Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kup, tarifleri

Kup Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kup Tarifleri







Tropikup
Malzemeler: 8 adet
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 dilim konserve ananas halkası
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı karışık meyve suyu
Hazırlanması:
1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirinVanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun
Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırın
Karışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
Not:ben içinde özellikle ananas suyu bulunan bir karışık meyve suyu aradım, markettekiler arasında sadece aroma markalı meyve suyunda ananas vardı, onu aldım



Alıntı Yaparak Cevapla

Kup Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kup Tarifleri



Dutlu Kup
Malzemeler :
  • 10 pötibör bisküvi
  • 1 kase kara dut
  • 3 çorba k tozşeker
  • 1 su b portakal suyu
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 su b ceviz
  • 1 su b krema
  • 1 çay b pudra şekeri
Süslemek için:
  • Dut
  • ceviz
  • kayısı
Hazırlanışı :
Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıv***** getirinKaramel kıv***** gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edinAkıcı bir kıvam elde edinDaha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edinKarıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alınÜzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpınÜzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın

10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirinKuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltınÜzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alınKalan kremalı karışımı boşaltınÜzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin
Not: Oktay Usta Tarifi




Alıntı Yaparak Cevapla

Kup Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kup Tarifleri



Kivili Kup
Malzemeler:(10 adet kup)
  • 4 kivi
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 15 su bardağı süt
Portakal Peltesi İçin
  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 35 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
Süsleme İçin:
  • File badem
  • Çikolata kırığı
Hazırlanışı:
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi)

Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun File badem ve kırık çikolatayla süsleyin
Not: kivi ve ananas gibi meyvelerle yapılan tatlıların hemen tüketilmesi gerekiyor, 1 gün bekleyince tatlıları acılaştırıyor



Alıntı Yaparak Cevapla

Kup Tarifleri

Eski 09-06-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kup Tarifleri



Portakallı ve Vanilyalı Kup
Malzemeler:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 2,5 su bardağı portakal suyu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 4-5 kakaolu bisküvi (arzuya göre)
  • 2 yemek kaşığı fındık kırığı
Hazırlanması:
1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin
Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin
Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün Katları bu şekilde tamamlayın
Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün Üzerine vanilyalı pudingi yayın Buzdolabında en az 3 saat bekletin Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Kup Tarifleri

Eski 09-06-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kup Tarifleri



Sakızlı Muhallebi Kup
Malzemeler: 8 kup
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 750 ml süt
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 8 kakaolu pötibör
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
125 gr margarini tencerede kızdırın 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin muhallebi kıv***** gelene kadar karıştırarak pişirin
her bir kupa bir tatlı kaşığı muhallebi koyun (muhallebiyi kaşıkla aşağıya doğru ittirin) bir pötibörü büyük parçalara kırıp kupa ekleyin bir tatlı kaşığı muhallebi ve 1 tatlı kaşığı ceviz ekleyin üzerlerini streçle kapatıp buzdolabında bekletin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.