Aci Cikolata Soslu Armut Tatlisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aci Cikolata Soslu Armut TatlisiAci Cikolata Soslu Armut Tatlisi Malzemeler:
Kücük bir tencereye veya sos kabina sivi kremayi bosaltiyoruz, mixerledigimiz karisimi ve 50g konfetti bicak yardimiyla kücük parcalara ayirip ekliyoruz Daha büyük bir tencereyi biraz suyla doldurup, cikolata tenceresini bu tencerenin üstüne yerlestiriyoruz ve kisik atesde suyu isitiyoruz Cikolata su buhari ile erimeye baslayacaktir Sürekli karistiralim Tamamen eridikten sonra ocaktan alalim, sogumaya birakalim [*]500 ml suyun icersinde sekeri eritelim, kaynamaya birakalim Armutun kabuklarini soyuyoruz Armutun dört bir yanina karanfilleri yerlestiriyoruz, kaynar suyun icine yavasca koyup yaklasik 30 dak orta atesde birakiyoruz [*]Sogumus olan kremamisa krema sertlestirici ekleyip kremalasincaya dek mixerliyoruz Biraz bekletiyoruz Bu sirada kalan 10g konfettimizide eritip birazcik kaynar su ile sivilandirip karistiriyoruz [*]Servis tabagimizin ortasina kremamisi yerlestiriyoruz, ortasina karanfilli armutumusu yerlestiriyoruz Kenarlarini visnelerle süslüyoruz Üzerine eritigimiz cikolata sosumuzu döküp servis yapiyoruz [*]Afiyet olsun !!
|
|
|
|