Ekmek Kadayıfı Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Kadayıfı TarifleriEkmek Kadayıfı Süre: 15 dakika Malzemeler: 6 kişilik
Ekmek kadayıfı bir tepsiye alınıp sıcak suyla ıslatılırÜzeri kapalı olarak 10 dakika bekletilirToz şekerden 1 su bardağı ayrılırKalan toz şekerin üzerine 4 parmak geçecek kadar su konarak kaynatılırAyrılan şeker karamelleşene kadar kaynatılırBuna kaynatılan şurup eklenerek rengi koyulaştırılır ve bir taşım kaynatılırTepsideki kadayıfın suyu iyice süzülürŞurup kepçeyle her tarafına eşit şekilde dökülürTepsinin ağzı kapatılıp orta hararetli ateş üzerinde çevrile çevrile, şurubu kaşıkla üzerine dökerek, şurubu tamamen çekene kadar pişirilirSoğuyunca kaymakla servis yapılırAfiyet olsun |
Ekmek Kadayıfı Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Kadayıfı TarifleriKaymaklı Ekmek Kadayıfı Tatlısı Malzemeler:
Kadayıfı kızarık tarafı altta kalacak şekilde bir tepsiye alarak üzerine suyu dökün 20dk dinlenmeye bırakın ve üzerinde oluşan baloncukları kesersiniz Düz olmalı 20dk sonunda suyunu hep çekmemişse fazlasını kağıt havluyla çektirin Şerbeti hazırlayın: suyu şekeri bir kaba alıp kaynatın, limonu sıkıp ocaktan alın Kıvamı koyu olmalı Bu şerbeti soğutmadan hemen kadayıfa dökün kenarlarında birikirse bir kaşıkla üzerine dökün Tepsiyi 30dk çevirerek bu işleme devam edin Süre dolunca şerbeti başka kaba akıtın, kendini de dilimleyerek ters çevirip yanında kaymak ile servise sunun |
|