![]() |
Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için' |
![]() |
![]() |
#16 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'HERŞEYİN OLMAK İSTERDİM Güneşin olmak isterdim senin Hatta gün ışığın Hatta sabah yüzüne vuran ilk ışık olmak isterdim Işığın olmak isterdim senin Sabah uyandığında ilk beni görmeni gülümsemeni isterdim Perdelerin arasından sızmayı başarmış gün ışığı gibi gelip göz bebeğine girmek isterdim Sonra kendimi görmek isterdim göz bebeğinde gözbebeğin olup Göz bebeğindeki ışık olmak isterdim… Sızmak isterdim tüm sıcaklığım ve sevgimle kalbine Bir anda ısıtmak isterdim seni Sıcaklığın olmak isterdim Buz tutmuş hiçbir zerren kalmasın isterdim Öyle sızmak isterdim ki her çatlaktan içeri gireyim yayılayım bir anda Seni ısıtan sıcaklık olmak isterdim… Bir gülümseme olmak isterdim yüzüne yayılan Sen istemesen de gelip yüzüne yapışan bir gülümseme Işık gibi bir anda tüm yüzünü aydınlatan bir gülümseme olmak isterdim Çimlere yayılmış bir beden olmanı isterdim Şöyle sırtüstü uzanmış kollarını açmış gökteki bulutları kucaklayan bir beden Burnuna mis gibi toprak kokusu gelirken sen gülümseyesin istiyorum yaşama Sonra bulutların arasından sızan güneş ışığın olmak isterdim yine Sızıp sevincin olmak isterdim… Dudağının kenarındaki alaycı kıvrım olmak isterdim Yaşamla dalga geçen alaycı kıvrım Öyle bir kıvrım ki yaşam sana dokunamasın seni örseleyemesin senden korkusundan Dudağının kıvrımındaki ışık olmak isterdim Çabucak sende olmak için ışık olmak isterdim… Ellerinle topladığın kır çiçekleri olmak isterdim Tek tek özenle toplayıp pencerenin önündeki vazona koyduğun gün boyu kokladığın sevgiyle baktığın kır çiçekleri olmak isterdim Çiçeklerden yansıyan renk olmak isterdim sonra Yüzüne canlılık veren renk Rengin olmak isterdim senin… Kahkahan olmak isterdim Ağzından çıkan kocaman bir kahkaha olmak Düşünmeden kontrolsüz ansızın gürültülü günler boyu süren bir kahkaha Neş’en olmak isterdim senin Hiç bitmeyen neş’en… Sen olmak isterdim Işığın gibi sen olmak isterdim Sende bir sen olmak benden bir sen olmak isterdim Hayat ışığın olmak isterdim hep hayattar olasın diye Benimle hayat bulasın diye hep sende olayım diye ışık olmak isterdim Işığın olmak isterdim… Senin ışığın olmak isterdim alıntı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'SENSİZ OLMUYOR
![]() ![]() Bugün gözlerine benzeyen yağmurlar yağdı bu şehre, Sokaklarında gözyaşlarımı saklamadan yürüdüm, Yağmurdan başka ağladığımı anlayan olmadı, (Sen olsan anlardın ![]() Bütün gece iliklerimize kadar ıslandığımız bir günün aydınlığında gözlerinden öpüp tekrar çıplaklığa büründüğümüzü hatırlıyorum, Ki şimdilerde hatırlamak avutmuyor içimdeki seni hücrelerine kadar hissetmiş çocuğu, Avutmuyor penceremde gülüşüne benzeyen kuşların kanat sesleri, Avutmuyor albümlerde saklı mahsun gülüşlerin… İçimden seslerin geçiyor, sen olsan şimdi, “Delice tutkulu bir aşksa yaşadığın, bitmişse bile güzeldir!” derdin ![]() Derdin beni adam etmeyi becerebildiğin için, Yakışmadı bize bu son, yollarımıza ayrılık yakışmadı, Savrulmak yakışmadı sevdiğimiz dingin rüzgârlarda sonbahar yaprakları gibi, Savurmak yakışmadı içimizdeki çocuğun hayallerini Kaf Dağı’nın ardına… Bir gölge gibi ardından sürüklediğin çaresizliğim, Gittiğin yollara düşüp ardınsıra gidemeyişim, Seni her geçen gün büyüyen bir aşkla sevmeye gönüllü meyledişim, Sevmeyi seninle sevişim, Gidip dönemeyişim… Önüm, arkam, sağım, solum… ![]() Sende kaldı… Sende kalmış, Nasılsa hep yanımdasın gecelerinden birinde beraber içtiğimiz sigaranın dumanı, Yudum yudum paylaştığımız bir bardak çayın demi, Hep şeş attığın tavlamızın pulları, (Ki hatırla ne çok severdin tavlayı koltuk altıma sıkıştırmayı…) Doğubayazıt’ta Ağrı Dağı manzarasında Hani Baba Türbesi’nde el ele çekindiğimiz fotoğrafları, İş olsun diye açtığımız kitaplarımızdan İngilizce Dersi Notları, Acılar Denizi’nde Ümit Yaşar mısraları, Öznesini yitmiş yaşantımın dünü, bugünü, yarını, Sende kalmış… Her nasılsa; Kızıla boyattığın, her rüzgârda yanaklarıma esen saçlarından birkaç tel, Aynanın karşısına geçip uzun uzun makyaj yaptığında unuttuğun bir rimel, Tertemiz yıkayıp kaçak çay demlediğin bir demlik, Sanki ikimizin düğünüymüş gibi kalkıp oynadığın bir şenlik, Zihnime kazıdığın, anlamını hiç bilmediğim birkaç yöresel sözcük, Dudaklarımda her hatırladığımda kanayan bir öpücük, Kağıtlarda unuttuğun hiç çıkmayan bir fal, Soğuk kış gecelerinde omuzlarına attığın bir şal, Mavi boncuklarla yaptığın bir bileklik, Ve çok sevmiş bir adam, bir dağınık, bir yitik Bende kalmış… Ölümlerle sınanan, ayrılıklarla bilenen, karanlıklarla körelen, Eylül sarısı yüreğim seni istiyor, Bil ki yüreğime kaskatı otursa da Zeh’r aşk’ın Sensiz olmuyor alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Bütün Kaçışlarım Sanaydı Ölümsüz bir iksiriz biz, sevdikçe kanyonlardan dökülüyoruz Aşk’ın izdüşümüyle dağlar aşıyor, bir semah gibi dönüyoruz Kendi coşkumuzun rahlesinde oturup, gecelerde çoğalıyoruz Sevdikçe birbirimizi gülüm, sevginin eşsiz çiçeklerini ekiyoruz Ruhumuzun azgın dalgalarına sığ koylar aradığımızda, hep gecelerin yalnızlık kürekleri kalacak yıpranmış gönül teknemizde ![]() ![]() ![]() Sesimizin sarmaşıklarına tutunarak nisan düşleri kurardık, insanca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınsal duruşlarınla varlığıma anlam katan bir gerçektir sevgin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En gizli gecelerin gizli gelgitlerinde avuçlarımdaki er coşkularla seni çağırırdım inleyişlerime ![]() ![]() ![]() ![]() Gönlünün el yordamıyla suskunun salıncağında düşlerken yıldız ışıltılarını, karanlıkla dertleş gül yüreklim ![]() ![]() ![]() ![]() Seninle demlenmiş bir sevgi badesi bıraktım masana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umutlar bağladığımız gönül ağaçlarında bütün adak çaputlarının rengi gözlerindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdanı hecelemenin farklı anlamlarında seninle sabaha erdi düşünüşlerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınır ötesi gizil gölgelerle büyüyorum içinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selahattin Yetgin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
hayalet
|
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Simsiyah bir geceye bulutlanıyorum
![]() ![]() “Sonsuza kadar… Hani ölsem de yine vazgeçmem ki-senden” Hiçbir şey uzak değildi! Bak bu sözü hiç unutma ”Hani ölsem de vazgeçmem senden” yalan değil ![]() ![]() Sonbaharın soysuz gününde çırpınıyorum… Güz mevsimi her şeyi düşürüyor; içimdeki güzelliğini artık hiç büyütemiyorum ![]() ![]() Sendeyim ![]() ![]() / ![]() ![]() ![]() Hani haykırsam suyla karışık ![]() Herkes görebilse içimdeki o güzelliğini ![]() ![]() Soysuz bir aşkın susuzluğunda kaldım işte! ![]() ![]() “Yenildim yüreğine… Kalakaldım bir sözünle/ yine de unutamadım…” Yokluğun eskisi gibi acıtmıyor tenimi… Bak tenim dedim fark ettiysen yüreğim demedim ![]() ![]() ![]() Hiçbir şey uzak değildi! Ama her şey çok uzaktı ![]() ![]() “Sevildiğimi sanıyordum… Sevmek-sevilmek ayrı duygularmış ![]() Sessiz rüzgârların felaketindeyim ![]() ![]() ![]() ![]() Çareler ölmüş elimde ![]() ![]() —anla beni artık! Yalancı baharın koynunda büyütme çiçekleri; artık yeter güller kokmuyor eskisi gibi… Baksana ![]() ![]() …yüzüm ![]() Avuçlarımda umudumu tutuyorum ![]() İçim acıyor desem çok mu acıklı olurum… Bak yine kasım ayı geliyor; korkuyorum doğum günün yaklaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() İki yaralıyız şimdi ayrıyız Biz seninle masum günahsız Başkasında sürgün aşkımız ![]() ![]() alıntı! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Gül..Gülüm.. 'gülgüzeli için'Emeğine sağlık sevgili hayalet teşekkürler ![]() ![]() ![]()
|