09-06-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kereviz Yemeği
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:- 2 adet kereviz
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet orta büyüklükte havuç
- 1 silme çorba kaşığı un
- 1 adet orta büyüklükte patates
- 2 adet limon suyu
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 adet kesme şeker
- yeterince tuz
üzeri için:Yapılışı:[*]Kerevizleri soydum,elma dilimi şeklinde dilimleyip,içi su dolu çukur bir kapta 1 limon suyu ile beklettim [*]Havuçların kabuklarını soyup,yıkayıp irice dilimledim [*]Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde dilimledim [*]Kabuklarını soyup yıkadığım soğanları bütün şekilde yuvarlak yuvarlak orta kalınlıkta dilimledim [*]Kerevizleri süzdürüp,bir tencereye yerleştirdim ve üzerine 1 adet limon suyu ilave ettim Dilimlediğim patates,havuç ve soğanları,zeytinyağı,sıcak su,kesme şeker,yeterince tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapattım Açık ateşte bir göz kaynatıp,orta kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirdim [*]1/2 su bardağı su ve pişen kerevizin suyundan alıdğım kasede unu iyice erittim Pişen kerevizin üzerine gezdirerek ilave ettim 4-5dk orta kısık ateşte pişirdim Altını kapattım,pişirdiğim tencerede 1 gece beklettip,dinlendirdim Bir gün sonra servis kabına alıp,üzerine kereviz yaprakları yerleştirdim ve soğuk servis yaptım Afiyet olsun

|
|
|