü görünce “Keşke ırmak olsaydım ![]() ![]() Lee’nin duasını işiten Allah “Peki” dedi, “ırmak olabilirsin ![]() Böylece, Lee nehir yatağı botunca çağlayarak aktı, aktı ![]() ![]() ![]() “Kaya, kaya!” diye düşündü Lee, “Sonunda her şeyin en güçlüsünü buldum ![]() ![]() ![]() Ve Allah Lee’yi o kaya kütlesine dönüştürdü ![]() ![]() Bir gün, bir adam geldi ve kayadan büyücek bir parça kesti ![]() ![]() ![]() “Keşke” diye düşündü, “kayayı kesen o adam olabilseydim ![]() ![]() Ve Allah Lee’yi tekrar taş ustası haline getirdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Din de sabun gibidir Dine pek inanmayan bir sabun imalatçısı bir gün konuşmakta olduğu bir hocaya, “sizin anlattığınız dinin dünyaya bir faydası olsaydı, insanlara bir iyilik getirseydi, aradan geçen bunca zamana rağmen hala kötülük ve kütü insanlar kalır mıydı?”der ![]() Hoca efendi adamın yüzüne şöyle bir baktıktan sonra: “ – Senin yaptığın sabunlar da bir işe yaramıyor anlaşılan ![]() ![]() Sabuncu itiraz eder: “ Adamlar sabun kullanmıyorlarsa benim suçum ne?” Hoca efendi hemen taşı gediğine koyuverir: “ Peki insanlar dinin getirdiklerine uymuyorlarsa dinin suçu ne? Eğer dinin kuralları uygulanırsa ve her alanda dine uygun yaşanırsa tüm dünyaya iyilik ve düzen gelir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Küçük Ev Bir köylü bilgenin yanına geldi ve şikayete başladı:
“Ne’ olur bana yardım edin, yoksa çıldıracağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sana söyleyeceğim şeyi yapacağına söz verir misin?” diye sordu bilge ciddi bir sesle ![]() “Yemin ederim, ne söylerseniz yapacağım ![]() “Pekâla ![]() “Bir inek, bir keçi ve altı tavuk ![]() “Onların hepsini evinize al ![]() ![]() Bilgenin talebesi çok şaşırmıştı, ama itaat edeceğine söz vermişti bir kere ![]() Böylece, hayvanları da odaya aldı ![]() ![]() ![]() “Mahvolmuş durumdayız ![]() “Şimdi git ve hayvanları evden çıkar” dedi bilge ![]() Adam eve kadar hiç durmadan koştu ![]() “Hayat ne kadar güzel ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Zenginin Çorabı Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince, oğlunu yanına çağırmış ![]() Evvelâ en mühim vasiyetini bildirmiş ![]() “Beni mezara çoraplarımla gömün ![]() Anlamamakla berâber kabul etmiş oğlu ![]() ![]() “Ölümümden sonra, ilk başın sıkıştığında bu mektubu açarsın” demiş sonra ![]() Ona da “Peki” demiş çocukcağız ![]() Neyse hak vâkî olmuş, adam rûhunu teslim etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Dinimizce uygun değil böyle bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mektupta şunlar yazılıymış: “Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
b@ron
|
![]() Cevap : İbret veren kısa hikayeler..:!!!Namaz ADAM, bineceği otobüsün kalkmasına bir saatten fazla süre olduğu için, terminalin yarı aydınlık koridorlarını arşınlıyordu ![]() — Herhalde namaz kılacaksınız, dedi ![]() ![]() Adam, elindeki sigaranın külünü delikanlının ayakları dibine silkelerken: — Sen herhalde görevlisin, diye diklendi ![]() Delikanlı, köşedeki süpürgeye işaret ederek: — Temizlikçiyim efendim, diye kekeledi ![]() ![]() Adam, onu alaycı gözlerle süzerken: — Ben, namazı senin gibi çulsuzlara bıraktım, diye sırıttı ![]() Temizlikçi genç, adamın hakaretine aldırmayacak kadar olgundu ![]() ![]() ![]() Adam, mağrur adımlarla oradan uzaklaşırken, başının döndüğünü hissetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Allah kabul etsin bey amca, dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|