Profiterol Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol TarifleriProfiterol Malzemeler:
Hamurun yapılışı; Suyun içinde margarini eritip, kaynayasiya kadar bekleyin Sonra kısık ateşte unu ekleyin ve 2 dakika boyunca hızlı bir sekilde karıştırın Karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra yumurtaları birer birer kirin ve hamuru yediresiye kadar devam yogurun Hamurları yağlanmis tepsiye isterseniz kaşık yardımı ile isterseniz ucu düz olan krema sıkacağı ile ceviz büyüklügünde sıkabilirsiniz Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin, sonra fırını açmadan derecesini 50 yaparak 30-40 dk daha pişirin Ara kreması; Öncelikle yumurta, un, tozşeker ve sütü puding kıv***** getirene kadar ateşte karistirarak pisirin Daha sonra ateşten alıp margarin ve vanilyayı katıp, çırpın Pişen hamurları ortalarından bir yerinden kopmayacak biçimde keserek içine ara kremasından doldurun Cikolata sosu; Bir tencereye sütü, pudingi, sekeri, tereyagini ve bitter cikolatayi koyup kisik ateste puding kivamina gelene kadar karistirin ve bu sosuda profiterollerin üzerine dökün Süslemek icin ise hindistan cevizi serpip servise sunabilirsiniz Afiyet olsun |
Profiterol Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol TarifleriÇifte Çikolatalı Profiterol Malzemeler :
Tencereye 15 su bardağı suyu alınÜzerine 1çorba kaşığı margarin,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 fiske tuz ilave edin ve margarini eritin ve suyu kaynatın Su kaynayınca ÜZERİNE 15 su bardağı söke unu ilave edin ve tahta kaşığın tersiyle iyice karıştırın Dah sonra hamurun sıcaklığı çıkınca üzerine teker teker 4 adet yumurtayı kırıp karıştırın Krema sıkma torbasına hamur malzemesini alın Fırın tepsisine krema torbasında profitereol hamuru sıkın Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alınSütün içine 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve kremayı pişirin Daha sonra ortakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın Ve 1 portakal Sosu için başka bir tencereye 25 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı söke un, 1 çorba aşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu kaynatın Sos soğuduktan sonra üzerine ikramlık çikolataları ilave edin ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve sosu karıştırın Profiterol hamurlarını pişince soğumaya bırakın Daha sonra profiterolun arkasına delik açın ve içine kredan sıkın Servis tabağına dizin Üzerine çikolatalı sosu dökün Ve en son üzerine eritlimiş beyaz çikolata ilave edin ve servis edin Not:Oktay Usta Tarifi |
Profiterol Tarifleri |
09-06-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol TarifleriElmalı Profiterol Malzemeler: - 3 adet elma - yarım kakolu pasta keki - 1 paket kakaolu bisküvi - 1 su b fındık - tarçın Çikolata için: - 3 su b süt - 1 su b toz şeker - 2 çorba k kakao - 2 çorba k un - 10 adet ikramlık bitter çikolata - 3 çorba k sıvıyağ Üzeri için: - parça çikolata Hazırlanışı: Karıştırma kabına yarım pasta kekini ve bisküvileri alıp elinizle parçalayınÜzerine 3 adet elmayı rendeleyinÜzerine 1 su bardağı fındık tarçın ilave edin ve güzelce yoğurunCeviz parçası büyüklüğünde toplar yapınÇikolata sos için tencereye 3 su bardağı sütü alın Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı un ilave edinÜzerine 10 adet İkramlık biter çikolata ilave edinÇikolata sosunu kaynatınServis tabağına elmalı profiterolu ilave edinÜzerine çikolata sosu dökünÜzerine parça çikolataları ilave edip servis edin Not:Oktay Usta Tarifi |
|