Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
görmesi, hasar, sinirlerin

Sinirlerin Hasar Görmesi

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sinirlerin Hasar Görmesi



Diyabet ayrıca sinir hücrelerine de zarar verebilir Bunun tıptaki adı, nöropati’dir Kan şekeri yüksek olduğunda sinir hücreleri şişer ve nedbeleşir Zamanla bunlar, vücutta organlara sinyaller taşımak şeklindeki temel görevlerini yerine getiremez olurlar Bazı sinirlerin hasar görmesi ayaklarda ve bacakların aşağı kısımlarında karıncalanma, uyuşma, yanma, sızı veya zonklama hislerine neden olur Diğer bazı hastalarda ise ayaklardaki kesikler, yaralar ağrı vermeyebilir (Şekil 13)
Nöropati semptomları zaman zaman ortaya çıkıp zaman zaman kaybolabilir Birçok hasta ağrılarının, kan şekeri normale yakın olduğu zaman daha azaldığını bildirirNöropati tedavisinde yenilikler vardır Bu semptomlardan herhangi biri sizde varsa, doktorunuza veya diyabet eğiticinize danışınız
Sinirlerin hasar görmesi, cinsel sağlığı da olumsuz yönde etkileyebilir Örneğin, erkeklerde ereksiyon bozuklukları (iktidarsızlık), kadınlarda orgazma ulaşma yeteneğinde azalma olabilir Bu sorunların tedavisi vardır Herhangi biri sizde varsa, lütfen doktorunuza bildirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.