![]() |
Ferhat Tunç - Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriUçurum Sarkısı Şimdi bir dünya sığıyor yalnızlığıma Kirletilmiş gecelerde yitirdik yolumuzu Yok artık o zühre yıldızı, Şaşkınlığım ondan İnsanın aşksız, doğanın yarınsız, Yaşamın güçsüz bırakıldığı yürekte İnce bir sızıdır uçurumda yaşam tutkusu Yoksulluğum menekşe koktuysa ömrümce Ondandır üstüme başıma bulaşmış bu ay, Bu kenger, bu ışkın kokusu ondan Kar sularının aktığı derelerde Kırmızı benekli balıklarla yüzdüm ben Sevgilinin iki dudağı arasından çıkan söz gibi Dağlar arasında akan o suların rüyasında büyüdüm ben Anafatma suyu dedim içtim ben, Munzur dedim o aşkta arındım ben Duruldum ay gibi kalbimin ferahlığı ondandır Destan gibi yaaşayan yaşlılar gördüm Çınarlar, meşeler, ak kavaklar yaktılar, alıçlar vardı Şilanlar Yaban ördekleri inerdi dağ gölümüze, Turnalar semah tutardı gönlümüzde, Leylekler gelip yuva kurardı başımızın üstüne Bildiğimiz yek acılı kuş bepuk'tu o zaman Ürperir derinden burkulurdu kalbimiz O çığlığı duyduğumuz an Yanlışlıkla kardeş katili olan birinin Acısından kuş olup dağa çıkmasını Bepo, keko demesini dağ rüzgarı ile Kardeşlik özlemiyle uçurum şarkısı olmasını Bepo, keko, kam kışt mı kışt, kam şüt mı şüt Ömrümüz bu kadarmış menekşe kokusu Kederim ondandır biraz bu şarkım ondan Her annenin çığlığı her yaranın inleyişi Ezilmiş her çiçeğin sesi bepuk sesi ise En acıyan yeri kalbi ise insanın Bepuk kuşudur o artık kendi dalında Ne tuhaf şey savaşların dünyasında Menekşe tarlasının çocuğu kalmak Ay kararmadan küçük yıldız Dünyanın ötesine kovulmuş yıldız Sular kabarmadan ay kararmadan Savaşların külünden kurtar beni Katillerin de barış dediği bu yalandan, Bu vahşet dünyasından kurtar beni Bepuk kuşunun sesini duyan yoksa artık, Gören olmuyorsa bu acıyla çıldıranı Artık geçmiş zamandır Bu çöl yangınından kurtar beni Anlat dedi eski bir anı Anlat uçurum kıyısı solgun dünyayı Ordan başlasın artık barışmaya insanlık Dönsün herkes kendi menekşe tarlasına Umudum ondandır sevincim ondan Bepo, keko, kam kışt mı kışt, kam şüt mı şüt Kam şüt mı şüt, bepo keko, bepo keko |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriVay Beni Vaylar Beni Vay beni vaylar beni Dag tas aradim seni Gel kardesim gel beri Acam sana künyemi Kin kusturdun insana Dipciginle türküleri Süngünle mazlum dilleri Kültürleri susturdun Alin catlarina durdum Karanfil safaklarda Magrur ve muzaffer duran Ve pürüzsüz haykiran ustalarimi vurdum Ve dikenli teller ardinda Kursunum yagli tetigim zagli Bekledim zindan kapilarini Ayaklara falaka boyundurugu Cellat buyrugu oldum Neleri tanadim ben Bu gece saltanatinda Hain gözleri tanidim Nisangahimda Inancsiz yürekleri, titreyen elleri Ve daha neleri neleri Harami sofralarinda harac mezat Keskin tezat Yagma pazarlarini Ve nihayet inanir misin Insanlari dinledim mahkemelerde Sokaklarda tulumlu kadinlari Kor ipek marslari dinledim Ve zulum kislalarinda Dayanamadim sila türkülerine Agladim Artik kurtar beni Kurtar beni bu tutsakliktan Isitan ter Sasmaz nefer olmak istiyorum Senin emrinde Saraylara dalmak Bu günün utanci ve lanetiyle Hesaplasmak istiyorum Kurtar beni Vay beni vaylar beni Dag tas aradim seni Gel kardesim gel beri Acam sana künyemi Söz: Haydar Teber |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriCanım Kardeşim Dislerinde sagir yumruk, yumruklarin izi Inadina, öfkesinin yanan atesi Benim kurnaz, susta durmaz, canim kardesim Ne cabuk ogrenmissin ustaca söylemeyi Ölümü hice sayip gülmeyi Sana baktikca hüzünleniyorum Bir cift gam cicegidir sanki gözlerin Öyle icli öyle yumusak, öyle derin Söz: Haydar Teber |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriYıldızım Mor daglarin yildizi Huzunlere saldin bizi Dersimin kinali kizi Yuregimdeki sizi Yildizim yildizim Daglarda calan sazim Bahar geldi guller acti nerdesin gul nazim Mor daglari sardilar Canimdan can aldilar Gecenin karanliginda Yildizimi vurdular Yildizim yildizim Daglarda calan sazim Bahar geldi guller acti nerdesin nazim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriÖzlemin Dili Olsaydı Günler gördüm gün içinde Geceler gündüz içinde Seni gördüm görmeseydim Düşerken kanlar içinde Özlemin dili olsaydı Yüregimiz söz olurdu En amansız fırtınalar Gelir bizi bulurdu Kimi zamanlar külhandık Kimi zamanlar şakacı Her şey öyle degiştiki Yitirdik biz bu havayı Özlemin dili olsaydı Yüregimiz söz olurdu En amansız fırtınalar Gelir bizi bulurdu Güzel günler düşlemiştik Sevmiştik hem sevilmiştik Yangınların arasında Yeminlere sarılmıştık Özlemin dili olsaydı Yüregimiz söz olurdu En amansız fırtınalar Gelir bizi bulurdu |
![]() |
![]() |
|