![]() |
Besinlerin Glisemik İndeksi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besinlerin Glisemik İndeksiGlisemik indeks, kandaki şeker düzeyinin (glisemi) yükselmesini, sabah aç karına alınan bir miktar glikoza (=100) göre, yüzde olarak gösteren bir değerlendirme sistemidir ![]() ![]() Mideden boşalma hızı ![]() ![]() ![]() Sindirilebilirlik ![]() ![]() Besinlerin protein içeriği glisemik indeksi etkiler ![]() ![]() Sanayii de kullanılan bazı besin işleme teknikleri glisemik indekse yükseltir ![]() ![]() Evdeki pişirme sırasında, uzun süre ateşte kalan ya da çok yüksek sıcaklıkta pişirilen, çok ince kıyılmış bir besinin glisemik indeksi yüksektir ![]() Sofra tuzu (sodyum klorür) şeker yükseltici etkiyi arttırır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|