09-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberon Maması Hazırlanışı
Biberon Maması Hazırlanışı

Anne sütünün verilemediği durumlarda en sağlıklı beslenme şekli biberon mamaları kullanımıdır Bu mamalar, mümkün olduğunca anne sütü örnek alınarak geliştirilmiş; modern teknolojinin kullanıldığı hijyenik ve sağlıklı ürünlerdir Bu mamaları doktorunuza danışarak da alabilirsiniz
Mama Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- İçindeki proteinin anne sütündeki protein oranlarına benzer olması,
- Nişasta içermemesi,
- Mineral içeriğinin düşük olması,
- Karbonhidrat ve yağ şekillerinin anne sütündeki gibi olmasıdır
Mamanın Hazırlanışı
Modern teknoloji kullanılarak hazırlanan güvenilir mamalar kullanmaya özen gösterin
Mama hazırlarken çok titiz davranmak gerekir El yıkamanın önemini unutmayın Kullanılacak tüm kaplar, önce sabunlu suyla güzelce yıkanıp durulanmalıdır Kaynamakta olan suya atılarak en az 10 dakika bekletilmelidir Daha sonra, temiz bir maşa ile temiz bir yüzeyde kurutulmalıdır Temiz içme suyu kaynatılmalı ve 40 dereceye kadar soğutulmalıdır Mamanın üzerinde yazan veya doktorunuzun önerdiği miktarda mama, belirtilen miktarda su ile karıştırılmalıdır Mamayı, beslenme tablosunda önerilenden az veya fazla kullanmayınız
Mama eridikten sonra, bebeğin içebileceği ısıya getirilmelidir Mamanın sıcaklığı, ideal vücut sıcaklığı olan 35-37 derece olmalıdır Bir damla mamayı bileğinizin iç kısmına damlatarak kontrol edin Bilekte soğuk ya da sıcak bir his oluşmamalıdır Mama paketleri, açıldıktan sonra bir ay içinde tüketilmelidir Bunun için kutunun üzerinde yer alan talimatlara uyun Bebekler mama ile besleniyorsa ya da mama anne sütüne takviye amaçlı kullanılıyorsa, emzirme saatleri sıklığında mama verilmelidir Mama miktarı da zamanla artacaktır Mama verirken de, emzirme işleminde olduğu gibi rahat bir yere oturun ve bebeğinizle göz teması kurun Başını göğsünüze yaslayın Bu yakınlık ona ve size iyi gelecektir Aslında bu işi arada sırada baba da yapabilir Böylece bebekle baba arasında da bir bağ sağlanmış olur
|
|
|