Kuşburnu Marmelatı Nasıl Yapılır |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşburnu Marmelatı Nasıl YapılırKuşburnu Marmelatı Malzemeler:
Kuşburnunu yıkayıp geniş bir tencereye alınDaha sonra tencerenin içine su ilave edip kısık ateşte kuşburnu yumuşayana kadar pişirinKuşburnu yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve en ince tül süzgecten birkaşık yardımıyla ezerek süzün (içindeki çekirdek ve tüyler arınacak) Blenderden geçirin, tekrar aynı tencereye alın üzerine toz şekeri ilave edip kıv***** gelene kadar pişirinSoğuduktan sonra cam kavanozlarınıza doldurup buzdolabınızda saklayabilirsinizAfiyet Olsun Not: Fizyolojik etkisi saymakla bitiremeyeceğimiz bir bitkidir kuşburnu Soğuk geçen bu günlerde soğuk algınlığına ve grip’e karşı bağışıklık sistemini desteklemektedir Kahvaltı sofranızda mutlaka bulundurmanızı tavsiye ederim, en az 3 kaşık kendinizi çokdaha dinç hissetmenizi sağlıyacak |
|