![]() |
Sakin Sigara İçme! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakin Sigara İçme!Her geçen gün daha genç yaşta çocuklar sigara içmeye başlıyor ![]() ![]() Uzmanlar bağımlılıktan korunma çalışmalarının daha ilkokul çağında başlaması gerektiğini, bu yaşlarda çocukların bunu henüz ders gibi algılamadıklarını oysa daha sonra (13-14 yaşlarından itibaren) çocukların arkadaş çevresinin etkisi altına girdiğini ve çocuklara yaklaşmanın gittikçe zorlaştığını belirtiyorlar ![]() ![]() ![]() Ancak bu yaştaki çocuklara sigaranın beraberinde getirdiği kalp krizi, kanser gibi hastalıklardan bahsetmek beraberinde 2 tehlike getiriyor ![]() ![]() Bağımlılıktan korunma çalışmalarında çocukların kendine güveninin arttırılması ve çocukların vücutları ile ilgili bilinçlerinin arttırılması en önemli noktayı teşkil ediyor ![]() Çocuklar aslında vücutlarının son derece sağlam bir mekanizma olduğunu ama sigara ve diğer uyuşturucuların sağlıklarını bozup vücutlarını güçsüz düşüreceği konusunda bilinçlendirilmeli ve yaşlarına uygun anlatım şekilleri kullanılmalıdır ![]() Küçük çocuklarda sigaradan çektikleri her nefes ile ciğerlerine giden nikotinin vücuduna nasıl yerleştiği görsel olarak (çizgi film v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de bu tür bir bilgilendirme yerine gençlerin toplum içindeki imajları ile ilgili kampanyalara ağırlık verilmesi daha etkili olacaktır ![]() ![]() Çocuğunuzun sigaraya başlamasını önlemek için 5 öneri: · Eğer ebeveyn olarak kendiniz de sigara içiyorsanız bir ikilem yaratırsınız ![]() ![]() · Sigara içmediği için çeşitli ödüller belirleyin ![]() ![]() · İlk sigaradan itibaren bağımlılığın başladığını kesin olarak ifade edin ![]() · Asıl cool olanın kendi kararlarını kendisinin vermesinin olduğunu buna başkalarının karar veremeyeceğini yeterince erken yaşlarda öğretin ![]() Eğer çocuğunuz sigara içiyorsa: · Asla sigaranın zararları hakkında uzun söylevler vermeyin ![]() · Eğer sigarayı bırakmaya hazır olduğunu hissediyorsanız terapi için dışarıdan yardım almasını sağlayın(Akupunktur-Hipnoz v ![]() ![]() · Kendi kendisine yardım etmesi için ona destek olmaya çalışın ![]() |
![]() |
![]() |
|