![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriAşkımı Sakla Ben seni böyle sımsıcak bilmezdim Eridi gönlümün karlı dağları Senden önce kimseyi beğenmezdim Çözüldü gönlümün buzdan bağları Dur sana şöyle bir bakayım Aşkımı sakla bir ben bulayım Dur sana şöyle bir bakayım Aşkımı sakla bir ben bulayım Geç kalmadık sevilmeye sevmeye Hasret kaldık biz muhabbet etmeye Sırılsıklam eden aşk yağmurları Sürüklüyor beni Mecnun etmeye |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriAşkımızın Duası Dünya gözlerinde ağlıyor gibi Her damla aşkımızı bağlıyor gibi Dünya gözlerinde ağlıyor gibi Her damla aşkımıza bir dua gibi Kaderim bile seni benden çok sevdi Derdinde mutluluk var aşk seni bana verdi Yarınlar bak ufukta aşkımıza gel gel diyor Kucak açmış hep ümitler bizi bekliyor Bitti artık ızdırabım Gönlüm buldu mutluluğu Bir dünya ki benim dünyam Aşk dolu senle dolu Sensiz ölecektim inan kahrımdan Bir ses bekle dedi çok uzaklardan Sensiz ölecektim inan kahrımdan Bir ses bekle dedi çok uzaklardan Beklemek çok hüzünlü sessiz bir şarkı gibi Çek derdi ızdırabı aşkıma hep yıllardan Sen hep o sevgilisin sen hep o beklenensin Sen benim dertlerimin en güzelisin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriAşkta Cimrilik Olmaz Bu gönlümde bir başkalık var İçimden hep seni sevdim demek geliyor Kim bilir kimlerin gözü var sende Herkes sana aşık olmak istiyor Dalıp dalıp gidiyorsun Düşünecek ne var ki Bütün dertler bitti artık Çekecek şey kalmadı ki Sen her sözde bin bir mana Sen bahardan da güzelsin Sen tanrının bir ihsanı Sen her mevsimde tazesin Sen en güzel sözden de güzelsin Aşkta cimrilik olmaz sevdiğim Aşk sevgiyle büyür doymaz sevgilim Gönlünü sevene adamadıysan Ne yazık buna aşk denmez sevdiğim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBağrımda Bir Ateş Var Bağrımda bir ateş var Ne bileceksin Ölsemde ne duyacak Ne göreceksin Hep seninle yaşadı Öldü deseler Aşkından öldüğümü Bilmeyeceksin Belki biraz üzülüp Kim diyeceksin Sevmek öyle güçlüki Benim gücüm yetmiyor Gönlüm sanki delirmiş İhtirazım bitmiyor Sev diyemem ki gel diyemem ki Elim kolum bağlanmış çöz diyemem ki İstesem e bu aşkı öldüremem ki |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBana Çok Mu Görüyorsun Bana çok mu görüyorsun Sevmek yoksa bir günah mı Beni neden üzüyorsun Benim de bir canım yok mu Taştan taşa vursan beni Çok severim yine seni Düşünmezsin neden beni Benim de bir canım yok mu Döküyorsun yaprak gibi Çiğniyorsun toprak gibi Kaçıyorsun korkak gibi Benim de bir canım yok mu Doğru desem yalan dersin Sevap dersem günah dersin Benden daha ne istersin Benim de bir canım yok mu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBana Öyle Bakma Bana öyle bakma,düşman değilim, Ben senin Aşkını,inkar eden değilim, Gece mehtabımsın,gündüz güneşim, Ellerin sözüne uyan,korkak değilim, Seni Sevdiğime canım pişman değilim, Aşkını kalbimden,Yoktur silecek, Kader yüzümüze canım,birgün gülecek, Seni Sevdiğimi,eller bilecek, Ellerin sözüne uyan,korkak değilim, Seni sevdiğime canım pişman değilim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBatsın Bu Dünya Yazıklar olsun, yazıklar olsun Kaderin böylesine, yazıklar olsun Herşey karanlık, nerde insanlık Kula kulluk edene yazıklar olsun Batsın bu dünya, bitsin bu rüya Ağlatıp da gülene, yazıklar olsun Dolmamış çileler, yaşanmamış dertler Hasret çeken gönül, benim mi olsun Ben ne yaptım, kader sana Mahkum etti, beni bana Her nefeste, bin sitem var Şikayetim yaradana, şikayetim yaradana Şaşıran sen mi yoksa ben mi, anlayamadım Öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim Çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım Ofofofofofofofof Ben mi yarattım, ben mi yarattım Derdi ızdırabı, ben mi yarattım Günah zevk olmuşsa, vefa yorulmuşsa Düzen bozulmuşsa, ben mi yarattım Batsın bu dünya, bitsin bu rüya Aşksız geçen ömrüme, yazıklar olsun Dolmamış çileler, yaşanmamış dertler Hasret çeken gönül, benim mi olsun Ben ne yaptım, kader sana Mahkum etti, beni bana Her nefeste, bin sitem var Şikayetim yaradana, şikayetim yaradana Şaşıran sen mi yoksa ben mi, anlayamadım Öyle bir dert verdin ki, kendime gelemedim Çıkmaz bir sokaktayım, yolumu bulamadım Ofofofofofofofof |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBaşa Gelen Çekilirmiş Başa gelen çekilimiş,çekemem diyemem, Yar eliyle zehir verse,içemem diyemem, Ben aşkımı senle buldum, sana inandım Yeminim var senden başka sevemem sevemem Her gün ayrı bir dert, Her gün bir ızdırap, Kurtar beni bu çileden, Sevgili yarab Aşktan anlamayan aşka gülüp geçermiş, Aşık olan gece gündüz dertten içermiş, Sevilmeden sevenlerin yazık ömrüne, Böyle aşıkların ömrü boşa geçermiş, Her gün ayrı bir dert, Her gün bir ızdırap, Kurtar beni bu çileden, Sevgili yarabbim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBen Kendim Bir Alemim Ben kendim bir alemim Şu alemin içinde Ben kendime belayım En şahane biçimde Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde Hercai bir duygunun Meftunuyum ben yine Kıyma bana güzelim Düşmüşüm ellerine Ne bülbüle hacet var Ne de gonca güllere Ben sevmeye aşığım İstediğin biçimde |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBen O Zaman Ölürüm Olsa senin elinden bilki benim ölümüm Ne şikayet ederim nede üzülürüm Ne zamanki kollarında bir yabancı görürüm Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm Ne zamanki kollarında bir yabancı görürüm Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm O güzel ellerin başka bir el tutarsa O güzel gözlerin başka göze bakarsa Ne zamanki o kalbin başka aşkla atarsa Ben o zaman ben o zaman ben o zaman ölürüm Bir gün eğer kollarında bir yabancı olursa Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm Gam yemezdim sevgilim aşkın ile ölürsem Yine seni severdim şu dünyaya gelirsem Bir gün eğer gözlerinde başka hayal görürsem Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm Bir gün eğer gözlerinde başka hayal görürsem Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm O güzel ellerin başka bir el tutarsa O güzel gözlerin başka göze bakarsa Ne zamanki o kalbin başka aşkla atarsa Ölürüm ölürüm ben o zaman ölürüm Ne zamanki gözlerinde başka hayal görürüm Ben o zaman sevgilim ben o zaman ben o zaman ölürüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBeni Böyle Sev Beni böyle sev seveceksen olduğum gibi göreceksen Beni böyle sev seveceksen olduğum gibi göreceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Sen dert nedir ne bilirsin Sen gönlümde kabe sen meleksin Sen herşeyimsin sen ümitlerimin tek kaynağı Sen aşkın bence tam kendisisin kendisisin Sevme diyemem sevde diyemem sende dertli ol diyemem Sevme diyemem sevde diyemem sende dertli ol diyemem Beni böyle sev seveceksen kalbim senin gir gireceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Görmedinmi gözlerimden bir mahkümun en son arzusunu Hasretini Görmedinmi gözlerimden seni çılgın gibi sevdiğimi sevdiğimi İster sevgi ol istersen kinim isterdim benim ol benim İster sevgi ol istersen kinim isterdim benim ol benim Beni böyle sev seveceksen olduğum gibi göreceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBeni de Allah Yarattı Kırıldı kalbim sana diyemiyorum Nasıl tamir edersin bilemiyorum Sana gönül verdimse öldür demedim Aşkın ızdırap oldu çekemiyorum Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm Nerden gördüm seni görmez olaydım Aşka hürmetin yokmuş sevmez olaydım Beni de Allah yarattı ben de bir kulum Merhamete gel artık yeter bu zulüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBenim Dünyam Sen benim içimde bir korkulu rüya Her gün sevip sardığım bir hülyasın Yokluk ateşten gömlek Sensizlik ölüm gibi Rüyam,hülyam,benim dünyamsın Kanımda,canımda,alın yazımda Bir sen varsın bir de ben şu dünyada Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönlüm sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim dünyamsın Hepimizin hayatı iki kelime Bir varmış bir yokmuş şu alemde Bir gün sana doymadan göçüp gidersem eğer Son nefeste adın dilimde Herşey sende başlar Seninle biter Sevilmek ümidi sevmekten beter Nazar değmesin sana Eller değmesin sana Sensizlik ölüm bana Seni benim gibi seven bulamazsın Tanrım bu rüyadan hiç uyandırmasın Ömrün vefası yok Korkum aşkımdan çok Gönlüm sensiz kalmasın Korkulu rüyam Gülen bahtımsın Sen benim,sen benim,sen benim dünyamsın |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBilmesin O Felek Bilmesin o felek seni çok sevdiğimi Duymasın kaderim seni istediğimi Alırlar seni benden Vururlar yüreğinden Bilmesin sensizliğin Bana neler neler çektirdiğini Alırlar seni benden Vururlar yüreğinden Bilmesin sensizliğin Bana neler neler çektirdiğini Söyleme kıskanırlar(söyleme) Ağlama dertli sanırlar(ağlama) Çalarlar koparırlar(çalarlar) Bizi bizden ayırırlar Gülmek çok yakışır sana ağlamak değil Sevmektir yaşatan inan sevilmek değil İçimde bir dünya var His dolu senle dolu Kaybetmek korkusuyla Yaşıyorum seni elimde değil İçimde bir ateş var Sevdikçe yanar kanar Kaybolmak korkusuyla Yaşıyorum seni elimde değil Söyleme kıskanırlar(söyleme) Ağlama dertli sanırlar(ağlama) Çalarlar koparırlar(çalarlar) Bizi bizden ayırırlar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBir Araya Gelemeyiz Yüce dağlar bizi bizden ayırmış Arkasını göremeyiz sevdiğim Ferhat bir zamanlar delmiş diyorlar Dağ bir değil delemeyiz sevdiğim Baban maaşıma harçlık diyormuş Anan onbinlerce başlık diyormuş Kısacası bu iş olamıyormuş Bir araya gelemeyiz bir araya gelemeyiz sevdiğim Dağ bir değil demiş idim önceden Bilen bilir payın alır bu sözden Dünya şahit olsun biz bu gidişlen Ahrettede gülemeyiz sevdiğim Tanrım ahrettede varsa bu dağlar İçim yanar bağrım yanar kan ağlar Dört kitabın hangisine bu sığar Bunlar sırdır bilemeyiz bunlar sırdır bilemeyiz sevdiğim Kara sevda yazılmıyor kağıda Günler asır gibi gelir nihada Ölüm bu hayattan iyi olsada Elde değil ölemeyiz sevdiğim Baban maaşıma harçlık diyormuş Anan onbinlerce başlık diyormuş Kısacası bu iş olamıyormuş Bir araya gelemeyiz bir araya gelemeyiz sevdiğim |
![]() |
![]() |
|