Hazırlanışı:
Bergamut bir turunçgil meyvesidir Reçeli kabuğundan yapılır Bergamutları iyice yıkayıp kabuklarını dar dilimler halinde soyunuz Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırınız açılmaması için bir kürdan batırınız Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriniz İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkayınız Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlayınız 5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu dökünüz Tekrar temiz su koyup kaynatınız Bu işlemi birkaç kez yapınız Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz Portakal reçeli yaparken bu kadar acı alma yeterlidir Fakat bergamot için bundan sonra kabukları bir hafta su içinde bekletmek gerekir Hergün de suyunu değiştirmek lazımdır Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim Hazırlattığımız kabukları içine koyup kaynatalım Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edelim Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indirelim Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklayalım Afiyet olsun
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.