Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çıtlamış, etli, kuzu

Kuzu Etli Çıtlamış Börek

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Çıtlamış Börek







Kuzu Etli Çıtlamış Börek
Malzemeler:
  • 6 yaprak milföy
  • 300 grkuzu eti
  • 3 soğan
  • 1 kase bezelye
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber
  • kekik
  • sıvıyağ
Hazırlanışı:
300 gr kuzu eti sıvıyağla kavrulmaya başlanırsoğanlar doğranarak ilave edilirtuzu ve baharatı eklenerek kavrulmaya devam edilirocaktan alınacağı zaman bezelyeler ilave edilerek altı kapatılırdiğer taraftan milföyler kenarları yanyana üst üste gelecek şekilde konulur kenarlarına basılarak birleştirilirdaha sonra merdaneyle açılarak inceltilirhamur uzunlamasına 2 ye ayrılarak içine hazırlanan harçtan konularak sıkıca sarılırsimit şeklinde yuvarlanarak yağlanmış tepsiye alınırüzerine çırpılmış yumurta sürülür haşhaş ya da çörek otu serpilerek kenarlarına bıçakla çeltik atılırfırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Not: Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla

Kuzu Etli Çıtlamış Börek

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Çıtlamış Börek



Patlıcanlı Çıtlamış Börek
Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 8 adet milföy
  • 100 gr beyaz peynir
  • bir tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • tuz, karabiber
  • çörek otu, susam
Hazırlanışı:
Patlıcanları kabuklarına delikler açarak (patlarsa fırınınız batar) fırının ızgara modunda közleyin Havucu rendeleyip çok az zeytinyağında soteleyin Patlıcanların kabuklarını soyup sıcak suda yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın ve tavadaki havuca ekleyin Tuz ve karabiberi ekleyip, biraz beklettikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın Diğer tarafta 2 adet milföyü birleştirip 2 tarafa doğru açın Açtıktan sonra geniş dikdörtgen bir hamurunuz olacak Karışımın 1/4'ünü hamurun uzun tarafına koyarak rulo yapın Rulonun 2 ucunu birleştirin (biz çok büyük olmasın diye içe doğru kıvırdık) Diğerlerini de aynı şekilde yaptıktan sonra kenarlarına bıçakla kesikler atın Üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk pişirin Üzerleri iyice kızaracakAfiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.