![]() |
22 Tane Güzellerinden Hikayeler |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerYAŞAMAK, SEVMEK ve ÖĞRENMEK Öğretmenin adı bayan Thompson'du ve 5 ![]() ![]() ![]() sırasına adeta çökmüş gibi oturan küçük bir öğrenci vardı ![]() Adı Teddy Stoddard ![]() ![]() Çalıştığı okulda bayan Thompson, her öğrencinin geçmişteki kayıtlarını incelemekle de görevlendirilmişti ve Teddy'nin bilgilerini en sona bırakmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci sınıf öğretmeni: "Mükemmel bir öğrenci, arkadaşları tarafından sevilen, fakat evde annesinin amansız hastalığı onu üzüyor ve sanırım evdeki yaşamı çok zor ![]() ![]() ![]() Üçüncü sınıf öğretmeni: "Annesinin ölümü onun için çok zor oldu ![]() ![]() ![]() Dördüncü sınıf öğretmenine gelince: "Teddy içine kapanık ve okula hiç ilgi göstermiyor, hiç arkadaşı yok ve bazen sınıfta uyuyor ![]() ![]() ![]() ![]() kaba kahverengi bir kese kağıdına beceriksizce sarılmıştı ![]() ![]() Bazıları, paketten çıkan sahte taşlardan yapılmış, birkaç taşı düşmüş bileziği ve üçte biri dolu parfüm şişesini görünce gülmeye başladılar, fakat öğretmen, bileziğin ne kadar zarif olduğunu söyleyerek ve parfümden de birkaç damlayı bileğine damlatarak onların bu gülmelerini bastırdı ![]() O gün okuldan sonra Teddy öğretmenin yanına gelerek; "Bayan Thompson, bugün hep annem gibi koktunuz" dedi ![]() Çocuklar gittikten sonra öğretmen yaklaşık bir saat kadar ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğretmenin, hepinizi aynı derecede seviyorum yalanına karşın Teddy, onun en sevdiği öğrenci olmuştu ![]() Bir yıl sonra, kapısının altında bir not buldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kez mektubun altındaki imza biraz daha uzundu ![]() Theodore F ![]() ![]() İlkbaharda bir mektup daha aldı bayan Thompson ![]() ![]() ![]() ![]() Bayan Thompson törene giderken özenle sakladığı birkaç taşı düşmüş olan o bileziği taktı, Teddy'nin ona verdiği ve annesi gibi koktuğunu söylediği parfümden sürmeyi de ihmal etmedi ![]() Birbirlerini sevgiyle kucaklarlarken, Teddy, onun kulağına "Bana inandığınız için çok teşekkürler bayan Thompson, kendimi önemli hissetmemi sağladığınız için ve beni böyle değiştirdiğiniz için de ![]() ![]() ![]() ![]() Bayan Thompson gözünde yaşlarla ona karşılık verdi: "Yanılıyorsun Teddy ![]() ![]() ![]() ![]() Seninle karşılaşıncaya kadar ben öğretmenliği bilmiyormuşum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerIki Arkadas Iki tane çok iyi arkadas varmis ![]() ![]() ![]() Istanbullu bir gün mardine gitmis arkadasini ziyaret etmek için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yolda bir ihtiyar bunu durdurmus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün bir davete katilmak için Istanbula geçmis ![]() ![]() ![]() -O gün zor durumdaydim ![]() ![]() ![]() -O gün benden çiktiktan sonra yasli bir adama rastladin degil mi? -Evet ![]() -O benim babamdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Himmm ![]() -Evet -Benim nisanlimdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerMavi Kurdele New York'ta yasayan bir öğretmen, Lise son sınıfındaki öğrencilerinin "diğer insanlardan farklı özelliklerini" vurgulayarak onurlandırmaya karar vermiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklardan biri, gelecekteki kariyer çalışmaları için kendisine yardımcı olan yakınlarındaki bir şirketin üst düzey görevlisini onurlandırmış, adamın yakasına mavi kurdeleyi iliştirmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gün üst yönetici, suratsız biri olarak bilinen patronunun yanına gitmeye karar verdi ![]() ![]() "Tabi ki" teklinde cevap verdi ![]() Yönetici de mavi kurdele' yi, patronun tam kalbinin üstüne, ceketine iliştirdi ![]() "Bana bir iyilik yapar misiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gece patron evine geldiğinde, on dört yaşındaki oğlunun yanına oturdu ![]() "Bugün inanılmaz bir şey oldu"dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben "seni" onurlandırmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şekilde buraya oturup, sana benim için ne kadar farklı ve özel olduğunu söylemek istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yarın intihar edecektim" baba, dedi ![]() ![]() ![]() "Baba, ben senin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerSİGARAYI BIRAKTIM Hafif sisli bir havada ve günesin apartmanlarin arasindan yeni yeni güne merhaba dedigi bir saatte, vapura dogru ilerleyen genç adam; jeton gisesinde, yaklasik iki ay önce ayrildigi kiz arkadasini görür ve titrek bir"merhaba" ile konusmaya baslar ![]() ![]() ![]() muhabbetlerle geçtikten sonra, adam kiza bir sigara uzatir ve kendisine de bir tane alir ![]() ![]() ![]() Sadece sana söylemek istedigim birkaç sey var, onlari konusmak istiyorum ![]() ![]() Nasil yani?" der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sen zehiri" hosuma gidiyor, içimi acitiyor, vazgeçemiyorum; içime çekmeye devam ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sönüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() baslamisti günler geçtikçe; çok bunalmistim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yalanlar zincirine basvurmustu ![]() ![]() karsilasmalarinda duygularini bir tarafa birakip, mantigi ile karar vermek zorundaydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ayrildilar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mesaji düsünürken; bir mesaj daha geldi: " ![]() ![]() ![]() ![]() "Sigarayi biraktim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerDOKTOR VE HASTASI Kanser hastanesinde bashekimken Serap adinda genc bir hanim hastam vardi ![]() Bu hastam gögüs kanserine yakalanmis ve tedavi icin yurt disina gitmek istemesine ragmen, bazi formaliteler sebebiyle o imkani bulamamisti ![]() özel bir ilgiyle bizzat ben tedavi altina aldim ![]() Allah'in izniyle iyilestigini gördüm ![]() gibi ilk 5 yillik süreyi cok dikkatli gecirmesi gerekiyordu ![]() Bir is kadini olan Serap, 4 yil kadar sonra 1 ihale icin izmir'e gitmek istedi ![]() ![]() Maalesef bilet bulamamis ve benden habersiz bindigi otobüsun kaza gecirmesi üzerine 6 saat kadar mahsur kalmis ![]() kemik ve akcigerine yayildi ![]() yürüyemez hale gelirken, hastaligin akcigerdeki tezahuru sebebiyle de devamli olarak oksijen cihazi kullaniyor ve söyledigi her kelimeden sonra agzini o cihaza yapistirarak nefes almak zorunda kaliyordu ![]() gün, yine güclükle konusarak: - Doktor bey, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Niçin?"diye sordum ![]() - "Siz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dini inançlarinin çok zayif oldugunu bildigim için bu teklifi karsisinda oldukça sasirdim ![]() - "Doktora ulasmak kolaydir dedim ![]() tedavi olursun ![]() ![]() ![]() ![]() Konusmaya mecali olmadigindan "ben o istegi duyuyorum" manasinda basini salladi ![]() saadetin reçetesi olan iman derslerimiz baslamis ve son günlerini yasayan Serap icin bu dersler "hizlandirilmali ögretime" dönmüstü ![]() hakikatlarini bütün ruhuyla meczediyor ve arada bir soru soruyordu ![]() Vefatina bir hafta kala: - "Doktor bey, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Senin durumun cok özel" dedim ![]() ![]() O ani farkedince Muhammed (s ![]() ![]() ![]() O, haliyle tebessüm ederek yine basini salladi ![]() Serap'a sürekli morfin yapiyor ve O'nu uyutmaya calisiyorduk ![]() bir is seyahati sebebiyle bir müddet ziyaretine gidemedim ![]() telefon ederek: - "Serap, bir haftadir morfin yaptirmiyor ![]() ![]() inliyor ve cok istirap çekiyor ![]() Hemen eve gittim ve igne yaptirmamasinin sebebini sordum ![]() hala unutamiyor ve hatirladikça ürperiyorum ![]() uykuda yakalanir ve son nefeste "Muhammed" diyemezsem? ![]() bir hanimdi ![]() ömrü varsa , son günü uyanik kalacak sekilde morfin yaptirilmasini rica etti ![]() yattim ve Serap'in acizligi hürmetine olacak ki Sali gününe kadar yasiyacagina dair isaret sezdim ![]() Ertesi gun O'na: - "Hiç korkma!" dedim ![]() ![]() bu görüsmemizde son sorusunu da sordu: - "Doktor bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Kizim," dedim ![]() bir prens gibi gelecektir ![]() hemen eve gittim ![]() ![]() perisandi ![]() ayaktaydi ve beni görünce yanima gelerek: - "Doktor bey, biliyor musunuz , bu evde biraz önce bir mucize yasandi!" dedi ve devam etti: - Serap, bir saat kadar once oksijen cihazini atti ve "yataktan kalkmasi imkansiz" denmesine ragmen kalkarak abdest aldi, iki rekat namaz kildi ![]() donup kaldik ![]() - "Doktor bey'e söyleyin, dedi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerHAYIR VARDIR Bir zamanlar Afrika da ki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı ![]() ![]() ![]() ![]() gelsin ister başkasının,ister iyi olsun ister kötü,her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: "Bunda da bir hayır var!" Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar ![]() ![]() ![]() Kral acı ve öfkeyle bağırdı: "Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu? "Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı ![]() Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu ![]() götürdüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Haklıymışsın!" dedi ![]() ![]() İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerHAYIR VARDIR Bir zamanlar Afrika da ki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı ![]() ![]() ![]() ![]() gelsin ister başkasının,ister iyi olsun ister kötü,her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: "Bunda da bir hayır var!" Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar ![]() ![]() ![]() Kral acı ve öfkeyle bağırdı: "Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu? "Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı ![]() Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu ![]() götürdüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Haklıymışsın!" dedi ![]() ![]() İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|