![]() |
Cocuklar Ve Futbol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cocuklar Ve FutbolFutbol topu çocukları sakatlıyor Hangi erkek çocuk futbol topunun peşinden koşmaktan hoşlanmaz ki ![]() ![]() ![]() Araştırmacılar, yetişkinlerin oynadığı 450 gramlık futbol toplarının, 11 yaş grubu ve altındaki çocuklarda sakatlıklara yol açtığını saptadı ![]() Dünyada 200 milyon kişinin futbol oynadığını belirten İngiliz araştırmacılar, sadece İngiltere de 2 milyon 200 bin lisanslı futbolcu bulunduğunu ve bunların 750 binini çocukların oluşturduğunu kaydetti ![]() Yaklaşık 17 ay süren araştırmalarda, yetişkinler için uygunluğu kabul edilen 5 numara futbol topuyla oynayan çocuklarda, el ve ayak kırıkları meydana geldiği saptandı ![]() Kliniklere başvuran 1920 çocuk futbolcu üzerinde araştırma yapan uzmanlar, bunların 29 unun kaleye giren golü kurtarmak isterken bileklerini kırdığını, birinde de iki bilekte birden kırılma meydana geldiğini belirledi ![]() ![]() İngiliz Futbol Federasyonu nun 11 yaş grubu çocuk futbolcular için saptadığı 4 numara futbol topunun ise kazaların yüzde 14 üne neden olduğu gözlendi ![]() 450 gramlık futbol topuna, saniyede 40 kilometre hızla vurulabildiğini belirten araştırmacılar, topun yaş olduğu anda, üzerindeki dikişlerin futbolcuya veya kaleciye büyük darbe indirdiğini ve daha tehlikeli kazalara yol açtığını kaydetti ![]() Araştırmacılar, yetişkinler için yapılan futbol topunun çocuk kaleciler için daha büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, 8-11 yaş grubu için 4 numara, daha küçük çocuk futbolcular için de 3 numara futbol topunu salık veriyor ![]() Araştırmacılara göre, daha önce bu konuda yapılan tavsiyeler, çocuk futbolcuların büyük bir çoğunluğu tarafından dikkate alınmıyor ![]() Kirli havada top koşturmasın… Bilim adamları, kirli havalarda top oynayan ve koşarak yorulan çocukların astım riskiyle karşı karşıya olduklarını saptadı ![]() Daha önceki araştırmalarda, kirli havanın astımlı hastalarda nefes almayı zorlaştırdığı ve astım krizine yol açtığı belirlenmişti ![]() California nın Güney kesiminde, 8-14 yaş grubuna dahil ve hiç nefes sorunu olmayan 3 bin 500 çocuk 4 yıl boyunca gözlendi ![]() ![]() ![]() Araştırma süresince 265 çocukta astım ortaya çıktığı gözlendi ![]() ![]() Araştırmacılar, hava kirliliğinin fazla olduğu zamanlarda çocukların egzersiz ve sporu kapalı sahalarda yapmalarını salık veriyor |
![]() |
![]() |
|