![]() |
Çocuğunuzla Evde Aaaifli Vakit Geçirin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuğunuzla Evde Aaaifli Vakit GeçirinOyun hamuru hazırlayalım; Nasıl ki çocuğunuzun sağlığı konusunda sorumluluk almak için doktor olmanız gerekmiyorsa onun sanatsal etkinliklerine yardım etmeniz için “sanatçı” olmanız gerekmez ![]() ![]() ![]() ![]() Yaptığınız oyun hamurları ile birlikte oynayınoynarken de onunla bir şarkı söyleyebilirsiniz bu şarkı o andaki davranışlarınızı anlatan bir şarkı olabilir; Hamurumla oynuyorum Dokunuyorum çekiyorum Sarıyorum Heykel yapıyorum Hamurumla oynuyorum Büküyorum deliyorum gibi Çocuklar yumuşak nesnelerle oynamaktan onları yoğurmaktan ve değişik şekiller ortaya çıkarmaktan çok hoşlanırlar ![]() ![]() ![]() Yoğurma malzemelerinin çocuğa sağladığı faydalarşunlardır: 1) El becerileri gelişir 2) El ve parmak kasları gelişir 3) Yeni buluşlar ortaya çıkarır 4) Yaratıcılıklarını geliştirir 5) Sanata karşı ilgi duyarlar 6) Güven duyguları gelişir 7) Duygusal doyuma ulaşır Yoğurma maddeleri şunlardır; 1) Kil 2) Tuz seramiği 3) Kağıt hamuru 4) Talaş hamuru 5) Plastilin Çocuklarınızla kolaylıkla yapabileceğiniz iki farklı oyun hamuru tarifi verelim ![]() Kolay Oyun Hamuru Malzemeler 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() Hazırlanışı Un ile tuz yavaş yavaş karıştırılarak bir bardak su eklenir ![]() ![]() ![]() Bu hamuru naylon torbada bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz Tuzlu Hamur Malzemeler * Tuz * Un * Su * Sıvı Yağ HazırlanışıEşit ölçüde tuzla unu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|