Çekme Helva Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çekme Helva TarifleriÇekme Helva (Ev Yapımı) Malzemeler: - 250 gr tereyagi - 250 gr pudrasekeri - 1 kilo un(6 su bardagi) Hazırlanışı: Unu genisce bir firin tepsisine bosaltalim,firinimizin derecesini 170 e getirip isitalimTepsiyi firina sürelim,arada bir karistirarak yaklasik 1 saat kavuralim,Unun rengi degismemeli yani beyaz olarak kalmali cok hafif renk degistirirse cok önemli degil ama rengi esmerlesmemelidaha sonra unu firindan alalim ve ince süt süzekleri vardir tel veya plastik olur ondan unu eleyelim,elenen sicak unu sermek icin kullanacagimiz tepsiye eliyoruzOda sicakligindaki tereyagini küp küp dograyarak sicak unun icine ilave ediyoruz,pudrasekerini de eleyerek ilave ediyoruz sicak olan unu ve pudra sekerini ellerimizle güzelce yoguruyoruzBütün malzemenin iyice birbirine karismasi,tereyaginin erimesi gerekiyortamamen malzemeler karisinca ellerimizin avuc icleri ile güzelce bastirarak tepsiye seriyoruz,yalniz cok iyi bastirmamiz gerekli tepsiye ki kesince kalip kalip dagilmadan tepsiden alabilelimIliyinca baklava dilimler gibi dilimlenerek servis edilir |
|