![]() |
Orhan Gencebay Şarkılarının Sözleri |
![]() |
![]() |
#151 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYa Evde Yoksan Aşkınla ne garip hallere düştüm Herşeyim tamamda bir sendin noksan Yağmur yaş demeden yollara düştüm İçim ürperiyor ya evde yoksan Ya yolu kaybettim ya ben kayboldum Ne olur bir yerden karşıma çıksan Tepeden tırnağa sırılsıklam oldum İçim ürperiyor ya evde yoksan Elbisem gündelik pabucum delik Haberin olsa da sobayı yaksan Yağmur iliğime geçti üstelik İçim ürperiyor ya evde yoksan Sarhoşsam kapını çaldığım anda Saç baş darmadağan açık saçıksa Bir de ufak rakı varsa yanımda İçim ürperiyor ya evde yoksan Sabahlara kadar içsek sevişsek Ne ben işe gitsem ne sen asyılsan Derin bir uykunun dibine düşsek İçim ürperiyor ya evde yoksan Ne kadar üşüdüm nasıl acıktım İlk önce sıcacık banyoya dalsam Sanırsın şu anda denizde çıktum of İçim ürperiyor ya evde yoksan Yanlış mı aklımda kalmış acaba Muhabbet sokağı numara 90 Boşa mı gidecek bu kadar çaba İçim ürperiyor ya evde yoksan İçim ürperiyor ya evde yoksan İçim ürperiyor ya evde yoksan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYağmur Olsan Yağmur olsan bir damlacık yağamazsın ki Aşka benim gönlüm gibi bakamazsın ki Sen sevmekten sevilmekten ne anlarsın ki Gönlüm seni sevip nasıl kahrolmasın ki Ben mi yarattım aşkı sevdayı çileyi derdi Bir yar istedim yüce tanrımdan Bak seni verdi, bak neler verdi Verdi, verdi, verdi dert verdi Dinlediğim her şarkı bir aşk hikayesi Anladım ki, bu dünya bir dert meyhanesi Gelen içer, giden içer kaçmış neşesi Gelen arar giden sorar sevda neresi Kimse bilmez nedense bu meçhul adresi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYalnız Değilsin Yalnız değilsin,yalnız değilsin, Doğduğun güne bak, Yalnız değilsin, Geçtiğin Yola bak, Bir sen değilsin, Yanız değilsin, yalnız değilsin, Sevilirken severken ağlıyorken gülerken, Son nefesi bile inanıp veriyorken, Yalnız değilsin, İşlediğin suçlardan ettiğin yardımlardan, Her engeli aşıp yürüdüğün bu yolda yalnız değilsin Mademki yaşıyorsun tek başına değilsin, Herkes gibi bütünden kopan parçasın, yalnız değilsin, Seni çok seviyorum kaderimsin biliyorum, Hep seni düşünerek seninle yaşıyorum, Yalnız değilim, Baharda kara kışta,mevsim mevsim bakışta, Kaderin ördüğü aşk dolu nakıştayım, yalnız değilim, Mademki yaşıyorum tek başıma değlim, Herkes gibi bütünden kopan parçayım, yalnız değilim, |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYARABBİM Yarabbim sen büyüksün Yarabbim sen görürsün Durdur geçen zamanı kulların gülsün Bütün saatler dursun Dert rüzgarları sussun Aşk güneşi bahtıma gülerek doğsun Şimdi aşk zamanıdır Aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım Meyler aşk şarabıdır İçtiğim aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca Aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca Yaşamak ne güzel Senden uzak yaşamak İnan yaşamak değil Aşkı anlatan hiçbir söz tamam değil Bazı duygular var ki Kelimelere sığmaz Sevenler anlar ancak sevmeyen değil Şimdi aşk zamanıdır Aşk ömrün baharıdır Bırak sarhoş olalım Meyler aşk şarabıdır Mevsim bahar olunca Aşk gönüle dolunca Sevenler kavuşunca Yaşamak ne güzel |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYasak Resim Sen yasaklar içindeki bir resim Ben ise senin için bir yabancıyım Tutsam tutacak kadar yakınımdasın Seslensem duyulmaz sesim Bir bilmece olur bazen duygular Çözümler hep yasaklarda kalırlar Mahkumsundur olmaz denen gerçeğe Yanarsın belki mahşere kadar Söyleyemem sana sevdiğimi söyleyemem sana beni Anlatamam güzel gözlerinin bana neler ettiğini Yazık diye günah diye kahrolup giderken Yanarım mahşere kadar Bir hikaye yazdım ikimiz için Kızla oğlan birbirini seviyor Bin birlik zorluklarla dertlerle Sonu mutlu sonla bitiyor İsterdim ki kahramanın olayım İsterdim ki masallardan çalayım İsterdim ki gerçeklerde bulayım Yasaklar kaderimi çiziyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYaşamak Bu Değil Elimde bir kandil dolaşıyorum Şu bozuk yollarda dertler içinde Sağımda solumda can verenler var Her dostun kavgası aynı biçimde Nedir bu kin ne bu nefret Hiç kalmamış cana kıymet Parça parça olsan bile Sabret gönlüm yine sabret Aşkım ağlar Ağlar hasret Dayan gönlüm dayan Bu acılar biter elbet Sen yarim ben yarim Birleşmek mümkün değil Dertlerle tamam olduk Yaşamak bu değil |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYokluk Ben Yokluğu yalnız bende sanırdım Meğerse ne yokluk çekenler varmış Derdimi herkesten aman fazla sanırdım Yoklukla yaşarken ölenler varmış Derdimi herkesten aman fazla sanırdım Yoklukla yaşarken ölenler varmış Ey gönlüm sen benden neler istiyorsun Mutluluk yetinmektir bunu bilmiyorsun Neden şu haline şükür etmiyorsun İsyan ediyorsun Görmedin mi dünya hırsın kurbanıdır Sende mi hırsla malum oluyorsun Dünya gurbetinde birer misafiriz Doğarken ne getirdin ne götürüyorsun ne götürüyorsun Mutluluk hırstan uzak olabilmektir of Mutluluk bir gönülde bir aşk demektir Ömrün ilk adımları sevgiyle başlar of Mutluluk nefret değil sevebilmektir Hasret benim dert benim şu susmayan can benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim Sus gönlüm sus artık dertsiz ömür olmaz Herşeye çare var ecele bulunmaz Her derdin çaresi var ecele bulunmaz ecele bulunmaz Doğacak ümidi henüz kaybetmedim Kaybolan ümitlere bağlanıp kalınmaz Dünya gurbet yeri bizler misafiriyiz Bir yaranın acısı acıyla sarılmaz acıyla sarılmaz Mutluluk hırstan uzak olabilmektir of Mutluluk bir gönülde bir aşk demektir Ömrün ilk adımları sevgiyle başlar of Mutluluk nefret değil sevebilmektir Hasret benim dert benim şu susmayan can benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim Derde öyle alıştım ki sanki ben dert dert benim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYıldız Falı Barıştan eser yok yıldız falında Sen benim bahtımın burcu değilsin Bin aşkın zehri var dudaklarında Tadılacak gibi acı değilsin Sormam hazanını, anmam yazını İlkbaharın gelse çekmem nazını Kimseye vermesin Rabbim sizini Çekilecek gibi sancı değilsin Şahlansın aşk atın, hür bundan böyle Ne yana dilersen sür bundan böyle Ne halin var ise gör bundan böyle Sen benim gönlümün harcı değilsin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriYürekten Olsun Sen bir dediğin amma binlerce olsun Dikenlerin bile güzel, bana gül olsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız aşktır yavrum yürekten olsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Maksadımız aşktır yavrum Gönülden olsun, yürekten olsun Yalandan, dolandan bıktık sahiden olsun Seviyorum seni derken nutkun tutulsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız aşktır yavrum gönülden olsun Maksadımız aşktır yavrum yürekten olsun Canımdan olsun, yürekten olsun Sakla beni sende en gizli yerde Yanıma gelisin sanki ibadet olsun Beni sakla sende en gizli yerde Beraber olmamız sanki ibadet olsun Uçalım aşk ile en yükseklere Her şey, her an bugün yarın senle ben olsun Bizimle dolsun Yalandan, dolandan bıktık sahiden olsun Seviyorum seni derken nutkun tutulsun Bize aslan gibi sevmek yaraşır Muradımız aşktır yavrum gönülden olsun Maksadımız aşktır yavrum yürekten olsun Gerçekten olsun, yürekten olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriZamansız Rüzgar Gidiyorsan dönmek de var kalmak da var Ölmekte var Bir busecik ver de git sonra pişman olmak da var Korkuyorum ayrılıktan Sefil olup tükenmek var Zamansız bir rüzgar esti Ayırdı bak ikimizi İkimizde candan geçtik Bilemedik derdimizi derdimizi Doya doya saramadık aşkımızı Yalnızlığın acısını aşka hasret olan bilir Yalnızlığın acısını dosta hasret olan bilir Ayrılığın belasını aşık olup seven bilir Ayrılığın belasını benim gibi seven bilir Aşkımızın kaderini allah bilir Zamansız bir rüzgar esti ayırdı bak ikimizi İkimizde candan geçtik Bilemedik derdimizi derdimizi Doya doya saramadık aşkımızı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriZiyankar Harcadım ömrümü hep senin için Sevilmek bir hayal sevmemek ziyan Ettiğim duadan ümide kadar Döktüğüm gözyaşım, nefretim ziyan Yaradan doğ demiş ben de doğmuşum Bir gönle gir demiş seni bulmuşum Ne yazık sayende sefil olmuşum İbret-i alemim, girmemek ziyan Ömrümden çaldığın zamana yazık Uğrunda verdiğim son nefes ziyan Bilirim bu dünya sensiz yaşanmaz Sensiz, bir dert ile güne başlanmaz Sende bil kahrına bu can dayanmaz Yaşamak çok güzel seninle ziyan Al beni vur yere parça parça et İstersen sev beni istersen kahret Bu mudur sevene verdiğin kıymet Sevmenin böylesi ölmekten ziyan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriZulüm Neden neden tanrım neden Nedir bu zulüm Nedir nedir tanrım bu zulüm Doğmamış dertlerin sevilmemiş kalbin Gülmemiş gözlerin sahibi benim Neden doğar güneş neden batar bilmem Ümit dünyasında hüsranlar benim Yazan acımamış çektiren acır mı Kime uzandıysa boş kaldı elim Yaratmış yaradan çek demiş sonradan Bıktırmış bu candan suçum ne benim Nedir tanrım bu zulüm Ne dünyada vefa ne sevgide sefa Bir derdime şifa bulmayan benim Gönlüm aşk vurgunu ömrüm dert yorgunu Ziyan oldu gitti yıllarım benim Yazan acımamış çektiren acır mı Kime uzandıysa bos kaldı elim Bir nefes uğruna çektiğim azaptır Nerelerde kaldı ümidim benim Nedir tanrım bu zulüm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBağrımda Bir Ateş Bağrımda bir ateş var ne bileceksin Ölsem de ne duyacak ne göreceksin Hep seninle yaşadı öldü deseler Aşkımdan öldüğümü bilmeyeceksin Belki biraz üzülüp kim diyeceksin Sevmek öyle güçlü ki benim gücüm yetmiyor Gönlüm sanki delirmiş ihtirası bitmiyor Sev diyemem ki gel diyemem ki Elim kolum bağlanmış çöz diyemem ki Yıllardır yaşadım sen diye diye İstesem de bu aşkı öldüremem ki |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBir Zaman Ağlayıp Bir zaman ağlayıp koştun peşimden Göz yaşını silen yine ben oldum Gülerek dönüp de baktın yüzüme Sahte gülüşüne kanan ben oldum İhanet etmiştin aşkıma benim Deli divaneye dönen ben oldum Her zaman koşarken aşkın yolunda Aşkımla baş başa kalan ben oldum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orhan Gencebay Şarkılarının SözleriBir İçim Su Gibisin Bir ışık var gözlerinde Bir davet var sözlerinde Bir ümit var gözlerinde Bir davet var sözlerinde Beni deli ediyor Bir içim su gibisin Biricik sevdiğimsin İçmek istiyorum kana kana sevgini Paylaşmak istiyorum derdini kederini Seni, seni, seni Bir içim su gibisin Ölürsem sebebimsin Bırak kalsın elin elimde Bırak kalsın gözün gözümde Seyredişte mutlu olayım Güzel yüzünde, senin yüzünde Tanrım korusun beni Bir içim su gibisin Ölürsem sebebimsin Hasretleri yasayalım Avuç avuç toplayalım İçimden geliyor Gönülden geliyor Bir içim su gibisin Ömrümün neşesisin Bilmek istiyorum; söylemediklerini Yaşamak istiyorum; sevda dediklerini Seni, seni, seni |
![]() |
![]() |
|