|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hikayelerkurgularkabuslarkasırgalar, korkunç |
![]() |
Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-Kasırgalar |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarÖLÜMÜN GETİRDİĞİ KOLYE Norfolk Muzesindeki ofisimde bir Kasim gecesi yakin bir arkadasim ve meslektasimla hem kahve iciyor hem de biyoloji uzmani olarak ornek toplamak uzere ciktigimiz seyahatlerde edindigimiz tecrubelerimizden konusuyorduk ![]() Derken zil sesi duyuldu ![]() ![]() ![]() ![]() Geceleri bazi kimselerin calismak icin muzeye geldikleri olurdu ![]() ![]() ![]() Fakat ben bu zil calinisini ilk defa duyuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karsimda annem duruyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Aptallasmis kalmistim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne zaman oldun?" diye birden sordum ![]() ![]() "Ne iyi ettin de beni gormeye geldin ![]() "Sana bir gun Amerika'ya donecegimi soylememis miydim?" dedi ve ekledi; "Iste geldim!" Roland birden atildi "Allahaskina durun ![]() ![]() "Fakat karsindaki annem Roland nasil inanmak istemezsin?" "Annen hasta ![]() ![]() ![]() Ilk defa olarak aklimla dusunup yavasca mirildandim: "Annem oldu" dedim ![]() Bundan sonra annemle eski gunleri konusmaya basladik; kisa zaman sonra eskiye o kadar dalmistik ki Roland'in odadaki varligini tamamen unuttuk ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra annem "Vakit gec oluyor oglum Kentucky'deki kizkardesine gidecegim yola cikmam gerek" dedi ![]() Ayaga kalkti ve elime bir sey verdi ![]() ![]() ![]() ![]() "Sana ne verdi?" diye sorunca birden aklim basima geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Roland'a gosterdim ![]() "Bu kadari bana fazla ![]() ![]() "Ama seninle gercek ve tabiat disi seylerden uzun uzun konusmustuk ![]() ![]() ![]() Annemin olum ilanini okudugum gunun ertesi Paris'teki babamdan su mektubu aldim: "Sevgili oglum Bildirecegim haberin sana ne kadar aci verecegini biliyorum cok metin olmalisin ![]() ![]() Onun son defa gozlerini kapadigini gormek beni kedere bogdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Butun kalbimle annenin aramizdan ayrilisinin verdigi kederi olgunlukla kabul etmeni temenni eder benim de kendimde ayni kuvveti bulmami Tanri'dan dilerim ![]() Seni her zaman seven Baban ![]() Annemin hayaletini bir hayli sure sonra yine gordum ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gun nehirden yukari dogru botlarla ilerlemeye basladik ![]() ![]() ![]() ![]() Kendime geldigim zaman bir hastahanede yatagimdaydim ![]() ![]() Doktoru daha sonra gordugumde: "Bizi fena korkuttunuz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarKORKUNÇ HAYALET Gecen yuzyilda Kralice Victoria'nin en iyi siyaset adamlarindan biri olan Lord Dufferin'in asil adi Frederic Temple Hamilton Blackwood idi ![]() ![]() ![]() Lord Dufferin bir yazarin oglu idi ayni zamanda uyanik bir zekasi vardi ![]() ![]() ![]() ![]() Paris'teki gorevine baslamadan once Irlanda'da Cork yakinlarinda oturan arkadaslarinin yaninda birkac hafta tatil yapti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lord birden tarifsiz bir korkuya kapildi ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah olayi arkadaslarina anlatti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkac yil sonra - bu arada Lord Dufferin coktan Paris'te elcilik gorevine baslamis ve basindan gecen olayi unutmaya yuz tutmustu - Buyuk Otel'de bir konferansa davet edildi ![]() Tam otelin asansorune binmek uzereyken gozu asansorcuye ilisti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cesetler disariya cikartilirken Lord Dufferin adamin yuzunu bir kere daha inceledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarGİZLİ ÇEKMECE Koydeki komsumuz Elise yeryuzunde kimsesi olmayan fakir ve yasli bir kadindi ![]() ![]() Olume yaklastigi son gece yaninda bulunuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gun de ogle uzeri ruhunu teslim etti ![]() ![]() Cenazesinde sadece ben ve yakinlarim vardi ![]() Aradan bir kac gun gecti… Ruya gorup gormedigimi uyanik olup olmadigimi kesin olarak soyleyemeyecegim ![]() ![]() Gayet belirli bir sekilde bana: "Yavrum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sozler sona erince buharlasir gibi oldu boslukta dagilarak gozden siliniverd! ![]() ![]() Yanimda yatan esimin duzenli nefes alislarini duyuyordum ![]() Ertesi sabah geceki olayi anlattigim zaman kocam sozlerimi supheci hatta hafiften alayci bir tavirla karsiladi ![]() Ama ben her seye ragmen buyuk kestane agacinin altinda bir arastirma yapmaya karar vermistim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu anlatilmasi guc garip olay uzerimizde bir sok etkisi yapmisti! ![]() ![]() ![]() Paranin onemli bir kismi ile dostumuza guzel bir mezar yaptirdik ![]() Bu garip esrarli olayi nasil aciklayacagimi hala dusunuyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-Kasırgalarşimdi de biraz piramitlerden bahsedelim: Piramitlerin Esrarı * Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır ![]() ![]() * Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda sadece 2 kez güneş girmektedir ![]() * Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür ![]() * Piramitlerin içerisinde ultra sound radar sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır ![]() * Kirletilmiş suyu birkaç gün Piramit'in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz ![]() * Piramit'in içerisinde süt birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir ![]() * Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler ![]() * Piramit'in içine bırakılmış su 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir ![]() * Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır ![]() * Kesik yanık sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir ![]() * Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar fakat içlerini göremediler ![]() * Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarUĞURSUZ ARYA 1852 yılında Paris Operası Kral VI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herşeye rağmen gösteri sürecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımcılar ve sorumlular panik halindeydiler; ölümün üçüncü kez geleceğinden korkuyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık herkes pes etmişti; opera kapatıldı oyun kaldırıldı ![]() ![]() ![]() GARiP APARTMAN 23 Ağustos 1980'de New York'ta geceyarısı NBC kanalında yayınlanan bir talk-show'da ruhçuluğa meraklı Alex Tanous'un söyledikleri aylar sonra gerçekleşecekti ![]() Talk-Show yöneticisi Lee Spiegel'in amacı yetenekli gördüğü insanlarla deneyler yapmaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu sözlerim gerçekleşecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu talk-show 5 Eylül 1980'de yayınlandı; ancak 8 Aralık 1980 günü tekrarlanacaktı; çünkü o gün dünyanın en ünlü müzisyenlerinden biri olan pop-star John Lennon eşi Yoko ile birlikte Dakota Apartmanları'ndaki dairelerine dönerken uzak bi eyaletten gelen psikopat biri tarafından vurularak öldürüldü ![]() Tanous bahsettiği ünlü kişiyi kimin öldüreceği sorulduğunda bir isim vermemişti ![]() ![]() Bir şey daha var; korku sinemasının en iyi örneklerinden sayılan ve başrolünü Mia Farrow'un oynadığı 'Rosemary'nin Bebeği' filminin çekimi sırasında ard arda bir sürü uğursuzluk yaşanmış ve oyunculardan bazıları sonradan psikiyatrik tedavi görmüşlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() Katil soruşturmada Lennon'u neden vurduğunu bilmediğini söylüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-Kasırgalar1975 haziran ayinin basinda bir olay yasadim ![]() ![]() ![]() Aksam üstü eve gitmek için kalktim dedem eski tip asansörün kapisini açmak için anahtar aramaya koyuldu sabredemedim en üst kattan merdivenlerden indim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam birden merdivenlere yöneldi bende yukari dogru firladim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarSu an 17 yasindayimm ve olay bundan 3-4 sene evvel yasanmistir ![]() O yaz en büyük zevkimiz arkadaslarla gece asagi inmek idi ve hemen hemen indigiimiz her gece birbirimize korku hikayeleri anlatiyorduk ![]() ![]() içimizde en çok hikaye anlatan Nedim diye bir arkadasimiz idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu anlattigi hikaye ilginç oldugu kadar inandirici gelmemisti çogumuza ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün ise belki hepimiz için hayatimizinn en korkunç günü olmustu ![]() ![]() inanmayan arkadaslar eski gazeteleri karistirabilirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-Kasırgalarbundan 7-8 sene once yani 10-11 yaslarındayken arkadaşlarla saklambaç oynuyoduk neyse bir arkadaşın evinde oynuyoduk (ilkerin evinde)neyse ebede buse diye bir kızdı herkez saklandı bende ilkerle balkona saklandım(Akşam oynuyoduk)buse sobe ilker diye bi ses duyduk ulan dedik seni nası gördü buraya gelmeden sonra bi geldik buse dedik ilkeri nasıl gördün dedi banyoda kafası çıkmış görünüyodu dedi biz ona ilkerle balkonda olduğumuzu söyleyince şok kız nasol tırstı tabi bizde sonra yatır varmış galiba orada ondanmış ben hala anlamadım banyodaki ilker gerçekse benim yanımdaki kimdi benim yanımdaki gerçekse banyodaki kimdi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarKaliforniya İtfaiyesi yetkilileri bi orman yangınından sonra ormanın içinde yanmış bi balık adam cesedi bulmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orman yangınlarını söndürmek için helikopterlerle denizden su alınıp alevlerin yoğun olduğu yerlere dökülürmüş ![]() ![]() Bu tiraji-komik efsane 1987 yılında ortaya çıkmış ![]() ![]() ![]() Zaman heba etmek için eşi bulunmaz bi oyun vardır hani: Biri bi cümle söyler “Müzik sustu ve adam öldü” gibi ardından da oyuna katılan diğer kişiler cevabı “evet-hayır” olan sorular sorarak o adamın nasıl öldüğünü bulmaya çalışır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-Kasırgalarİngiltere aniden bastıran sisiyle ünlüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyatla ilk arabaya yaklaşmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Panik içinde arabasına koşmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra cesetlere ait iki kafa bulunmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MI5'da yeni kurulan seri katil araştırma birimi olay mahalini didik didik incelemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarBir hikaye daha; Eski zamanlarda bir adam bir dervişe şeytanı merak ettiğini sürekli görmek istediğini söylemiş ![]() şeytan tam 40 yıl sonunda ölceksin der ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-KasırgalarBir hikaye daha yine bir yöremizde mezarlığın yanında apartmanda bir arkadaşım otururdu bir gün bana cuma geceleri saat gece 3 te çok uzakta bir ışık belirdiğini daha sonra daha da yaklaşaraş bu mezarlığa girdiğine sonrada 4-5 dk sonra geri gidi dedi ![]() ![]() kaldım saat harbiden tam 3 te yukarıda bir ışık belirdi dedim acaba uykusuzluktan mı diye ama gitgide yaklaştı ve mezarlığa indi tabi ben o arada kalp krizi geçiriodum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkunç Hikayeler-Kurgular-Kabuslar-Kasırgalarbi daha dalga geçersen ölürsün öncelikle merhaba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|